Alex Terés: “Més enllà dels títols, el balanç al bàsquet formatiu és molt positiu”

Alex Terés: “Més enllà dels títols, el balanç al bàsquet formatiu és molt positiu”

El secretari tècnic del bàsquet formatiu es mostra molt satisfet després d’un curs històric i destaca que "la transversalitat ens dona un sentit d’identitat i d’orgull”

La temporada 2023/24 del bàsquet formatiu blaugrana ha acabat amb un sabor molt dolç de boca. Ha estat una temporada excel·lent i històrica, amb el Mini, l’Infantil A, el Cadet A i el Junior A aconseguint el doblet en els respectius Campionats de Catalunya i d’Espanya. Vuit títols de vuit possibles és un fet inèdit. I caldria afegir-hi la Minicopa infantil de Màlaga i la fase prèvia del Next Generation Junior de Belgrad, que no va poder culminar-se amb el títol de Berlín.

Aquest immaculat vuit de vuit en títols reforça el bon treball diari que s’està realitzant a les categories formatives de la secció. Alex Terés, secretari tècnic del bàsquet formatiu blaugrana, va més enllà dels títols aconseguits: “El balanç és molt positiu per moltes coses, malgrat que el que més crida l’atenció son els resultats”. “Fem un balanç que va més enllà dels títols i analitzem si els jugadors i els equips han anat evolucionant i si sentim que estan més preparats”. “Guanyar pràcticament tot el que hem jugat fa que s’endolceixi el balanç final i que tots els esforços hagin valgut la pena”, afegeix.

La transversalitat completa que tenim dona un sentit d’identitat

Alex Terés

Terés també destaca un element que caracteritza el treball diari al bàsquet formatiu blaugrana: la transversalitat. Amb l’objectiu de buscar la competitivitat, el creixement del jugador i el màxim de partits possibles durant els caps de setmana, els joves blaugranes no tenen assignat per defecte un únic equip, entrenador o companys. “Des del punt de vista dels tècnics, la transversalitat completa que tenim dona un sentit d’identitat”. “El que està passant té a veure amb tothom”.

És a dir, el fet que “des del Mini fins al Junior, els jugadors han passat gairebé per les mans de tothom i s’han anat barrejant amb altres companys, és un gran orgull per a tots els tècnics”.

Ara, just començat el mes de juliol, s’està preparant el curs 2024/25. I l’objectiu no és igualar la gesta dels pòquers catalans i estatals. "La voluntat és remar cap allà on se’ns garanteixi la millora dels jugadors. Si pel camí trobem victòries, doncs fantàstic. I si perdem títols, doncs també fantàstic”. I el balanç final serà positiu “si els jugadors estan una, dues o tres passes endavant el proper mes de juny”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut