El bàsquet formatiu comença a treballar amb els primers entrenaments del Barça Atlètic

El bàsquet formatiu comença a treballar amb els primers entrenaments del Barça Atlètic

L’entrenador Carlos Marín destaca que l’objectiu del filial és que els jugadors estiguin “el més preparats possible”

El bàsquet formatiu blaugrana ha tornat a la feina. Ho ha fet amb els primers entrenaments del Barça Atlètic a la Ciutat Esportiva, equip format per jugadors juniors i cadets que competiran a la Lliga EBA. “Comencem amb molta il·lusió. Els nois tenen moltes ganes de començar i la idea és fer-ho a poc a poc, de forma progressiva per anar agafant la dinàmica que volem dur a terme durant l’any”, afirma l’entrenador Carlos Marín.

El tècnic afronta el segon curs com a màxim responsable de la banqueta del Barça Atlètic i del Junior A. “El grup és molt semblant al de l’any passat però intentarem que la gent nova pugui adaptar-se ràpid i millorin individualment”. “L’objectiu és poder jugar bastant bé a bàsquet de forma col·lectiva i que els jugadors estiguin el més preparats possible per ajudar el primer equip en cas de ser necessari”.

Un exemple és el de Dame Sarr. Després de dues temporades al bàsquet formatiu, l’escorta italià estarà en dinàmica del primer equip durant aquest curs. El seu anterior entrenador destaca que “és un exemple d’esforç, treball, hàbits i professionalitat. Tot plegat li ha permès millorar i estar ara amb dinàmica del primer equip”. “És fantàstic que pugui tenir l’oportunitat amb el primer equip i és el que volem de qualsevol jugador que tenim al bàsquet formatiu”.

Retorn progressiu dels altres equips 

El joves juniors han començat els entrenaments aquesta setmana després de les respectives revisions mèdiques i els altres equips s’aniran incorporant de forma progressiva. Els equips Cadet A i Cadet B ho faran el proper dilluns 26, els Infantils A i B ho faran el dimecres 28 i el Mini ho farà el dilluns 2 de setembre. L’estructura tècnica continua sent pràcticament la mateixa en tots els equips, amb Alex Terés com a secretari tècnic i Alfons Alzamora com a coordinador.

Durant les primeres setmanes, els diferents equips combinaran els entrenaments amb diferents partits i campionats amistosos abans d'iniciar les respectives competicions:

Barça Atlètic: Competirà aquest curs dins el grup B de la Conferència C de la Tercera FEB (nova denominació de la Lliga EBA). Aquesta competició començarà el 12 d’octubre. Per tant, la primera competició oficial en joc serà la Lliga Catalana EBA, que començarà el dimecres 11 de setembre amb una fase prèvia a la pista del JAC Sants i amb un segon compromís davant el SD Espanyol a la Ciutat Esportiva Joan Gamper (22 de setembre).

Junior A: Començarà la lliga Preferent el dissabte 14 de setembre a l'Open Day' de Blanes i davant el Bàsquet Girona (13.15 hores). També disputarà el Torneig Torrent U18 entre el 26 i el 29 de setembre.

Cadet A: Disputarà el Torneig CB Sant Josep de Badalona U16 entre el 6 i el 8 de setembre, mentre que començarà la competició de Preferent a Blanes el 14 de setembre, amb el CB Granollers com a primer rival (17.00 hores).

Cadet B: També començarà la lliga el 14 de setembre (12.30 hores), amb un partit a la Ciutat Esportiva Joan Gamper davant el SESE B.

Infantil A: Disputaran el Torneig del Nord U14 entre el 6 i el 8 de setembre i començaran la lliga Preferent el dissabte 14 de setembre a Blanes davant el Bàsquet Manresa (10.00 hores).

Infantil B: Participaran en el Torneig de Vilafant U13 entre el 6 i el 8 de setembre.

Mini: Representaran el Barça en el Torneig del Nord (U12) entre el 13 i el 15 de setembre. I també participaran en el Torneig que organitza l’UE Mataró el cap de setmana del 21 i 22 de setembre.

Tots aquests entrenaments i campionats amistosos serviran per començar a preparar un curs en que l’objectiu és continuar formant jugadors amb una evolució a l’alça del seu nivell de joc. Tothom és conscient que serà molt difícil repetir els èxits inèdits del curs passat (8 títols de 8 possibles en els Campionats de Catalunya i d’Espanya).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut