Tres de disset

Tres de disset

Per segon cop en el segle XXI, el Barça alinea, en l'onze titular, tres jugadors menors d'edat

No poden conduir cap cotxe, però sí que poden jugar en el primer equip del FC Barcelona. Que el Barça jugui amb futbolistes molt joves formats a la casa ja no és cap notícia, però, així i tot, no deixa de sorprendre'ns. L'onze del partit contra el València va tornar a ser un exemple que el club blaugrana té el tresor més preuat del futbol mundial: la Masia. I és que Lamine Yamal, Cubarsí i Marc Bernal van sortir com a titulars, la segona vegada que el Barça surt amb tres menors d'edat en l'onze inicial.

De fet, és l'únic equip que ho ha fet en tot el segle XXI i, a més, dues vegades. El primer cop va ser el maig del 2024, quan, amb Xavi a la banqueta, van sortir Lamine Yamal, Cubarsí i Hector Fort en l'onze titular en el duel contra l'Almeria.

El primer cop amb tres sub-18

A les acaballes de la temporada 2023/24, Xavi Hernández, quan encara era a la banqueta blaugrana, va sortir al Power Horse Stadium amb tres menors de 18 anys a l'onze incial. Lamine Yamal, Cubarsí i Hector Fort van formar part de l'aposta del tecnic egarenc per vèncer el conjunt andalús, que va acabar amb victòria, gràcies també al doblet d'un altre jove: Fermín López.

Flick firma l'arrencada més valenta

Hansi Flick sap el tresor que té entre les mans, i no té por a aprofitar-lo. El tècnic alemany creu en la Masia i en la qualitat dels jugadors joves i això s'ha vist ben clar en el primer partit de Lliga contra el València. El de Flick és l'onze debutant amb la mitjana d'edat més jove des del debut de Guardiola, amb 24 anys i 302 dies. El top 2 i 3 el completen Xavi, amb 25 anys i 193 dies, i Guardiola, amb 27 anys i 58 dies.

A més, és l'entrenador que més jugadors menors de divuit anys ha posat en un onze debutant. Guardiola, Tito Vilanova, el Tata Martino i Valverde no en van posar cap. Quique Setién va alinear Ansu quan tenia 17 anys i 80 dies; Koeman va repetir Ansu, però amb ja 17 anys i 332 dies. Xavi encara va ser més atrevit i en va posar dos: Akhomach (17 anys i 218 dies) i Gavi (17 anys i 107 dies), però Flick s'emporta el rècord amb tres sub-18 de 17 anys i 208 dies (Cubarsí), 17 anys i 35 dies (Lamine Yamal) i 17 anys i 83 dies (Marc Bernal).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut