El primer partit amb públic del Barça Femení al Camp Nou ha estat a l’altura de la història que està escrivint l’equip blaugrana. I tothom que ha assistit al partit de tornada dels quarts de final de la Women's Champions League podrà dir que va ser present en l'enfrontament que ha batut el rècord absolut d'assistència del futbol femení. Les 91.553 persones que aquest dimecres han acompanyat l’equip de Jonatan Giráldez en la seva classificació per a les semifinals de la competició europea també han escrit una pàgina per a la historia, superant tots els registres aconseguits fins ara. Un rècord que donarà la volta al món.
La capacitat del Camp Nou, l’estadi més gran d’Europa, permetia somiar amb un rècord majúscul com era el de l’assistència mundial en un partit de futbol femení oficial. El llistó estava molt alt, en més de 90.000 espectadors, concretament els 90.185 que van assistir a la final del Mundial del 1999 disputada al Rose Bowl de Pasadena entre els Estats Units i la Xina, que va guanyar l’amfitrió als penals (0-0).
La gran resposta del públic assistent al partit del Camp Nou ha permès aconseguir el gran repte, que portava implícit superar altres registres històrics, com el del rècord d’assistència en un partit disputat a Europa entre seleccions, amb els 80.203 espectadors de la final dels Jocs del 2012 a Wembley entre els Estats Units i el Japó, i el rècord mundial d’assistència en un partit entre clubs que estava fixat en els 60.739 espectadors que van assistir al Wanda Metropolitano el 17 de març del 2019, en un partit de Lliga entre l’Atlético de Madrid i el Barça Femení (0-2). A més, superar aquesta marca d’assistència també comportava batre el rècord d’un partit de la Champions femenina, que estava fixat en els 50.212 espectadors que es van congregar en la final entre l’Olympique Lyon i el FFC Frankurt (2-0) en l’històric Olympiastadion de Munic l'any 2012.
El repte d’assolir aquest gran èxit necessitava que els socis, sòcies i la resta de la gent blaugrana respongués a la crida del Club, i la resposta ha estat contundent. L’afició, que havia exhaurit amb dos mesos d’antelació les entrades gratuïtes que s’havien posat a disposició dels socis i sòcies i del públic en general (entre els 9 i els 15 euros), havia de confirmar les expectatives, com finalment així ha estat. Malgrat el mal temps i la pluja que ha estat protagonista durant el matí, la gent blaugrana no ha fallat i ha volgut estar al costat de l’equip que els fa sentir tan orgullosos i que aquesta temporada pot superar, fins i tot, l’èxit històric del triplet assolit el curs passat.
Una experiència inoblidable
Els assistents han viscut una gran festa fora i dins de l’Estadi. Les graderies del Camp Nou no només han destacat per la quantitat de públic assistent, sinó també per l’experiència inoblidable que han pogut viure els socis, sòcies, aficionats i aficionades de totes les edats, alguns d’ells arribats des de molt lluny per participar en aquesta cita amb el rècord. Ja des de primera hora de la tarda, els voltants del Camp Nou han viscut l’ambient dels grans dies, amb molts aficionats participant i gaudint de les activitats programades (skate park, tornejos de bàsquet i futsal 3x3, photocalls, animació, batucades...). Molts nens i nenes han gaudit del seu primer partit de futbol al Camp Nou, un dia que de ben segur recordaran tota la vida perquè sempre podran presumir d’haver pogut escriure aquesta pàgina històrica del Club i d’haver viscut un partit amb un ambient molt especial.
Un cop dins de l’Estadi, els assistents han anat omplint paulatinament el Camp Nou a causa dels problemes de transit que ha retardat l’entrada de públic fins ben començat el partit. Durant els prolegòmens, els aficionats i aficionades que es trobaven a les graderies han estat partícips del primer mosaic gegant de la història del Barça Femení a l’Estadi, que ha lluït en vàries ocasions amb gran espectacularitat. El mosaic ha portat escrit un missatge global de reivindicació que el Club ha volgut enviar al món, amb el lema More Than Empowerment, en favor de l’empoderament de la dona per aconseguir una societat més igualitària.
L’actriu Silvia Abril també ha llegit un manifest en favor de la igualtat de gènere, que diu:
Manifest pel futbol femení
Aquest moment no és només de l’equip
Aquest moment és del futbol femení
Perquè tant alcem títols
Com alcem a les nostres rivals
Per a celebrar les seves victòries.
Aquest moment és del futbol femení
Perquè gràcies a la lluita de totes,
les càmeres ens enfoquen i les entrades volen.
I encara que estadis, colors i escuts ens separin,
ens uneix quelcom molt més gran.
Celebrem el que ens uneix.
Les institucions, presents a la Llotja
Que era un partit històric també s’ha constatat a la Llotja President Suñol, que ha comptat amb la màxima representació de les institucions catalanes, des del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, així com la Delegada del Govern a Barcelona, Maria Eugènia Gay, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el secretario de Estado para el Deporte i president del Consejo Superior de Deporte, José Manuel Franco.
Entre els convidats de la família blaugrana i de l’esport, no han faltat personalitats com Xavi Hernández, Carles Puyol, Àlex Abrines, Audie Norris o la presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff. També representants de la cultura, com la recent guanyadora de l’Os d’Or de la Berlinale, la directora de cinema Carla Simon.