15 anys del primer títol del Barça femení com a secció oficial

15 anys del primer títol del Barça femení com a secció oficial

El 30 d'agost del 2009 es va aixecar la Copa Catalunya, el primer trofeu d'ençà que el 2002 va passar a formar part del Club de manera oficial

Una data especial. Aquest 30 d'agost del 2024 es compleixen 15 anys de la conquesta de la Copa Catalunya 2009, el primer títol des que el futbol femení havia passat a ser secció oficial l’any 2002 i el tercer després de la conquesta de la Copa Generalitat del 1985 i de la Copa de la Reina del 1994 del Club Femení Barcelona.

Després d’eliminar a les semifinals l’equip de Les Preses per 6-0, les jugadores de Xavi Llorens van disputar la final amb el rival tradicional, l’Espanyol, el 30 d’agost del 2009, a l’Estartit (Girona). El partit va ser molt emocionant i va acabar 3-3, amb els gols blaugranes de Marta Cubí (2) i Melanie Serrano. A la tanda de penals la sort va somriure al Barça (7-6), amb la portera Laura Ràfols com a heroïna del dia amb dues aturades decisives.

Era la primera vegada que l’equip barcelonista s’imposava a la final de la Copa Catalunya després de quatre títols consecutius de l’Espanyol. El triomf va tenir molt de mèrit, ja que el Barça tenia les baixes importants de Noemí Rubio, Mari Paz Vilas i Marina Torras. Aquest va ser l’equip campió: Eli Sarasola, Laura Gómez, Marta Unzué, Ani Escribano, Rocío López, Alicia Fuentes, Anna Riera, Silvia Doblado, Marta Cubí, Vicky Losada i Melanie Serrano. També van jugar Laura Ràfols, Laura Bonaventura Mixeta, Clara Villanueva, Esther Romero, Elba Unzué, Marta Liria, Lilo, i Carol Férez.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut