El Barça i el Manchester City jugaran el 24 d’agost el partit en favor de la lluita contra l’ELA impulsat per Juan Carlos Unzué

El Barça i el Manchester City jugaran el 24 d’agost el partit en favor de la lluita contra l’ELA impulsat per Juan Carlos Unzué

Ja estan a la venda les entrades del matx solidari que ha estat presentat aquest dilluns amb la presència del president Laporta, Guardiola i l’exjugador navarrès, afectat per la malaltia

El Barça i el Manchester City disputaran el proper dia 24 d’agost al Camp Nou, a partir de les 21 hores, molt més que un partit. És un tribut a la solidaritat, a la causa de l’exporter i tècnic Juan Carlos Unzué, que fa poc més de dos anys va ser diagnosticat amb ELA (esclerosi lateral amiotròfica), una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. El partit s’ha presentat aquest dilluns en un acte celebrat a l’Auditori 1899 en què han participat el president del club blaugrana, Joan Laporta, l’entrenador del City, Pep Guardiola, i Unzué, que a més de ser un company i amic, representa els malalts d’ELA, i a la Fundación Luzón, l’entitat dedicada a la investigació de la malaltia que és la destinatària dels beneficis del partit.

Les entrades ja es poden adquirir a partir d’aquest mateix dilluns a través del web del Club a uns preus que oscil·laran entre els 19 i els 99 euros per les localitats regulars i VIP, respectivament. Al mateix web també es podran fer donacions a la Fundación Luzón a través d’una Fila 0.

L’enfrontament entre l’equip de Xavi i el de Guardiola reuneix tots els atractius esportius possibles, entre aquests el de la tornada del tècnic de l’equip anglès al Camp Nou. Però, per damunt de tot, està l’esperit d’ajudar a Juan Carlos Unzué en la causa que ara dona sentit a la seva vida, que és la d’aprofitar el seu altaveu per visibilitzar i donar a conèixer l’ELA i la situació dels seus companys malalts, i poder generar esdeveniments que donin la possibilitat de recaptar recursos econòmics. Unzué no ha defallit en aquests propòsits i el partit és fruit del compromís que van adquirir el president Laporta i el tècnic Pep Guardiola per col·laborar en aquesta causa.

Juan Carlos Unzué ha explicat: “Espero que entre tots siguem capaços d'omplir el Camp Nou. Això ha estat possible sobretot pel compromís i la paraula de dos grans clubs i les persones que hi treballen. El dia que em vaig reunir amb ells vaig sentir una gran satisfacció, vaig percebre que des del minut 1 hi va haver un ‘sí, us ajudarem’. El futbol és compromís i és amistat, i això és impagable”.

 

L’objectiu és aconseguir una recaptació rècord

El gran objectiu és omplir el Camp Nou el proper 24 d’agost i aconseguir la millor recaptació mai aconseguida en benefici de la lluita contra l’ELA. És per això que es va decidir ajornar el partit que s’hauria d’haver disputat la temporada passada, perquè a causa de la pandèmia, i de no poder disposar del 100% de l’aforament, no es podia recaptar el màxim de beneficis possibles per destinar-los a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen l’ELA i a la recerca per tractar de trobar una cura a aquesta cruel malaltia degenerativa.

El President Joan Laporta ha destacat: “El més que un Club no s'entén si no va acompanyat d'un compromís amb la societat, amb la democràcia, amb el país, la globalitat... Tenim una oportunitat de donar una imatge al món extraordinària”.

Josep Guardiola, per la seva banda, s'ha mostrat agraït al FC Barcelona: “Per a nosaltres és un honor. Vull donar les gràcies al Barça per posar aquest meravellós escenari, és un gran honor. Parlarem i explicarem el perquè als nostres jugadors. És admirable, les paraules d'Unzue ho demostren. Estic molt feliç de poder venir, el FC Barcelona a través d'aquest acte ha tornat a demostrar perquè som els millors."

Un himne benèfic

Durant l’acte d’aquest dilluns també s’ha visionat un vídeo amb la cançó ‘Ara’, un l’himne que simbolitza aquesta lluita contra l’ELA, especialment creat pel productor Jordi Cubino i interpretat per Miki Núñez, i que tots aquells que assisteixin al partit del Camp Nou podran escoltar en directe. L’himne, que ha estat una sorpresa per a Unzué desvelada durant l’acte, també tindrà fins solidaris i tots els beneficis que es recullin pels drets de reproducció de la cançó es destinaran a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, dedicada a millorar la qualitat de vida dels afectats d’ELA i lluitar perquè aquesta malaltia trobi una cura.

La Fundación Luzón, beneficiària del partit

Francisco Luzón va ser diagnosticat amb ELA el 2014 i va crear la Fundación Luzón amb el propòsit d’ajudar a trobar una cura a aquesta terrible malaltia, unint tots els agents que estan implicats en aquest objectiu. María José Arregui, viuda de Francisco Luzón, és la presidenta executiva de la fundació, una organització independent i sense ànim de lucre que treballa per aconseguir fons per destinar-los a la recerca i per millorar la qualitat de vida de les persones malaltes d’ELA i a les seves famílies juntament amb les associacions de pacients, investigadors i professionals sociosanitaris. Els objectius que persegueix la Fundación Luzón són conscienciar la societat sobre l’ELA per donar visibilitat a la malaltia, reduir els temps de diagnòstic, millorar el tractament mèdic i la qualitat de l’atenció socioassistencial i impulsar la investigació per trobar una cura.

Una bufanda commemorativa

El FC Barcelona també ha creat una bufanda commemorativa amb motiu del partit que també tindrà un propòsit solidari, ja que el 100% dels beneficis obtinguts amb la seva venda es destinaran a la Fundación Luzón. La bufanda tindrà un preu de 25€ i es podrà comprar des de principis d’agost a les sis Barça Store oficials (Camp Nou, Passeig de Gràcia, Canaletes, Aeroport T1 i T2 i La Roca Village) i també via online a través de l’e-Commerce del Club.

Una malaltia sense cura

L’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), també coneguda com a malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l'ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no disposa de cap tractament que permeti detenir el procés degeneratiu de l'ELA. Aquesta malaltia es considera minoritària. Hi ha actualment unes 450 persones afectades a Catalunya, unes 4.000 en territori espanyol i unes 350.000 a tot el món, i això dificulta que es destinin suficients ajudes econòmiques a la recerca i també assistencials per millorar la qualitat de vida i les esperances de supervivència de les persones afectades d’una malaltia que té una esperança de vida d’entre quatre i sis anys a causa de la rapidesa amb què avança.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut