L’Infantil és campió d’Espanya i registra un sextet inèdit

L’Infantil és campió d’Espanya i registra un sextet inèdit

El curs del bàsquet formatiu és excel·lent i, a falta dels campionats del Mini, els equips Junior, Cadet i Infantil s’han imposat als campionats catalans i estatals per primera vegada a la història

El bàsquet formatiu blaugrana està realitzant una temporada per emmarcar. Aquest cap de setmana s’ha aconseguit el campionat d’Espanya Infantil, que ha suposat completar un sextet inèdit en la història de la secció blaugrana. Els equips Junior, Cadet i Infantil s’han proclamat campions de Catalunya i d’Espanya. Aquests sis títols son una prova del bon treball que s’està realitzant a les categories inferiors, que poden seguir recollint èxits en els Campionats de Catalunya i d’Espanya del Mini.

L’Infantil A és campió per 14a vegada

El conjunt entrenat per Oriol Barrera, campió de la Minicopa i del Campionat de Catalunya, ha aconseguit el títol estatal aquest dissabte després d’imposar-se al Reial Madrid (87-77) en la final celebrada a la localitat gallega de Betanzos. Aquest títol revalida el del curs passat i és el catorzè trofeu blaugrana en el Campionat d’Espanya Infantil, amb el Barça liderant el palmarès per davant del Reial Madrid (10) i el Joventut (8).

L’equip blaugrana va debutar en el campionat estatal el 2 de juny i va aconseguir un ple de victòries davant el València, el Casademont Saragossa i el Cajasiete Canarias a la fase de grups. Va superar al Betis als vuitens de final, al Joventut als quarts de final i a l’Unicaja a la semifinal.

Triplet estatal per primera vegada

Els sextet entre els campionats de Catalunya i d’Espanya Junior, Cadet i Infantil engloben un triplet estatal que no s’havia produït mai a Can Barça. I també un triplet català que només s’ha vist en sis ocasions: 2002, 2005, 2013, 2014, 2016 i 2024.

I un pòquer català històric a l’abast

El triplet català pot convertir-se aquest diumenge en un pòquer català inèdit si l’equip Mini aconsegueix el campionat de Catalunya que s’està disputant aquest cap de setmana a Mataró. En la semifinal, els més petits de la casa van superar el Manresa i aquest diumenge (16.15 hores) juguen el partit decisiu de la Final Four contra el Mataró.

L’últim repte del curs serà el Campionat d’Espanya Mini, que se celebrarà a Córdoba entre el 23 i 29 de juny.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut