Lamine Yamal, un assistent de rècord

Lamine Yamal, un assistent de rècord

Amb la passada de gol que va fer a Dani Olmo contra Alemanya, l'extrem blaugrana va tornar a demostrar que, a falta de trobar el gol, el regala amb una facilitat brutal / Foto: UEFA via Getty Images

La selecció espanyola va convertir-se aquest divendres en la primera semifinalista de la present Eurocopa. Tot això, aconseguint una fita que no havia fet mai, derrotar la selecció amfitriona, en aquest cas Alemanya, en un gran torneig de seleccions. I amb una altra assistència de Lamine Yamal, la tercera des que va arrencar la competició.

Els cracks també decideixen en partits menys inspirats

S'ha repetit infinitat de vegades que encara té 16 anys... però és que encara té 16 anys! I ja està sent decisiu en una de les cites més importants que pot haver-hi en aquest esport. De moment, ja ha contribuït, i de quina manera, a què Espanya sigui entre les quatre millors seleccions del continent, i a falta de la cirereta que hauria estat un gol, està trencant tots els registres a força de regalar-los. Contra els alemanys, en tot uns quarts de final, va obrir el camí de la victòria amb l'assistència de l'1-0 que va transformar Dani Olmo.

mini_Spain v Germany Quarter-Final - UEFA EURO 2024 (6)

Líder en assistències de l'Eurocopa

Aquesta passada de gol, en un partit poc lluït de Lamine, demostra que els grans jugadors no necessiten brillar massa per a ser determinants, i així va ser. Aquesta assistència al futbolista del Leipzig va ser la tercera que dona Lamine en el torneig, el que li ha permès seguir fent història. De moment, a falta que acabi aquesta ronda de quarts de final i a risc que algú pugui superar-lo, és el jugador amb més assistències de la present Eurocopa (3), empatat amb el neerlandès Xavi Simons (que juga aquest dissabte contra Turquia).

Història...

No només això, sinó que amb aquestes tres assistències amb 16 anys, es va convertir en el primer futbolista de la història menor de 20 anys en assistir en tres gols en una mateixa Eurocopa. Fins ara, el més jove en haver-ho fet era Michael Laudrup, amb 20 anys en l'Eurocopa de 1984, per davant d'Arjen Robben, que ho va aconseguir també amb 20 anys el 2004 i de Cesc Fábregas, que l'any 2008 en tenia 21 quan va fer tres assistències de gol.

mini_Spain v Germany Quarter-Final - UEFA EURO 2024 (3)

...i en pot fer més

Precisament, Cesc Fàbregas també forma part d'una altra dada que eleva la figura de Lamine Yamal. Amb les citades tres assistències de gol, el jove culer és només el quart jugador de la història d'Espanya en repartir tres gols en una mateixa Eurocopa, i s'uneix a un club on hi era aquell Fábregas del 2008, David Silva al 2012 i Dani Olmo al 2021. Cap d'ells va arribar a les quatre. Lamine Yamal té unes semifinals, i qui sap si una final, per a seguir fent història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut