10 anys de la presentació de Ter Stegen amb el Barça

10 anys de la presentació de Ter Stegen amb el Barça

El 22 de maig de 2014, el mur de Mönchengladbach va enfundar-se per primera vegada la samarreta culer a l'Spotify Camp Nou en la seva presentació

Marc-André Ter Stegen ja fa una dècada que defensa la porteria del FC Barcelona. El 22 de maig de 2014, un jove porter de només 22 anys nascut, crescut i format a Mönchengladbach i al Borussia Mönchengladbach va deixar enrere casa seva per a ser presentat de forma oficial com a nou futbolista blaugrana.

Ho va fer a l'Spotify Camp Nou, en el dia 1 de la seva carrera llegendària de culer... i el que queda. De moment, en aquests 10 anys com a porter barcelonista, l'alemany ja és el segon porter amb més partits en tota la història del Club, amb 412. Per davant només té els 535 que va disputar Víctor Valdés i recentment ha superat els 410 d'un home clau en la seva carrera, Andoni Zubizarreta. 

Ell era el director esportiu que el va fitxar i de fet, fa 10 anys, era al seu costat en la presentació. En aquests 412 partits, ha fet un total de 1057 aturades amb un 72'16% d'encert. A més, acumula fins a 173 partits sense encaixar i pel que fa al palmarès ha guanyat 16 títols: 1 Champions League, 5 Lligues, 5 Copes del Rei, 3 Supercopes d'Espanya, 1 Supercopa d'Europa i 1 Supercopa d'Europa.

A més, la temporada 2022/23 va assolir el seu primer Trofeu Zamora com a porter menys golejat de la Lliga, en una temporada que, amb 26 porteries a zero, va igualar el rècord històric en una sola Lliga que comparteix amb Francisco Liaño (1993/94). Primer i únic Zamora, de moment, i és que aquest mateix diumenge podria guanyar el seu segon.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut