30 anys de solidaritat blaugrana a través de la mirada de Kim Manresa
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
El president del FC Barcelona Joan Laporta inaugura aquest dijous al jardí del Palau Robert de Barcelona l’exposició “Tant se val d’on venim. 30 anys de la Fundació Barça a través de la mirada de Kim Manresa”. Es tracta d’un recull de les millors fotografies fetes per aquest fotoperiodista català durant els seus viatges en les darreres dècades acompanyant l’equip de la Fundació en les visites als projectes solidaris que porta a terme l’entitat a tot el món.
A més del mateix fotoperiodista, Kim Manresa, l’acte compta amb la presència de la directora general de la Fundació, Dra. Marta Segú, de membres de la Junta Directiva i del Patronat de la Fundació FC Barcelona, i de Bet Valls, directora general de Difusió del Palau Robert.
L'exposició està formada per una cinquantena de fotografies de gran impacte visual i humà on els protagonistes són infants i adolescents de tot el món que viuen en situació d’extrema vulnerabilitat en contextos quotidians de violència, pobresa, són refugiats o conviuen en situacions de greu degradació ambiental. També hi apareixen alguns dels nens i nenes afectats per greus malalties que han rebut durant anys l’escalf de les jugadores i els jugadors dels primers equips de futbol i dels esports professionals del FC Barcelona, tant dels actuals equips com d’exjugadors.
Durant aquests anys ens han acompanyat exjugadors com Puyol, Xavi, Messi, Saviola, Belletti, Thuram, Rafa Márquez, Edmílson, Luis Garcia, Sorín, Julio Alberto i Seydou Keita, entre d’altres. Molts d’ells han pogut viure en primera persona sobre el terreny les dificultats de la infància més vulnerable. A països com Burkina Faso, Mali, el Senegal, l’Equador, Mèxic, República Dominicana, l’Índia, el Marroc, Grècia i també a Catalunya, on la Fundació té la major part de beneficiaris, amb projectes socials que ha desenvolupat en les darreres dècades.
El sentiment culer no té fronteres
Una exposició en què, a més de reflectir la dura realitat d’aquests infants, mostra com el sentiment d’identitat de la família blaugrana no té fronteres i es fa visible a qualsevol racó del planeta amb samarretes, pilotes i tota mena de símbols i objectes relacionats amb el Barça. Una prova de la força i el ressò internacional del Club, del poder màgic que té l’esport en general i el futbol, que és el llenguatge universal per canviar vides i que explica el “Més que un club” al món.
L’Exposició s’ha fet en el marc dels 125 anys del naixement del FC Barcelona i en el context dels 30 anys d’existència de la Fundació, des d’aquell llunyà 18 de juliol del 1994, quan de la mà del president Josep Lluís Núñez es va constituir oficialment la Fundació FC Barcelona amb finalitats principalment d’àmbit cultural i de promoció de l’esport. A partir del 2004, sota el primer mandat de Joan Laporta, la Fundació fa un gir radical d’orientació esdevenint l’ànima del Barça i exercint el compromís social del Club per millorar la vida de nens, nenes i joves més vulnerables a nivell local i internacional. Un dels moments culminants es va produir el 7 de setembre del 2006, quan la Fundació i el Club va signar un acord històric amb UNICEF a la seu de les Nacions Unides a Nova York. La samarreta del Barça passa a lluir per primera vegada a la seva història un logotip, però no serà cap logotip comercial, serà el d’UNICEF, el prestigiós organisme internacional que defensa els drets de la infància.
Setze anys més tard d’aquest punt d’inflexió, el 16 de juny del 2022, el FC Barcelona i la Fundació marquen una altra fita amb l'Agència de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR-UNHCR) signant un nou acord històric a Ginebra a favor de la causa dels refugiats i desplaçats interns a tot el món, i els primers equips de futbol del club blaugrana llueixin el nou logotip solidari, a més de la posada en marxa de projectes de suport als refugiats a 4 continents.
Durant aquests 30 anys la Fundació ha treballat en més de 60 països i a més de 200 municipis de Catalunya. En l’actualitat centra la seva activitat en 14 països i a 106 poblacions de tot el territori on porta a terme diversos projectes d’Educació i Protecció, Salut i Benestar Emocional i Acció Comunitària.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç