Barça - Reial Societat: La primera a casa (3-1)

Les campiones de Lliga inicien la defensa del títol com a locals amb una bona victòria gràcies al doblet de la Pitxitxi Graham i Alexia, de penal

Inici festiu de la temporada al Johan Cruyff. En el primer partit de Lliga davant del seu públic, el Barça no ha fallat i s'ha desfet de la Reial Societat (3-1) en un duel que ha desencallat el doblet de Graham en el primer temps i que ha completat Alexia amb un penal provocat per ella mateixa, abans del gol donostiarra, ja amb el partit sentenciat.

El travesser nega el gol d'Aitana

Les de Pere Romeu han volgut evitar els problemes del debut a Riazor, amb una primera meitat poc lluïda i sense gols, tot i el 0-3 final. I, a casa, tenien la determinació de manar a la gespa i al marcador des de ben aviat. Ja al minut vuit, el travesser ha impedit que Aitana obrís el camí, i poc després ho ha evitat la portera Lete, desviant un xut de la de Sant Pere de Ribes a passada de Graham. I, precisament la noruega ha desnivellat el duel.

Els dos primers de la Pitxitxi

Després d'uns minuts de setge culer, la màxima golejadora de la passada Lliga ha culminat una gran triangulació entre Rolfö, Alexia i amb passada final de Walsh (1-0, min. 27). Però Graham en volia més, i tres minuts més tard ha anotat el seu doblet amb una falta directa que ha sorprès Elene Lete amb un bot complicat (2-0, min. 30). Els dos gols de la '10' han facilitat molt la nit per a les de Pere Romeu, que tampoc han afluixat i han tancat les donostiarres al seu camp, fins al xiulet de la mitja part.

Alexia no falla de penal

A la represa, Sánchez Vera ha mogut la banqueta amb dos canvis, i en els primers minuts han tingut algun apropament més cap als dominis d'una Cata Coll poc exigida. A l'altra banda del camp, a punt ha estat Aitana de firmar un golàs, però el tercer ha caigut des dels 11 metres. Alexia Putellas ha transformat la pena màxima que ella mateixa havia provocat (3-0, min. 62). El duel semblava sentenciat, i les ocasions amb comptagotes de les blaugrana feien presagiar que si hi hagués més gols, serien locals, però no.

Sis de sis

Cata Coll ha perdut una pilota en sortida i Lucía Pardo ha definit molt bé per sobre de la balear (3-1, min. 77), en el primer gol oficial que han encaixat les vigents campiones. Tot i aquest ensurt, no ha fet falta patir pel signe del partit, i tot i que els 3.363 culers presents al Johan s'han quedat amb les ganes de celebrar el primer gol de Kika Nazareth, sí que han acabat feliços amb la segona victòria en dues jornades de Lliga.

Fitxa del partit

Barça: 3
Reial Societat: 1

Barça: Cata Coll; Batlle, Engen, María León (Marta 77'), Rolfö (Brugts 64'); Patri, Aitana, Walsh (Kika 77'); Graham (Vicky 77'), Pajor i Alexia (Pina 64').

Reial Societat: Lete; Emma, Lucía, Vanegas, Quiles (46'); Andreia, Cahynová, Lorena, Eizagirre (Guridi 73'); Lavogez (Pardo 46') i Amaiur (Franssi 63').

Gols: 1-0, Graham (min. 27); 2-0, Graham (min. 30); 3-0, Alexia (min. 62); 3-1 Pardo (min. 77)

Àrbitra: Andrea Fírvida Fernández.