‘Avui lluitem, demà gaudirem #TotsUnitsFemForça’, el missatge d’esperança que el Barça envia al món a través d’un vídeo coral

‘Avui lluitem, demà gaudirem #TotsUnitsFemForça’, el missatge d’esperança que el Barça envia al món a través d’un vídeo coral

Diferents representants de la família blaugrana reciten l’himne que uneix tots els culers i que també vol donar suport i agrair la feina dels herois anònims que lluiten contra la Covid-19

En aquests temps difícils a conseqüència de la crisi sanitària global provocada per la Covid-19, temps de confinament, plens d’incertesa i de temor pel que estem vivint i pel que vindrà, el FC Barcelona ha volgut enviar al món un missatge d’esperança i optimisme a través de l’himne que uneix tots els culers. Sota el claim ‘Avui lluitem, demà gaudirem #TOTSUNITSFEMFORÇA’, utilitzant una de les frases del seu himne, el Cant del Barça, el Club vol compartir aquest vídeo en què participen representants de tota la “gent blaugrana”, junts en aquests moments excepcionals, i que també vol mostrar el seu reconeixement i gratitud als professionals que estan en primera línia lluitant contra la pandèmia. 

Són temps també de creure que la lluita i els sacrificis d’avui per una causa comuna no duraran sempre i que algun dia es tornarà a gaudir de la vida que ara s’ha aturat a causa del coronavirus, com es tornarà a gaudir del futbol i del Barça. Per això, cal lluitar units per fer més força contra la Covid-19, rival de tots ara. Aquest pretén ser el missatge que el Barça ha llançat a través d’un vídeo en diferents idiomes i que pren com a fil conductor la lletra de l’himne, que van recitant frase per frase els representants dels diferents col·lectius que formen la gran família del Barça. 

Des dels socis anònims, senadors del Club; penyistes i aficionats de totes les edats,  com els nens i nenes de la Penya Blaugrana Dracs Units, de les Barça Academy de diferents indrets com la de Nara (Japó), Lusaka (Zàmbia), Charlotte (EUA), Varsòvia (Polònia), Cali (Colòmbia) i la Barça Escola de Barcelona; seguidors reconeguts com el cantant Miki Puig i la model i empresària Judit Mascó; el cuiner José Andrés, l’excampió de MotoGP Jorge Lorenzo, el doctor Bonaventura Clotet, que està impulsant un projecte d’investigació per evitar la transmissió del coronavirus; exjugadors del Barça que són i van ser figures mundials com el jugador de l’NBA Pau Gasol o el legend Gary Lineker, així com representants dels diferents equips esportius blaugrana. 

Al vídeo també hi apareixen des d’una campiona i recordwoman mundial com l’atleta del Barça Yulimar Rojas, a membres dels esports professionals com els capitans de l’handbol Víctor Tomàs; de l’hoquei patins, Aitor Egurrola, o del futbol sala, Sergio Lozano; també  el jugador de bàsquet Pierre Oriola o una de les capitanes del Barça Femení, Alexia Putellas. Pel que fa al futbol i al primer equip, llegendes com Carles Puyol o jugadors que representen el futur, com Ansu Fati, i un dels capitans del primer equip, Sergi Roberto, també reciten una frase del Cant del Barça, mentre van apareixent imatges que donen sentit a la lletra de l’himne, que és un pilar del suport de l’afició als l’equip blaugrana en els bons i els mals moments. 

Així, la força i el suport incondicional que habitualment reben els esportistes del Barça es trasllada ara als herois anònims que lluiten contra el coronavirus en primera línia, com els sanitaris del CAP de Martorell, les forces de seguretat, el personal d’emergències, que reben el reconeixement diari de tota la societat amb els aplaudiments de la gent confinada des dels balcons de casa seva. 

El Cant del Barça  que s’ha utilitzat al vídeo és una versió a piano d’Àngel Lardin Meler, un dels tècnics de so de Barça Studios amb una llarga trajectòria com a productor i compositor de música sota el nom artístic de Twioneangel. 

El Barça vol fer arribar el seu missatge a tot el món i aprofitant la seva força i que és el primer club esportiu en l’àmbit digital, amb una audiència potencial de més de 300 milions de seguidors a nivell global i capaç de generar més de 1.400 milions d’interaccions amb els seus fans a les xarxes socials. 

Un himne d’afirmació, integració, persistència i unió

El Cant del Barça, compost l’any 1974, és l’actual himne del Club. Va ser escrit amb motiu del 75è aniversari de l’Entitat pels escriptors Josep M. Espinàs i Jaume Picas, amb música de Manuel Valls, i és encara plenament vigent.

És un himne amb molta força, ritme, i amb un contingut d’afirmació (“tenim un nom, el sap tothom”), però sobretot d’integració (“som la gent blaugrana, tant se val d’on venim, si del sud o del nord”, “una bandera ens agermana”) i de persistència (“s’ha demostrat que mai ningú no ens podrà tòrcer”). Però en aquests moments que vivim, on la suma d’esforços individuals per un objectiu comú és cabdal per vèncer aquesta crisi global, hi ha frases del Cant del Barça que prenen una especial significació, com la de “tots units fem força”, en aquest cas, no contra un adversari esportiu, sinó contra el rival de tots, el coronavirus, i units contra ell, som més forts. Però també la frase “tot el camp, és un clam”, reflecteix que ara tots som un i som un clam a l’hora d’encoratjar els treballadors essencials que estan lluitant en primera línia. 

Tot el camp
és un clam
som la gent blaugrana.
Tant se val d’on venim
si del sud o del nord
ara estem d’acord, estem d’acord,
una bandera ens agermana.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça, Barça, Barça!

Jugadors
Seguidors
tots units fem força.
Són molts anys plens d’afanys,
són molts gols que hem cridat
i s’ha demostrat, s’ha demostrat,
que mai ningú no ens podrà tòrcer.
Blaugrana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça, Barça, Barça!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut