La Masia compleix 40 anys
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
La Masia compleix 40 anys. Tal dia com avui fa quatre dècades, el 20 d’octubre del 1979, s’inaugurava una residència que donava la benvinguda a joves futbolistes com Romà Albarrán, Betriu, Pep Boada, Òscar Lausín, José Fernández, Guillermo Amor, Esteve Castañer, Manuel Bautista ‘Bata’, César Redondo, Manolo Muñoz o Ricardo Arnal, que van ser els primers residents de la Masia. Tots ells van ser convocats pel Club fa uns dies a l’antiga residència, ubicada al costat del Camp Nou, com a tret de sortida de la celebració d’aquesta efemèride.
A banda, el Club ha preparat un programa d’esdeveniments que s’allargaran durant tota la temporada. S’ha dissenyat expressament per a l’ocasió un logotip que inclou una empremta amb el número 40. Properament, el primer equip i la resta d’equips del FC Barcelona lluiran abans dels seus partits una samarreta commemorativa en què figurarà aquest logotip.
La commemoració de les quatre dècades de la Masia també seguirà el dia de la presentació dels equips formatius dels esports professionals de la temporada 2019/20, que havia de celebrar-se aquest dilluns 21 i que, finalment, s’ha ajornat. Serà el primer acte institucional que donarà visibilitat a l’efemèride.
El Club també està treballant en un vídeo commemoratiu, en unes càpsules audiovisuals amb jugadors del planter i en un documental sobre els 40 anys de la Masia, a banda d’un llibre oficial que recull la trajectòria d’aquest centre de referència internacional. El president Josep Maria Bartomeu i el jugador Sergi Roberto, que han fet el pròleg de l‘obra, participaran el dia 7 de novembre en la presentació. Una app i un web propi sobre la Masia completaran, durant aquesta temporada, el contingut al voltant d’aquesta fita.
De residència a símbol
Ara fa gairebé 40 anys, quan la Masia de Can Planes va obrir les seves portes com a primera residència de futbolistes de l’estat espanyol, ningú podia imaginar que quatre dècades després la Masia seria el que és avui: un símbol d’identitat, un dels pilars que identifiquen al Barça com a Més que un club i la marca que identifica el model de formació esportiva, humana i acadèmica del FC Barcelona. Una escola de vida i d’esport que ha creat una manera de fer pròpia, que es reflecteix tant a dins com a fora dels terrenys de joc i les pistes poliesportives dels equips formatius dels esports professionals i que té com a beneficiaris 641 esportistes i el seu entorn (família, entrenadors, tutors i educadors).
Abans, la Masia era un edifici, una residència i només era futbol. Ara, fidels a la vocació esportiva del Club, el concepte s’ha expandit i actualment engloba el futbol formatiu, masculí i femení; els equips formatius dels esports professionals (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), i la formació integral que ofereix, a més dels habitants de la mateixa residència, Masia-Centre de Formació Oriol Tort.
Vida abans de la Masia
Però el futbol formatiu del FC Barcelona ja era una realitat molt abans de la creació de la Masia. De fet, des del 1901, quan el secretari de la junta i davanter de l’equip Lluís d’Ossó va impulsar els segons, tercers i quarts equips barcelonistes. Durant tota la seva història ha donat molts jugadors que han contribuït a fer gran el Barça, des de Calvet i Seguer, fins a Biosca, Aloy, Manchón, Bosch, Gràcia, Tejada, Brugué, Vergés, Estrems, Olivella, Rodri, Sadurní, Silvestre, Fusté, Rexach, Martí Filosia, Mora, Olmo, Tente Sánchez, Lobo Carrasco o Estella, entre molts altres.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç