El FC Barcelona, classificat per a la seva sisena final de Champions de la història

El FC Barcelona, classificat per a la seva sisena final de Champions de la història

El conjunt de Pere Romeu disputarà la final de la màxima competició europea per cinquè any consecutiu

Ja en són sis. Són el número de finals de Champions League femenina amb presència blaugrana. I és que aquest diumenge, i després d’eliminar al Chelsea a les semifinals, l’equip de Pere Romeu ha aconseguit el seu bitllet per tornar a jugar una final de Champions. Amb aquesta classificació, el Barça jugarà l’últim partit pel títol per cinquè any consecutiu. Enguany, a l’estadi José Alvalade de Lisboa.

Tres victòries, dues derrotes

Al maig del 2019, el Barça va visitar Budapest (Hongria) en la primera final de la seva història, amb Lluís Cortés a la banqueta. Les blaugranes es van enfrontar a l’Olympique de Lió, el club amb més Champions a les seves vitrines. El primer intent de ser campiones d’Europa va sortir creu, ja que la veterania del Lió es va imposar i el Barça va perdre per 1-4.

EA023410

Poc trigaria en arribar una segona oportunitat per al Barça, també amb Lluís Cortés dirigint l’equip. Va ser dos anys després, al 2021. En aquest cas, Chelsea i Barça van lluitar pel títol en una final disputada a Göteborg (Suècia). Els papers es van invertir respecte al 2019 i va ser el Barça l’equip que va golejar a la final, imposant-se per 4-0. La primera Champions blaugrana ja havia arribat. I això només va ser l’inici d’una llarga història.

Presència blaugrana a cada final

Des d’aquesta final del 2021, el Barça no s’ha cansat mai de disputar-la i ha estat present en totes les edicions. Al 2022, el rival va tornar a ser l’Olympique de Lió. Les blaugranes tenien l’oportunitat de destronar el rei d’Europa i obtenir la seva revenja personal. Però el desenllaç va ser igual que en la primera ocasió. Les franceses van guanyar per 3-1 i van aixecar el trofeu al cel de Torí.

EA018892

Al 2023, quarta final, i tocava cara. I així va ser. En aquest cas, la final viatjava de Torí a Eindhoven. El Philips Stadion, estadi del PSV, va acollir a Barça i Wolfsburg, en un partit d’èpica blaugrana. El Barça perdia per 0-2 al descans, però una magnífica reacció a la segona part va servir per capgirar el duel i coronar-se campiones d’Europa per segon cop. Un doblet de Patri als cinc primers minuts de la represa i el gol final de Rölfo al minut 70 van ser diferencials per guanyar el duel i tornar a regnar a Europa. San Mamés, la final més recent

I l’últim precedent és el de la temporada passada. La final es va disputar a San Mamés, a l’estadi de l’Athletic Club. Aprofitant la proximitat respecte a altres edicions, l’afició blaugrana es va desplaçar massivament per fer costat a l’equip de Pere Romeu, que va tornar a coronar-se campió. Era la segona Champions consecutiva. El rival va tornar a ser l’Olympique de Lió, igual que al 2019 i 2022, i per fi el títol va caure del costat culer. Aitana i Alexia van marcar els gols del duel (2-0) i el Barça aconseguia la seva tercera Champions.

Ara, a per la propera. El dissabte 24 de maig, a l’Estadi José Alvalade de Lisboa. El Barça vol la quarta Champions, la tercera consecutiva.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut