Hiopos Lleida - Barça: Derbi lluitat i guanyat (74-78)

El Barça suma la segona victòria a la Lliga en un gran derbi, amb emoció fins al final, però que ha caigut per als culers

El Barça torna de Lleida amb una treballadíssima victòria, la segona en dues jornades de la Lliga ACB (74-78). Després d'agafar una renda de 19 punts ja en el darrer quart, els lleidatans hi han posat emoció en un tram fiinal espectacular en què els culers han pogut aguantar per a celebrar el triomf.

Un Barris Nord d'ACB després de 19 anys

Lleida s'ha engalanat per a viure el seu primer partit a l'elit del bàsquet estatal després de 19 anys, amb un Barris Nord ple a vessar, sense cap localitat buida. El feu lleidatà ja era el més calent de la LEB Or, i a la Lliga ACB no podia ser una excepció. Un ambient dels grans al qual s'hi ha sumat ràpidament Kevin Punter, amb els sis primers punts culers gràcies a dos triples, en un primer període de poca anotació (12-17).

Mínim avantatge culer

Pel bàndol lleidatà, sense cap triple, Bozic aguantava els seus, mentre els culers eren capaços de mantenir-se per davant, amb avantatges mínims. En l'inici del segon període, l'acumulació d'interrupcions ha afavorit els locals, que amb quatre tirs lliures seguits i una cistella en transició de l'exblaugrana Paulí han forçat l'empat a 21. Els de Peñarroya han respost al cop de la millor manera, amb un 2+1 de Willy Hernangómez i un triple de Justin Anderson que han obert un parcial de 0-9.

+7 al descans

Però els culers no han pogut trencar del tot el partit per culpa del desencert en el triple que no tingut Bropleh, obligant Peñarroya a demanar un temps mort amb 28-32. El desenllaç del primer temps ha seguit sent accidentat, amb una altra antiesportiva, ara per a Anderson, que ha reenganxat el Lleida (30-33). No obstant això, dues cistelles en els últims segons han deixat el marcador amb 30-37 amb mig partit per a disputar-se.

A la guerra

Tot i que el tercer període s'ha encetat amb un triple de Muric que ha encès el Barris Nord, ha estat un quart que ha fet palès que aquest Barça està més que preparat per anar a la guerra... i sortir vencedor. Ha sabut resistir les envestides locals, i ser definitius en l'últim minut, exhibint potència i velocitat. La de Joel Parra primer i la de Darío Brizuela després, amb un 2+1, per agafar aire amb un +11 tancant el quart (46-57), coincidint també amb els primers minuts de Metu i Abrines en el partit.

Del +19 al patiment final

Precisament l'internacional amb Nigèria, amb un 2+1, ha posat el +15 ben aviat, que ha arribat a ser de 19 punts apagant qualsevol indici de remuntada lleidatana. O això semblava. Els de Gerard Encuentra no havien dit la seva última paraula, ni de bon tros. Han aprofitat la relaxació blaugrana per a retallar distàncies, i creure en el miracle. Peñarroya, visiblement enfadat, ho volia frenar a tot preu, però els atacs tampoc entraven i a gairebé un minut pel final el partit estava en sis punts (66-72). I, amb un triple de Bropleh, en només tres (69-72), amb 24 segons de joc. El moment de la veritat.

Emoció i final feliç

Falta sobre Laprovittola, que ha anotat els dos (69-74). Però encara faltava algun gir de guió i una dosi extra d'emoció, amb un gran triple de Bropleh (72-74). Brizuela i Abrines tampoc han perdonat des de la línia i, amb més patiment del que es podia suposar, el primer derbi català de la temporada ha caigut del bàndol culer (74-78).