Peñarroya

Entrenador

02-Peñarroya_Fons
Joan Peñarroya s’incorpora a la disciplina del Club després d’una àmplia trajectòria en equips ACB per afrontar el repte més gran que ha dirigit fins al moment

Joan Peñarroya, nascut a Terrassa el 20 d’abril del 1969, va disputar bona part de la seva trajectòria com a jugador a Manresa, on va guanyar la Copa del Rei del 1996. Com a entrenador, ha passat per set equips abans de començar la seva aventura blaugrana. A més d’experiència en competicions internacionals com la Basketball Champions League, l’Eurocup i l’Eurolliga, també acumula més de 300 partits a l’ACB en deu cursos.

El tècnic de Terrassa, de 55 anys, ha entrenat set equips abans de començar la seva aventura blaugrana. Després de finalitzar la seva etapa com a jugador, va iniciar-se a les banquetes de la Lliga EBA amb el CB Olesa (2006-09) i el CB Navàs (2009-10).

Després d’aquesta primera experiència li va arribar l’oportunitat d’entrenar el Bàsquet Andorra, on va ser-hi un grapat d’anys (2010-2018) després de competir dues temporades a la LEB Plata, dues a la LEB Or i quatre a l’ACB. Va classificar l’Andorra per a la Copa del Rei 2017 i la millor posició a la fase regular va ser el sisè lloc de l’exercici 2017/18.

Després de vuit temporades a Andorra, Joan Peñarroya va fitxar pel Manresa, club on va estar més temporades com a jugador (onze en tres etapes). Va acabar la temporada 2018/19 en un meritori vuitè lloc.

El següent capítol va ser amb el San Pablo Burgos, on va fer un pas important a la seva carrera com a entrenador. A l’equip castellà, amb un projecte ambiciós de ciutat i club, va ser-hi dues temporades. En la primera, va classificar-se per al Play-off que es va disputar durant la pandèmia de la covid a València, aconseguint triomfs sonats com l’eliminació del Reial Madrid. A Burgos va ser on va aconseguir més èxits com a entrenador, ja que va guanyar en dues ocasions la Basketball Champions League i la Copa Intercontinental, l’any 2021.

Després de les seves bones temporades a Burgos, el València va ser el seu següent pas com a tècnic. El més rellevant del seu exercici com a taronja van ser les semifinals de l’Eurocup.

L’estiu del 2021 va anar de València a Vitòria. Amb el Baskonia, malgrat jugar un joc molt ofensiu i força atractiu, no va poder entrar al play-off del 2022/23 en un frec a frec amb el Zalgiris, que acabaria sent el rival del Barça. Malgrat tenir dues temporades signades amb el conjunt vitorià, a finals d’octubre de 2023, va ser acomiadat.

Lloc de naixement
Terrassa
Data de naixement
20/04/1969
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut