Així hem viscut l'estada del Barça de bàsquet a la Xina

Així hem viscut l'estada del Barça de bàsquet a la Xina

Segueix l’actualitat de la plantilla blaugrana durant l’estada de pretemporada a Hangzhou entre el 29 d’agost i el 5 de setembre

Dimecres, 4 de setembre

18.00h de Barcelona / 12.00h de Hangzhou: L’expedició blaugrana ja té les maletes fetes per emprendre el viatge de tornada després de sis dies a territori xinès. Arriba l’hora de fer balanç i el directiu Josep Cubells el descriu com a “molt positiu”. “Hem anat a un gran país on estan molt interessats en el bàsquet. Per a nosaltres, és un gran lligam. Hem tingut moltes reunions, ja que hi ha molt interès a relacionar-se amb el Barça de bàsquet”.

En aquest sentit, Cubells afegeix que “hem tingut reunions amb estaments de l’àmbit esportiu, governamental i empresarial. Hi ha empreses interessades a col·laborar amb nosaltres pel que fa a patrocini”.  I subratlla que “hi ha un interès clar per fer la primera Barça Escola de bàsquet a la Xina. Són projectes que s’han de desenvolupar, però hi ha un interès sòlid”. “També hi ha la idea de mantenir una continuïtat en el treball que s’ha fet per venir aquí i tornar a aquest país”.

Un dels aspectes rellevants és la satisfacció de l’organització, que destaca que la xifra del primer partit a la televisió xinesa Migu Sports TV va ser de 3,5 milions d’espectadors. I la final va ser de 3,2 milions. “És una xifra increïble. Quant a la difusió del Barça de bàsquet, és un pas endavant molt emportant”.

Finalment, Josep Cubells destaca la unió que s’ha construït dins l’equip: “Hi ha cinc jugadors nous i un entrenador nou, així que és molt important que hi hagi una cohesió. Fer la pretemporada fora del nostre continent és positiu i hi ha satisfacció. Intentarem buscar-hi continuïtat”.

11.30h de Barcelona / 5.30h de Hanghou: L’equip ha començat el darrer dia a la Xina amb una sessió de vídeo i un intens entrenament de pista. En acabar, Dame Sarr ha explicat les seves sensacions: “Ha sigut una experiència molt bonica”. “No hem tingut gaires dies per preparar-nos però ara ens hem de preparar per als propers reptes”. “El dijous tenim la Lliga Catalana; sempre hem de competir i intentar guanyar-ho tot”.

El jove italià, resident a La Masia, és un jugador més del primer equip després de dos cursos al bàsquet formatiu. “Soc molt afortunat per estar amb aquests jugadors. M’ho passo molt bé amb ells, sempre intenten ajudar-me i estic molt agraït”. El nou dorsal ‘2’  també ha tingut bones paraules pel seu company Kevin Punter: “A Itàlia, quan era petit, ja el mirava perquè jugava a Milà. És un gran jugador i vull aprendre d’ell tot el possible”.

Dimarts, 3 de setembre

17.00 hores de Hangzhou / 11.00 hores de Barcelona: Tomas Satoransky, Jan Vesely, Nico Laprovittola, Chemezie Metu i Youssapha Fall participen en una amena trobada amb treballadors de l’empresa Ambilight, en una acció de patrocini a l’hotel de concentració de l’equip. Ambilight, patrocinador principal del curs, també ha estat present en les samarretes d’escalfament del Barça durant els dos partits jugats a Hangzhou.

11.00 hores de Hangzhou / 05.00 hores de Barcelona: L’equip es desperta per afrontar el darrer dia de treball a la Xina. L’activitat física es duu a terme al gimnàs de l’hotel, amb treball de força i també de fisioteràpia.

En declaracions a Barça One, Jabari Parker ha declarat que aquesta estada a la Xina està sent “una gran experiència”. “Estem gaudint de l’estada amb l’equip i el cos tècnic. Sento que farem un gran grup junts”. També ha destacat que “en aquesta pretemporada tenim poc temps, però no el desaprofitarem si utilitzem aquest temps per construir relacions dins i fora de la pista”. I ha conclòs dient que el principal objectiu és “anar partit a partit, volent guanyar cada competició”.

I Darío Brizuela ha declarat que “és molt important estar molt temps junts com a equip en aquest principi de temporada. És més fàcil que les coses surtin bé, si ens coneixem millor”. L’equip torna de la Xina aquest dijous 5 i ben aviat arribaran els partits oficials: “Ja tenim el cap centrat en les properes competicions i el que hem de fer és treballar per millorar i ser competitius de seguida”.

Dilluns, 2 de setembre

21.00 h de Hangzhou / 15.00h de Barcelona: Primera derrota de l'equip. Els culers han ensopegat en el derbi català a la Xina (72-64). Tot i tenir un marge de +15, els gironins han capgirat la tendència del partit per propiciar l'ensopegada culer. 

12.00h de Hangzhou / 06.00h de Barcelona: A banda dels entrenaments i dels partits, l'expedició blaugrana està realitzant diverses activitats promocionals i de protocol. Aquest dilluns al matí, Josep Cubells i Audie Norris han participat en una visita institucional a Hangzhou. 

10.45h de Hangzhou / 04.45h de Barcelona: Avui tornem a jugar! Comencem el dilluns amb un entrenament de recuperació després del partit d'aquest diumenge contra el Beijing Ducks. A les 19.00 hores (13.00 hores de Barcelona) tornarem a vestir-nos de curt per jugar contra el Bàsquet Girona. 

Diumenge, 1 de setembre

19.30h de Hangzhou / 13.30h de Barcelona: El Barça 2014/25 debuta amb una contundent victòria davant el Beijing Ducks (99-57), amb els debuts de les cinc incorporacions d'aquest estiu. Aquest dilluns, a les 13.00 hores, es jugarà el segon partit davant el Bàsquet Girona. Es podrà veure en directe i gratis a Barça One.

12.00h de Hangzhou / 6.00h de Barcelona: L'equip torna a l'hotel per descansar a l'hotel però, abans, puja a la terrassa de l'hotel (planta 48) per realitzar una fotografia especial. Jan Vesely no apareix a la imatge perquè segueix fent treball individualitzat degut a l'apendicitis que va patir a l'estiu.

11.30h de Hangzhou / 5.30h de Barcelona: Rebem l'agradable visita de la Penya Blaugrana de Shangai, que ha vingut fins a Hanghou per donar suport a l'equip en el partit d'aquest diumenge. Els aficionats blaugranes han estat rebuts per Josep Cubells i Audie Norris.

9.45h de Hangzhou / 3.45h de Barcelona: És dia de partit! L'equip realitza una sessió de tir a la pista principal del Hangzhou Olympic Center. A les 19.30 hores jugarem el primer duel amistós del curs 2024/25 davant el Beijing Ducks.

Dissabte, 31 d'agost

19.00h de Hanzhou / 13.00h de Barcelona: El torneig s'ha inaugurat abans del partit entre el HJ Hangzhou Lions i el Bàsquet Girona (51-75). En la cerimònia, el Barça ha estat representat pel directiu Josep Cubells. 

18.00h de Hanzhou / 12.00h de Barcelona: Joan Peñarroya participa en la roda de premsa oficial del torneig, acompanyat pels altres entrenadors del Bàsquet Girona, del Beijing Ducks i del ZJ Lions Hangzhou. El tècnic català ha destacat que, en els pocs dies de pretemporada, l'actitud dels jugadors és molt positiva. "Afrontem el torneig sabent que és una època en que el resultat és el que menys importa però el Barça sempre ha de competir i intentar guanyar".

Sobre el rival, Peñarroya ha assegurat que "el rival ens posarà dificultats en el primer partit com a conjunt. Tenim ganes de jugar i tenim l'esperança que aquest torneig ens ajudi a créixer". "Anem molt curts de preparació però els jugadors prefereixen jugar abans que entrenar, així que hem d'utilitzar aquests partits com dos entrenaments de qualitat". 

15.00h de Hanzhou / 09.00h de Barcelona: En una tarda lliure d'entrenaments, Alex Abrines, Willy Hernangómez, Joel Parra, Juan Núñez i Justin Anderson, juntament amb l'ambaixador Audie Norris, han visitat un centre educatiu d'idiomes estrangers a Hangzhou, on joves estudiants estudien anglès i castellà i també practiquen el bàsquet. Els jugadors han compartit una amena estona amb aquests joves estudiants i jugadors.

 

10.30h de Hangzhou / 4.30h de Barcelona: El Barça comença el primer dia a Hangzhou amb el primer entrenament a terres xineses. La sessió s'ha fet en una pista annexa al majestuós Hangzhou Olympic Center.

Durant el dia, es farà una visita a un centre educatiu i  a la tarda l'activitat tornarà a concentrar-se a la seu del torneig. A les 18.00 hores està programada la roda de premsa oficial, amb la presència de Joan Peñarroya i els altres entrenadors del Bàsquet Girona, del Beijing Ducks i del ZJ Lions Hangzhou. A les 19.00 hores tindrà lloc la cerimònia oficial d'inauguració i, tot seguit, el primer partit entre els gironins i els amfitrions.

Divendres 30 d’agost

23.00h de Hangzhou / 17.00h Barcelona: Acabem el dia amb una bona notícia: els partits del Barça a Xina es podran veure a Barça One. La plataforma d’streaming del Club oferirà el dos enfrontaments en directe i de forma gratuïta. Les retransmissions estaran disponibles en tres idiomes a càrrec dels periodistes Mario Robert (català), Àlex Gozalbo (castellà) i Ernest Amat (anglès). D’altra banda, el dia a dia de l’equip a la Xina el cobrirà un equip de Barça One, encapçalat per la periodista Sònia de Alba, que abastirà de continguts el Barça Notícies, el programa informatiu que s’emet de dilluns a divendres a partir de les 19:00 hores en aquesta plataforma.

22.00h de Hangzhou / 16.00h Barcelona: La plantilla es disposa a descansar per afrontar un dissabte 31 que començarà amb una sessió preparatòria a una pista annexa al Hangzhou Olympic Center. 

19.30 hora de Hangzhou / 12.30 hora de Barcelona: L'equip aterra a Hangzhou amb dues hores de retard i, després del control de passaports, arriba a l'hotel on estarà instal·lat durant l'estada a Hangzhou. 

Dijous 29 d’agost

23.30 hora de Barcelona: L'equip aterra a l'aeroport de Doha per fer la corresponent escala fins a Hangzhou. Viatgen els 14 jugadors del primer equip i encapçala l'expedició blaugrana el directiu Josep Cubells, acompanyat per l'ambaixador Audie Norris.

16.20 hora de Barcelona: El Barça puja a l’avió que els permetrà arribar fins a Hangzhou. A l’equip l’esperen unes primeres set hores de vol, una escala de dues hores i un segon vol de vuit hores més. Està previst que l’equip aterri a l’aeroport de Hangzhou a les 10.30 (hora de Barcelona).

11.00 hora de Barcelona: El Barça de bàsquet fa el darrer entrenament al Palau Blaugrana abans d’arribar a la Xina. El capità Àlex Abrines destaca que “portem una setmana entrenant i encara és molt d’hora, però en aquests dos partits veurem on estem. Hem d’anar millorant dia a dia”.

Els compromisos es disputaran al Hangzhou Olympic Center. El primer rival dels blaugranes seran el conjunt local dels Beijing Ducks (diumenge, 1 de setembre, a les 13.30 hora de Barcelona), el campió de la principal Lliga xinesa, la CBA (Chinese Basketball Association). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut