Així hem viscut el minut a minut dels Jocs Olímpics de París 2024

Així hem viscut el minut a minut dels Jocs Olímpics de París 2024

Segueix l'actualitat dels esportistes blaugranes que competeixen en la cita olímpica de la capital francesa

Tots els detalls dels esportistes del FC Barcelona en els Jocs Olímpics de París 2024. Dia a dia, informarem del camí dels blaugranes en aquesta cita olímpica marcada en vermell en l'agenda del món de l'esport i que dura fins al pròxim 11 d'agost. 

A continuació, repassem els representats culers en aquests Jocs. 

ATLETISME: Jordan Díaz
BÀSQUET: Àlex Abrines, Willy Hernangómez, Darío Brizuela
HANDBOL: Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez, Javi Rodríguez, Jonathan Carlsbogard, Hampus Wanne, Blaz Janc, Dika Mem, Melvyn Richardson, Emil Nielsen, Carlos Ortega
FUTBOL: Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Vicky López, Salma Paralluelo, Pau Cubarsí, Fermín, Eric Garcia

DIUMENGE, 11 D'AGOST

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL: Alemanya - Dinamarca (26-39)

- Emil Nielsen tanca els Jocs Olímpics en clau blaugrana amb una nova medalla d'or. El porter del FC Barcelona s'ha proclamat campió a París 2024 després que la seva selecció passés per sobre d'Alemanya. Una estratosfèrica Dinamarca ha aplanat el camí cap a l'or en la primera part, que ha acabat amb 12-21. A la segona part, s'ha reafirmat el triomf amb un nou parcial danès favorable de 14-18. Nielsen ha firmat tres intervencions en els pocs minuts que ha tingut. 

HANDBOL: Selecció espanyola - Eslovènia (23-22)

- Nou metall per a la representació blaugrana als Jocs Olímpics 2024. Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez s'han penjat el bronze després de superar l'Eslovènia de Blaz Janc per un ajustat 23-22. L'extrem culer del combinat espanyol ha estat el màxim realitzador de la seva selecció amb cinc gols i el porter culer ha fet un total de nou intervencions. Per la seva part, l'eslovè també s'ha apuntat cinc gols.

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- Jornada de medalles per a l'handbol blaugrana. A les 9 hores, la selecció espanyola de Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez, Javi Rodríguez s'enfronta contra l'Eslovènia de Blaz Janc en la lluita pel bronze. Més tard, a les 14 hores, Emil Nielsen buscarà sumar un nou or amb sabor blaugrana en la final entre Dinamarca i Alemanya. Tot en l'últim dia dels Jocs Olímpics de París, que viurà la cerimònia de clausura amb el barcelonista Jordan Diaz com abanderat de la delegació espanyola.

DIVENDRES, 9 D'AGOST 

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL: Eslovènia - Dinamarca (30-31)

Emil Nielsen s'ha imposat a Blaz Janc i disputarà la final per mirar d'aconseguir l'or olímpic. Els danesos han guanyat per la mínima al combinat eslovè en un duel molt ajustat on el porter blaugrana ha realitzat 8 parades i el jugador culer 4 gols. La final enfrontarà a Alemanya contra Dinamarca i la lluita pel bronze entre Espanya i Eslovènia.

ATLETISME: Jordan Díaz aconsegueix l'or

L'atleta blaugrana, Jordan Día s'ha proclamat campió olímpic després d'aconseguir un salt de 17,86 m. El triplista s'ha imposat al seu principal contrincant, Pedro Pichardo per tan sols 2 centímetres. Amb aquesta medalla l'atletisme culer suma el seu segon metall en triple salt després de l'or de Yulimar Rojas a Tokio 2020.

FUTBOL: França - Espanya (3-5)

Or Olímpic per a Fermín, Cubarsí i Eric Garcia. El combinat espanyol ha pujat a l'esglaó més alt del podi després de guanyar al combinat francès en una final molt disputada. Després que Fermín remuntes amb un doblet un gol inicial de Millot, Baena ha encarat la medalla amb un gol abans del descans. L'equip d'Henry ha acabat remuntant amb un penal al temps afegit i a la pròrroga dos gols de Camello han donat la victòria al conjunt de Santi Denia.

L'or ha sigut la màxima expressió d'un gran torneig dels tres blaugranes que ho han disputat pràcticament tot i on Fermin ha estat un dels protagonistes amb sis gols en el torneig.

HANDBOL: Alemanya - Espanya (25-24)

Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez, Javi Rodríguez intentaran lluitar pel bronze. El combinat espanyol ha quedat fora de la final després de perdre contra el combinat germànic. Espanya ha tingut una darrera jugada per forçar la pròrroga, però la defensa ha bloquejat el llançament. El porter culer ha efectuat 10 parades i Aleix Gómez i Javi Rodríguez 3 i 1 gol respectivament.

FUTBOL FEMENÍ: Espanya - Alemanya (0-1)

- S'escapa la medalla de bronze per a la selecció espanyola femenina de futbol. Les vigents campiones del món han caigut davant del combinat germànic amb un gol de penal. El combinat espanyol ha tingut l'oportunitat d'empatar el partit en la darrera acció amb un penal a favor, però el llançament d'Alèxia ha estat aturat per Berger, la portera alemanya.

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- Dia de pintar algunes medalles dels Jocs Olímpics de blaugrana. Després d'una jornada sense representació barcelonista a París 2024, aquest divendres poden arribar les primeres medalles en clau barcelonista. 

A les 15 hores, la selecció espanyola de futbol femení es s'enfronta contra Alemanya per intentar assolir la medalla de bronze. Més tard, a les 18 hores la selecció espanyola de futbol masculí disputa la final olímpica contra França per determinar si Fermín, Cubarsí i Eric s'enduen l'or o la plata. I, en últim lloc, a les 20.10 hores, Jordan Diaz lluita per endur-se una medalla en la modalitat de triple salt. 

Més enllà d'aquestes opcions de medalla per als blaugranes, aquest divendres 9 d'agost també hi ha handbol. La selecció espanyola s'enfronta a Alemanya a les 16.30 en partit de semifinals. Una de les altres semifinals també té representació culer amb l'enfrontament entre Emil Nielsen i Blaz Janc a les 21.30 hores. 

DIJOUS, 8 D'AGOST

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- Jornada de descans per als i les esportistes blaugranes que segueixen competint als Jocs Olímpics. Després d'un dia amb molta activitat en handbol i en el triple salt de Jordan Díaz, avui no hi haura representació culer als Jocs Olímpics. Cal esperar al divendres, amb la lluita pel bronze d'Espanya en futbol femení, la lluita per l'or del futbol masculí, les semifinals d'ahndbol i la final en triple salt.

DIMECRES, 7 D'AGOST

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL: Noruega - Eslovènia (28-33)

Blaz Janc tanca de la millor manera possible la jornada d'handbol. El combinat eslovè ha guanyat a Noruega i ha aconseguit el bitllet per a les semifinals on s'enfrontarà contra Dinamarca. L'extrem ha contribuït amb nou gols.

ATLETISME: Jordan Díaz a la final del triple salt

Classificat per a la final i amb opcions reals de medalla. Jordan Díaz només ha hagut d'efectuar un salt per aconseguir el bitllet. Demanaven una distància de 17,10 i li han sobrat 14 centímetres, ja que el culer ha aconseguit la marca de 17,24. L'atleta s'ha classificat com a primer del seu grup i segon a la general només per darrere de Pedro Pichardo amb un salt de 17,44 metres.

HANDBOL: Dinamarca - Suècia (32-31)

Els quarts de final d'handbol ens estan deixant partits amb emocions fortes. Tercer duel, tercer partit que acaba amb una victòria per la mínima. Aquest cop ha estat Emil Nielsen qui ha guanyat la partida a Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne. El porter blaugrana s'ha classificat per a les semifinals del torneig, mentre que el lateral i l'extrem posen punt final a la seva participació en els Jocs Olímpics.

HANDBOL: Alemanya - França (35-34)

Dika Mem i Melvyn Richardson es queden fora dels jocs olímpics després de la derrota del combinat amfitrió contra Alemanya. El partit s'ha resolt a la pròrroga després que el país germànic la forces en empatar a 29. Ni els 10 gols del capità blaugrana ni els tres del lateral han servit per aconseguir el bitllet per a la següent ronda. Amb aquest resultat, serà doncs Alemanya qui s'enfrontarà a semifinals a l'Espanya de Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez.

HANDBOL: Espanya - Egipte (29-28)

Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez disputaran les semifinals del torneig masculí olímpic després de guanyar a Egipte amb un final d'infart amb un gol d'Aleix Gómez des dels set metres i una aparició estel·lar de Gonzalo en l'última acció. El porter blaugrana ha estat designat millor jugador del partit després de ser el protagonista de dues parades claus que sumades al total n'ha fet 17. L'extrem ha acabat amb 9 gols i el pivot amb 1.

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- Aquest dimecres també podrem veure en acció per primera vegada en aquests Jocs Olímpic a Jordan Díaz en el triple salt. L'atleta blaugrana competeix en la fase classificatòria a partir de les 19.15 hores.

- Avui torna a haver-hi molta activitat blaugrana en el parquet olímpic de l'handbol. I és que els blaugranes disputen els quarts de final amb l'objectiu de certificar la presència a semifinal i estar una passa més a prop de la medalla olímpica. Aquest son els horaris dels duels:

  • 9.30 h: ESPANYA (Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez) - Egipte
  • 13.30 h: Alemanya - FRANÇA (Dika Mem i Melvyn Richardson)
  • 17.30 h: DINAMARCA (Emil Nielsen) - SUÈCIA (Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne)
  • 21.30 h: Noruega - ESLOVÈNIA (Blaz Janc)

DIMARTS, 6 D'AGOST

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

- Dura derrota de la selecció espanyola contra el Brasil (4-2). Després de posar-se 3-0, Espanya ha reduït distàncies amb un gol marcat entre la blaugrana Salma Paralluelo i una defensa brasilera, però el 4-1 poc després ha estat una llosa massa gran, tot i el gol de Salma (4-2) en els minuts finals. Així, les blaugranes presents a París hauran de lluitar per la medalla de bronze el proper divendres a les 15.00h contra Alemanya a Lió.

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- El futbol femení blaugrana busca el bitllet per a la final olímpica. Aquest dimarts a les 21.00 hores el combinat espanyol busca assegurar-se la medalla contra el Brasil en un duel que es jugarà en el Velodrome de Marsella.

DILLUNS, 5 D'AGOST 

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

- Fermín, Cubarsí i Eric Garcia buscaràn la glòria olímpica a París! La selecció espanyola ha aconseguit el seu bitllet per a la final després de remuntar un partit duríssim contra la selecció del Marroc (2-1). Els africans s'han avançat a la priemra meitat amb un penal transformat per Rahimi, fins que ha arribat un Fermín López exultant. El migcampista blaugrana ha marcat el gol de ll'empat i ha donat l'assistència del segon, obra del sevillista Juanlu, per a capgirar el marcador. Els culers segueixen sent claus per a Santi Denia, amb Fermín en mode líder i Cubarsí i Eric jugant el partit complet com a parella de centrals.

L'AGENDA BLAUGRANA: 

- Torn per a Fermín, Cubarsí i Eric García. Els blaugranes de la selecció espanyola de futbol masculí s'enfronten al Marroc en les semifinals que es disputen a Marsella a les 18 hores. Una victòria del combinat dels culers els situaria a la final i asseguraria una medalla. 

DIUMENGE, 4 D'AGOST

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL

Després d'aquesta última jornada de la fase de grups, ja han quedat definits els quarts de final de l'handbol, on accedeixen tots els blaugranes menys Carlos Ortega:

- ESPANYA (Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez) vs. EGIPTE 
- DINAMARCA (Emil Nielsen) - SUÈCIA (Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne)
- ALEMANYA vs. FRANÇA (Dika Mem i Melvyn Richardson)
- NORUEGA - ESLOVÈNIA (Blaz Janc) ​

HANDBOL. Selecció espanyola - Croàcia (32-31)

Un gol d'Aleix Gómez ha donat la classificació a la selecció espanyola com a tercera del grup A. Un monumental Gonzalo Pérez de Vargas també ha contribuït amb escreixos, amb 14 aturades, a aquesta victòria que ha tancat la jornada olímpica de l'handbol. L'altre blaugrana, Javi Rodríguez, ha estat el màxim realitzador del combinat espanyol amb sis dianes. Aleix Gómez l'ha seguit amb cinc. D'aquesta manera, els tres culers s'enfrontaran a Egipte als quarts de final. 

HANDBOL. Dinamarca - Noruega (32-25)

Victòria també per al porter danès del FC Barcelona. Emil Nielsen ha contribuït amb 15 aturades en aquest triomf de Dinamarca davant Noruega.  

HANDBOL. Hongria - França (20-24)

Dika Mem i Melvyn Richardson s'han endut el triomf davant Hongria després de dominar el marcador al final de la primera part i al final de la segona. El capità del FC Barcelona ha anotat cinc dianes per tancar aquesta fase de grups. 

HANDBOL. Alemanya - Eslovènia (36-29)

Derrota de Blaz Janc, que ha marcat tres gols, davant el combinat germànic. Aquesta derrota deixa, momentàniament, a la selecció de l'extrem culer en la tercera posició del grup A amb 6 punts. 

HANDBOL. Suècia - Japó (40-27)

Victòria aclaparadora de Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne sobre la selecció entrenada per Carlos Ortega. Els europeus no han deixat cap opció a l'elenc asiàtic, que no es jugava res i ja ha acabat el seu camí olímpic. Carlsbogård s'ha apuntat un gol i Wanne, quatre en aquest triomf que deixa els suecs en la primera posició del grup A. 

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Avui torna a haver-hi molta activitat blaugrana en el parquet olímpic de l'handbol. Aquests són els partits de la darrera jornada de la fase de grups d'aquesta disciplina: 

  • 9.00h: SUÈCIA - JAPÓ (Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne vs. Carlos Ortega)
  • 14.00h: ALEMANYA - ESLOVÈNIA (Blaz Janc)
  • 16.00h: HONGRIA - FRANÇA (Dika Mem i Melvyn Richardson)
  • 19.00h: DINAMARCA (Emil Nielsen) - NORUEGA 
  • 21.00h: ESPANYA (Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez) - CROÀCIA 

DISSABTE, 3 D'AGOST 

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

- Amb èpica i sabor blaugrana. D'aquesta manera s'ha classificat la selecció espanyola de futbol femení per a les semifinals dels Jocs Olímpics. El combinat de les nou blaugranes s'ha vist 0-2 en contra, però ha estat capaç d'enviar el partit a la pròrroga gràcies al 2-2 d'Irene Pardes. El temps extra no ha servit per desfer aquest empat i el matx s'ha resolt des del punt de penal. Cata Coll, amb una aturada, Salma, anotant el 3-1 en la tanda, i Aitana, que ha transformat el darrer llançament que ha donat l'accés a la semifinal, han copsat els següents focus culers d'aquest partit que ha acabat amb somriure barcelonista.

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Aquest dissabte és torn per al futbol femení blaugrana. Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Vicky López i Salma Paralluelo tenen en la seva agenda el partit de quarts de final davant Colòmbia. Les culers de la selecció espanyola arriben com imbatudes a aquest duel i tenen com a objectiu assolir la classificació. 

DIVENDRES, 2 D'AGOST

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

BÀSQUET. Canadà - Espanya (88-85)

S'acaba la participació blaugrana al bàsquet. La selecció espanyola ha caigut davant del combinat canadenc i s'acomiada de la competició olímpica. Abrines, Brizuela i Willy han anotat 12, 17 i 10 punts respectivament en el darrer partit abans de tornar cap a casa.

FUTBOL. Japó - Espanya (0-3)

Classificats per a les semifinals. Pau Cubarsí, Fermín López i Eric Garcia lluitaran per la medalla olímpica el dilluns vinent a les 18 h contra el Marroc. El combinat de Santi Denia ha aconseguit el bitllet per a la següent ronda gràcies a un partit estratosfèric del jove del Campillo.

El migcampista blaugrana ha estat l'autor d'un doblet que ha pràcticament certifica la presència de la selecció espanyola a les semifinals. L'andalús ha estat substitut al minut 83 sota l'admiració del públic. D'altra banda, els dos centrals han jugat de titulars i han disputat els 90 minuts.

HANDBOL. Alemanya - Espanya (33-31)

La selecció espanyola ha caigut davant del combinat germànic i s'ho jugarà tot el pròxim partit contra Croàcia. Tot i que el combinat de Gonzalo i Aleix ha dominat durant tota la segona part, un parcial final de 5-2 ha condemnat als de Jordi Ribera ha de jugar-se la classificació en l'última jornada. L'extrem culer ha estat un dels més destacats amb 10 gols mentre que Pérez de Vargas ha fet 9 parades.

HANDBOL. Croàcia - Suècia (27-38)

Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne s'han endut el duel contra el combinat croat. Els suecs han sumat la segona victòria als Jocs Olímpic de París. El lateral ha fet 4 gols mentre que l'extrem no ha disputat cap minut.

Ara mateix, el conjunt suec, acumula 4 punts igual que Alemanya, Espanya i Eslovènia (amb un partit menys) i Croàcia. Els blaugranes hauran d'esperar que acabi la jornada per saber si continuen vius en la competició.

HANDBOL. Argentina - França (21-28)

Victòria també per a la França de Dika Mem (3 gols) i Melvyn Richardson, que sumen la seva primera victòria en aquests Jocs Olimpics després de dues derrotes i un empat. La darrera i definitiva jornada els enfrontarà contra Hongria, aquest diumenge a les 16 hores. 

HANDBOL. Dinamarca - Hongria (28-25)

Quarta victòria per a la Dinamarca d'Emil Nielsen, que compta tots els partits d'aquesta fase de grups amb victòries. Amb 8 punts, i a falta d'una jornada, la del diumenge, ja té assegurada la classificació per als quarts de final. Aquest divendres, però, el porter del Barça ha descansat i no ha jugat el partit. Tancaran la fase de grups diumenge que ve davant Noruega (19 hores), en un partit que previsiblement serà la lluita per la primera posició.

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Després del dia d'ahir, en què cap blaugrana va competir a París, avui torna a haver-hi molta activitat, amb l'handbol, el futbol masculí i el bàsquet. En l'handbol, els partits de la quarta jornada de la fase de grups i penúltima són aquests: 

  • 9.00h: HONGRIA - DINAMARCA (Emil Nielsen)
  • 11.00h: ARGENTINA - FRANÇA (Dika Mem i Melvyn Richardson)
  • 14.00h: CROÀCIA - SUÈCIA (Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne)
  • 16.00h: ALEMANYA - ESPANYA (Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez)
  • 19.00h: JAPÓ (Carlos Ortega) - ESLOVÈNIA (Blaz Janc)

- Aquesta tarda, a més, la selecció espanyola de futbol masculí juga els quarts de final del torneig contra el Japó. Pau Cubarsí, Eric Garcia i Fermín López podrien ser titulars. 

- I només un quart d'hora més tard, a partir de les 17.15 hores, la selecció espanyola de bàsquet, amb Abrines, Brizuela i Willy Hernangómez, se la juga contra el Canadà, en el darrer partit de la fase de grups.

DIJOUS, 1 D'AGOST

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Comença el mes d'agost. I arribem a l'equador dels Jocs Olímpics. Aquest dijous, però, no hi ha cap disciplina olímpica amb representació blaugrana. Demà divendres sí que serà emocionant, amb nous partits de la fase de grups d'handbol però, especialment, amb el partit decisiu per a la classificació del bàsquet espanyol, amb Abrines, Brizuela i Willy Hernangomez, i amb els quarts de final del futbol espanyol, amb Eric Garcia, Fermín i Cubarsí.

DIMECRES, 31 DE JULIOL

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL. Dinamarca - Argentina (38-27)

La Dinamarca de Nielsen no falla i guanya amb solvència l'Argentina. Els danesos han dominat de principi a fi un duel on el porter blaugrana ha estat un dels protagonistes,  jugant tot el partit i  fent 16 parades. 

HANDBOL. França - Egipte (26-26)

França aconsegueix l'empat contra Egipte. El combinat amfitrió anava un gol avall, però en la darrera acció un gol de Ludovic Fàbregas ha aconseguit posar el definitiu 26-26 que els permet seguir vius a la competició. Dika Mem i Melvyn Richardson han contribuït en l'anotació francesa amb 4 i 3 gols respectivament.

FUTBOL FEMENÍ. Brasil - Espanya (0-2)

La selecció espanyola femenina de futbol ha posat la cirereta en la fase de grups amb una victòria contra el Brasil. El combinat de Montse Tomé ha firmat el 3/3 després de vèncer el conjunt sud-americà amb un gol d'Atenea del Castillo al minut 68 i un a les acaballes del partit d'Alèxia Putellas (min 107).

Cata Coll, Patri i Ona Batlle han estat titulars, mentre que Aitana, Alèxia i Salma han entrat en la segona meitat.

HANDBOL. Eslovènia - Suècia (29-24)

Victòria de l'Eslovènia de Blaz Janc davant de la Suècia de Carlsbogard i Wanne. El combinat eslovè s'ha imposat al suec gràcies a una actuació estel·lar de l'extrem blaugrana que ha anotat 10 gols. Per la banda sueca, el lateral i l'extrem culer han contribuït amb dues i sis dianes respectivament.

HANDBOL. Espanya - Japó (37-33)

Perez de Vargas i Aleix Gómez han guanyat la partida a Carlos Ortega (seleccionador del Japó). La selecció espanyola ha aconseguit la segona victòria en els Jocs Olímpics després de vèncer el conjunt oriental en un duel molt disputat sobretot en la primera meitat. El porter blaugrana ha compartit els minuts de la porteria amb Rodrigo Corrales i Aleix Gómez ha marcat tres gols.

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Nova jornada la d'aquest dimecres per a l'handbol a la cita olímpica. Els 10 blaugrana que competeixen a la cita internacional juguen el tercer dels cinc partits de la fase de grups. Podrien començar a caure ja les primeres classificacions per als quarts de final.   

  • 14.00 hores: Espanya (Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez) - Japó (Carlos Ortega)
  • 16.00 hores: Eslovènia (Blaz Janc) - Suècia (Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne)
  • 19.00 hores: França (Dika Mem i Melvyn Richardson) - Egipte
  • 21.00 hores: Dinamarca (Emil Nielsen) - Argentina

- Qui ja té el bitllet per als quarts de final és la selecció espanyola femenina de futbol, tot i que encara han de certificar la primera posició. Les nou representants culers (Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Vicky López i Salma Paralluelo) jugaran aquesta tarda contra el Brasil (17 hores), després de derrotar el Japó i Nigèria.

DIMARTS, 30 DE JULIOL

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

FUTBOL MASCULÍ. Espanya - Egipte (1-2)

Els de Santi Denia ja estaven classificats per als quarts de final, però es jugaven la primera posició del grup. I l'han perdut, perquè han caigut contra Egipte en un partit amb rotacions. Pau Cubarsí estava sancionat i no ha pogut jugar aquest enfrontament, mentre que Eric Garcia ha descansat. Fermín no ha estat titular, també per descans, però ha entrat en el segon temps (min 63). Ara Espanya espera rival, tot i que el més probable és que sigui el Japó. El que ja se sap és l'hora: serà el proper divendres, a les 17 hores. 

BÀSQUET. Espanya - Grècia (84-77)

Primera victòria de la selecció espanyola de bàsquet, que arriba en la segona jornada de la fase de grups contra Grècia. D'aquesta manera, els blaugrana Àlex Abrines (8 punts), Willy Hernangomez (11) i Darío Brizuela (3 punts) segueixen en la cursa per ser en la següent ronda d'aquests Jocs Olímpics. L'equip d'Scariolo juga el definitiu partit aquest divendres, contra Canadà, a les 17.15 hores.  

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Comencem la jornada de dimarts amb partit de bàsquet. I és que la selecció espanyola d'Àlex Abrines, Darío Brizuela i Willy Hernangomez juga el segon partit de la fase de grups contra Grècia. L'objectiu és aconseguir el primer triomf, després de la derrota contra Austràlia. El partit començarà a les 11 hores. 

- A la tarda canviarem d'esport i passarem a la gespa. A partir de les 15 hores, la selecció espanyol de futbol, ja classificada per als quarts de final, tanca la fase de grups contra Egipte. Pau Cubarsí és baixa per sanció. Èric Garcia i Fermín podrien descansar, ja que han estat titulars en els dos primers partits d'aquests Jocs Olímpics. 

DILLUNS, 29 DE JULIOL

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

HANDBOL. França - Noruega (22-27)

Segona derrota a París dels francesos Dika Mem i Melvyn Richardson. Els 10 gols del capità barcelonista, màxim realitzador del partit, no han estat suficients per doblegar la selecció escandinava. 

HANDBOL. Suècia - Selecció espanyola (27-30)

Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne s'han endut el duel de blaugranes d'aquesta tarda. Els suecs, que han sumat la seva primera victòria a París, han estat superiors en la segona part i no han deixat entrar al combinat espanyol en el partit. Carlsbogard ha estat autor d'un gol i Wanne, de dos. El blaugrana que ha destacat més en la faceta anotadora ha estat Aleix Gómez amb sis. Gonzalo Pérez de Vargas també ha sobresortit a la porteria amb un 41% d'efectivitat en aturades. 

HANDBOL. Egipte - Dinamarca (27-30)

Emil Nielsen ha participat en la segona victòria de Dinamarca en aquests Jocs Olímpics. La selecció danesa s'ha enlairat a la primera part amb un irrefutable 9-19, però en la segona part s'han mudat els daus i els egipcis han construït un 18-11. No ha estat la jornada més encerta per al porter del FC Barcelona, que dels nou llançaments no ha pogut aturar cap. 

HANDBOL. Eslovènia - Croàcia (31-29)

Ajustada victòria de l'Eslovènia de Blaz Janc, que ha guanyat el seu partit contra Croàcia. El jugador del Barça ha estat el màxim anotador del partit, amb 8 gols de 9 llançaments. El proper partit serà contra la Suècia de Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne, el dimecres 31 de juliol a les 16 hores. 

HANDBOL. Japó - Alemanya (26-37)

El tècnic blaugrana Carlos Ortega, entrenador de la selecció japonesa d'handbol, no ha pogut aconseguir la victòria davant Alemanya en aquest segon partit de la fase de grups. El proper partit del Japó serà aquest dimecres 31, contra Espanya, a les 14 hores. 

L'AGENDA BLAUGRANA:

La jornada d'aquest dilluns va farcida de partits d'handbol. Comencem amb la selecció del Japó, entrenada pel tècnic del Barça Carlos Ortega. A partir de els 9 hores jugarà contra Alemanya a la recerca de la primera victòria en aquests Jocs Olímpics. 

- A les 11 hores, la selecció d'handbol d'Eslovènia, amb el blaugrana Blaz Janc, també tornarà a entrar en acció, aquest cop contra Croàcia. 

- I a les 14h, la Dinamarca del porter Emil Nielsen jugarà contra Egipte.

- Ja després de dinar, a les 16 hores, serà el torn de la selecció espanyola d'handbol, amb Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez. Buscaran el segon triomf en aquesta fase de grups contra la Suècia de Carlsbogård i Hampus Wanne, que va perdre contra Alemanya en el primer partit.

- Tancarà la jornada, a partir de les 19 hores, el França - Noruega, amb Dika Mem i Melvyn Richardson en l'equip amfitrió.

DIUMENGE, 28 DE JULIOL

ELS RESULTATS BLAUGRANA:

FUTBOL FEMENÍ: Espanya - Nigèria (1-0)

La selecció espanyola femenina de futbol ha aconseguit guanyar Nigèria, en el segon partit de la fase de grups, i ja té el bitllet per als quarts de final de la competició, després de dues victòries en dos partits.

Un autèntic golàs d’Alexia Putellas al minut 85 (1-0) ha estat decisiu, en un llançament directe que semblava impossible. Cata Coll, Paredes, Ona Batlle, Aitana, Alexia i Salma han estat titulars, mentre que Patri Guijarro ha entrat en la segona meitat. Vicky López i Jana Fernández no han participat.

Ara, per acabar de tancar aquesta fase de grups, el proper dimecres 31 de juliol, a partir de les 17 hores, es jugarà l’Espanya – Brasil.

L'AGENDA BLAUGRANA:

La selecció espanyola femenina de futbol juga aquesta tarda el segon partit de la fase de grups d'aquests Jocs Olímpics. Serà contra la Nigèria de l'exblaugrana Oshoala. En cas d'aconseguir la victòria, Espanya ja serà als quarts de final. Aquest enfrontament es disputarà a l'Estadi de Beaujoire de Nantes, a partir de les 19 hores, amb la participació de les blaugrana Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Vicky López i Salma Paralluelo.

DISSABTE, 27 DE JULIOL 

ELS RESULTATS BLAUGRANES:

FUTBOL MASCULÍ. República Dominicana - Espanya (1-3)

Segona victòria de la selecció espanyola de futbol masculina en els Jocs Olímpics amb Cubarsí, Eric García i Fermín de titulars, que s'ha assegurat la presència als quarts de final.

El combinat de Santi Denia s'ha imposat per 1-3 a la República Dominicana amb pinzellades de talent culer. Fermín López ha obert el camí del triomf, en un partit on Pau Cubarsí ha tornat a veure targeta groga i es perdrà el següent compromís i ha forçat una targeta vermella.

L'anotador culer, segon realitzador del futbol del FC Barcelona en aquests Jocs Olímpics després del gol d'Aitana Bonmatí en la primera jornada, també ha participat amb l'1-3 final amb una assistència. 

HANDBOL MASCULÍ. Dinamarca - França (37-29)

La Dinamarca d'Emil Nielsen li ha guanyat la partida a la França de Dika Mem (5 gols) i Melvyn Richardson (1 gol) en l'últim partit amb representació barcelonista d'aquest 27 de juliol. 

HANDBOL MASCULÍ. Alemanya - Suècia (30-27)

Jonathan Carlsbogård (3 gols) i Hampus Wanne (8 gols) han caigut derrotats davant Alemanya. Els vuit gols de l'extrem del FC Barcelona, màxim realitzador de la seva selecció, han estat estèrils per arribar al camí del triomf per als suecs. 

HANDBOL MASCULÍ. Croàcia - Japó (30-29)

Carlos Ortega també ha començat amb ensopegada la seva aventura com a seleccionador nipó. El Japó ha perdut per 30-29 davant Croàcia.

HANDBOL MASCULÍ. Espanya - Eslovènia (25-22) 

La selecció espanyola masculina d'handbol amb els culers Gonzalo Pérez de Vargas (15 aturades), Aleix Gómez (7 gols) i Javi Rodríguez (1 gol) s'ha apuntat una treballada victòria davant l'Eslovènia de Janc (2 gols).

El porter barcelonista, amb les seves meritòries aturades, i l'extrem culer, amb set gols que l'han servit per ser el màxim realitzador del partit, han estat protagonistes d'aquest triomf. 

BÀSQUET MASCULÍ. Austràlia - Espanya (92-80)

Abrines (6 punts), Hernangómez (14 punts) i Brizuela (2 punts) han debutat amb derrota als Jocs Olímpics. La selecció espanyola de bàsquet ha perdut davant Austràlia per 92-80. 

L'AGENDA BLAUGRANA:

- Duel entre culers. Els Jocs Olímpics es desperten amb el partit d'handbol entre els jugadors blaugranes de la selecció espanyola, Gonzalo Pérez de Vargas, Aleix Gómez i Javi Rodríguez, i l'integrant del combinat eslovè, Blaz Janc. Són els primers quatre representants barcelonistes en entrar en joc aquest dissabte 27 de juliol. 

- Més tard, és torn per al bàsquet espanyol. Álex Abrines, Willy Hernangómez i Darío Brizuela debuten contra Austràlia a les 11 hores. 

- A les 14 hores, l'handbol blaugrana torna a l'agenda dels Jocs Olímpics. L'entrenador del Barça, Carlos Ortega, comença el seu camí dirigint la selecció del Japó

- Més esports col·lectius amb noms culers. A les 15 hores, tornarà a aparèixer la selecció espanyola de futbol masculina. Cubarsí, Fermín i Eric García busquen la segona victòria en la fase de grups després de començar amb triomf el periple olímpics. 

- Com un bumerang, l'handbol tancarà la jornada olímpica per al FC Barcelona. A les 19 hores, els suecs Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne juguen contra Alemanya. Però serà un altre duel entre barcelonistes el que conclourà aquest dissabte. A les 21 hores, el danès Emil Nielsen es veurà les cares contra els francesos Dika Mem i Melvyn Richardson. 

DIVENDRES, 26 DE JULIOL 

- Els Jocs Olímpics han quedat oficialment inaugurats. La pluja ha agafat protagonisme en la cerimònia que ha donat el tret de sortida aquests Jocs de París 2024. En ple cor de la capital francesa, les delegacions han desfilat fora d'un estadi. Ho han fet al riu Sena amb diferents embarcacions en un acte que ha respirat molta història de passat, present i futur. 

DIJOUS, 25 DE JULIOL 

ELS RESULTATS BLAUGRANES:

FUTBOL FEMENÍ: Espanya - Japó (2-1)

Les jugadores de la selecció espanyola femenina del FC Barcelona han apuntat la segona victòria blaugrana d'aquests Jocs Olímpics de París. Un triomf amb molt sabor culer, ja que Aitana Bonmatí ha copsat focus. La migcampista del FC Barcelona s'ha apuntat el gol que ha arrancat la remuntada del combinat de Montse Tomé, que ha comptat amb set blaugranes titulars. Posteriorment, una jugada de quirats, on també ha participat la mateixa Aitana amb una paret espectacular amb Mariona, ha servit per capgirar el marcador. 

L'AGENDA BLAUGRANA:

La selecció espanyola de futbol femení arrenca la seva participació als Jocs Olímpics aquest dijous, a les 17 hores, contra el Japó. D'aquesta manera, un total de nou jugadores culers s'estrenen als Jocs de París. Són Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Vicky López i Salma Paralluelo.

DIMECRES, 24 DE JULIOL 

ELS RESULTATS BLAUGRANES:

FUTBOL MASCULÍ: Espanya - Uzbekistan (2-1)

La selecció espanyola de futbol masculí ha començat amb victòria els Jocs Olímpics. Marc Pubill i l'exculer Sergio Gómez han estat els autors dels gols que han permès sumar els tres punts al conjunt de Santi Denia. Ha estat un partit lluitat contra Uzbekistan, que havia situat la igualada momentània amb un llançament de penal que havia comès Pau Cubarsí. El central del FC Barcelona ha disputat la primera part d'aquest matx. Per la seva part, Eric Garcia s'ha apuntat tot el matx i Fermín, 75 minuts. 

L'AGENDA BLAUGRANA:

Ja tenim aquí els Jocs Olímpics de París! El 26 de juliol tindrà lloc la cerimònia d'inauguració oficial de la competició olímpica que compta amb 25 esportistes del FC Barcelona. Però, aquest dimecres 24 de juliol arranquen dues modalitats. I, en una d'elles, ja trobem representació barcelonista.

És el cas del futbol masculí on destaquen Pau Cubarsí, Fermín i Eric García. A les 15 hores, els tres culers disputaran la primera jornada de la fase de grups, que aquest mateix 24 de juliol viurà tota la primera jornada. Els tres barcelonistes comencen el camí al Parc des Princes davant Uzbekistan.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut