Chelsea - FC Barcelona: Orgull culer per ser a la final! (0-2)

Chelsea - FC Barcelona: Orgull culer per ser a la final! (0-2)

Les barcelonistes han capgirat l'eliminatòria gràcies a una magistral Aitana Bonmatí i al gol de penal de Rolfö

Londres és blaugrana! El Barça s'ha classificat per a la final de la Champions després de vèncer el Chelsea a Stamford Bridge i capgirar l'eliminatòria (0-2, en global 1-2). No ha estat fàcil, però les barcelonistes s'han plantat a la final de Bilbao del pròxim 25 de maig gràcies als gols d'Aitana Bonmatí i Rolfö. És la cinquena final de Champions en sis anys d'un equip històric que buscarà revalidar la corona de campiones d'Europa. Aquest equip continua fent història. 

 

Aitana, la bandera culer

Al Barça li ha costat imposar la seva llei en un replet Stamford Bridge. El joc combinatiu de les barcelonistes s'ha contraposat al mode defensiu i de contracop de les angleses. En aquest context, les estadístiques ofensives han viscut en la letargia. Un estat de tranquil·litat que ha sacsejat el talent. Ha hagut d'aparèixer la Pilota d'Or, la flamant guanyadora dels premis Laureus com la millor esportista femenina per metamorfosejar el marcador. Un xut creuat per obrir la llauna i per igualar aquesta eliminatòria de semifinals just quan ha aparegut la pluja londinenca per amanir amb més èpica a la diana catalana. 

Un 0-1 que ha despertat l'elenc d'Emma Hayes. Les Blues han fet un pas endavant i han posat la por al cos blaugrana. Una súper Cata Coll ha controlat els ànims de remuntada locals amb una intervenció majestuosa. En conseqüència, la mallorquina ha contribuït a mantenir el resultat favorable i a virar la tendència del matx abans del descans. Una pausa on les de Jonatan Giráldez han arribat presentant-se a la porteria de Hampton i augmentant, de nou, les prestacions del seu joc. 

Superioritat numèrica

Percudir. Un verb que s'ha alineat del costat barcelonista en la represa per embotellar el conjunt local. Una angoixa que el Chelsea s'ha pogut treure de sobre per revertir la situació. En conseqüència, ha estat torn de les angleses tancar el Barça i sumar una ocasió al pal gràcies a les botes de Nüsken. Les alternatives han semblat tenir punt final quan el Chelsea s'ha quedat amb una jugadora menys per doble targeta groga de Buchanan en qüestió de minuts. I així ha estat; les culers han acumulat arribades. 

La 14 torna a decantar la balança

La remuntada s'ha fet realitat amb una nova aparició de la millor futbolista del món. Aitana Bonmatí s'ha endinsat en l'interior de l'àrea per enfilar porteria, però ha estat travada per les defenses locals en una acció antireglamentària. D'aquesta manera, l'alegria barcelonista s'ha escrit des dels 11 metres. Rolfö ha transformat de manera meravellosa el llançament de penal per capgirar l'eliminatòria. Amb l'objectiu de la remuntada assolit, les de Jonatan Giráldez han volgut refredar el partit amb la possessió. Ara bé, no ha negat un final ple de moments de tensió i nerviosisme. 

El Barça no s'ha hagut de lamentar d'un u contra u fallat per Salma en l'ocàs, ja que la remuntada s'ha certificat. Les de Jonatan Giráldez han mostrat orgull a Stamford Bridge per estar a la cinquena final de Champions en sis anys! Bilbao, ja venim. 

FITXA DEL PARTIT

Chelsea, 0
Barça, 2

Chelsea: Hampton, Carter, Buchanan, Charles, Cuthbert, Leupolz (Jones, min 76), Nüsken, Kaneryd (Bright, min 84), Lawrence (Ève, min 84), James (Kirby, min 84) i Macario (Reiten, min 63)
Barça: Cata Coll, Rolfö, Engen, Paredes, Ona (Mariona, min 66), Bronze, Patri Guijarro, Walsh, Aitana (Aleixa, min 92), Salma i Graham Hansen (Pina, min 86)

Gols: 0-1, Aitana (min 25); 0-2, Rolfö (min 75) (penal)

Àrbitra: Iuliana Demetrescu. Ha amonestat amb doble targeta groga la local Buchanan (min 54 i min 59) i amb targeta groga Charles (min 87)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut