Trofeu Joan Gamper

  • Últimes edicions Gamper


    Les últimes edicions del Gamper van enfrontar el Barça amb els grans clubs del panorama internacional, com la Roma, la Sampdoria, el Boca Juniors o l'Arsenal. Al 2017, el combinat blaugrana es va enfrontar al club brasiler Chapecoense com un homenatge a les víctimes de l'accident d'avió sofert al 2016. Els últims Gamper disputats van ser contra el Boca Juniors el 2018 i contra l'Arsenal el 2019.


    Gamper 2019: FCBarcelona x Arsenal


    Al Gamper 2019 el Barça va jugar contra l'Arsenal en un partit que va acabar decantant-se a favor dels blaugrana gràcies a un gol de Luis Suárez, in extremis, a falta de tres minuts per al final. L'afició blaugrana va poder veure en directe al Camp Nou als grans fitxatges de la temporada: Griezmann, De Jong i Neto.


    Gamper 2018: FCBarcelona x Boca Juniors


    Al Gamper 2018 el primer equip del F.C.Barcelona es va enfrontar a Boca Juniors en un partit en què els blaugranes van ser molt superiors. Va inaugurar el marcador un dels nous fitxatges d'aquella temporada: Malcom, al minut 18, i van sentenciar Messi al final del primer temps i Rafinha en la segona meitat. L'afició que va acudir aquell dia al Camp Nou va poder gaudir en directe dels nous fitxatges: Malcom, Lenglet, Arthur i Arturo Vidal. 

     


    Història i Curiositats


    El trofeu Joan Gamper va començar a disputar-se el 1966, quan el president del club Enric Llaudet el va impulsar a l'estiu d'aquell mateix any com un homenatge al fundador del club Joan Gamper. Des de llavors, s'ha jugat tots els anys, encara que no sempre amb el mateix format. Fins l'any 1996, es disputava un quadrangular. A partir de l'any 1997, va passar a disputar-se un únic partit.


    En total, s'han repartit 54 copes, la majoria a jugadors del F.C.Barcelona, el club amb més Trofeus Joan Gamper al seu palmarès. El Barça ha estat campió en 42 ocasions i l'equip alemany FC.Köln, el club que ha guanyat més vegades el Gamper al marge del Barça, alçant-se amb el títol en dues ocasions.


    En els més de 54 anys que dura el trofeu, s'han viscut infinitat d'anècdotes i s'han donat multitud de curiositats, que es podrien resumir en les següents:

    El primer campió de la història del trofeu Joan Gamper va ser el F.C.Barcelona al 1966. Va disputar la final del quadrangular disputat amb el F.C.Köln, l'Anderlecht i el Nantes.
    La golejada més gran viscuda en un Gamper va ser el 1984. Es va produir en el partit inaugural entre el Barça i el Boca Juniors, que va acabar encaixant nou gols. El partit va acabar 9-1.
    Una altra dada curiosa és que el Trofeu Joan Gamper no sempre s'ha disputat al Camp Nou. El 1990 i el 1996 es va jugar al Lluís Companys per estar en obres l'estadi del FC Barcelona. 
    L'últim Gamper en format quadrangular va ser el de 1996, disputat entre el Barça, l'Inter de Milà, l'Anderlecht i el San Lorenzo d'Almagro. El campió va ser el FC Barcelona.
    El 2005, els aficionats del Camp Nou van veure néixer la nova estrella del futbol mundial Lionel Andrés Messi. Amb 17 anys va jugar de titular contra la Juventus i va enamorar a l'afició blaugrana i l'entrenador rival, Fabio Capello, que va acabar el seu elogi a la sala de premsa amb un contundent "me encantó".
    Al Gamper de l'any 2010, el porter blaugrana José Manuel Pinto va fer un recital parant penals i va ser clau en la victòria blaugrana. El moment més destacat va ser quan va aturar un penal a Pirlo, del Milan, que l'havia llançat a l'estil Panenka, suau i pel centre. 

    Historial de partits del Trofeu Joan Gamper:


    A la història del Trofeu Joan Gamper se n’han disputat més de 80 partits, se n’han marcat més de 300 gols i han participat més de 20 equips diferents. El màxim golejador històric del torneig és Leo Messi amb nou gols. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut