Els rivals del Barça a la fase Lliga de la Champions

Els rivals del Barça a la fase Lliga de la Champions

El Bayern de Múnic, el Borussia Dortmund, l'Atalanta, el Benfica, el Young Boys, l'Estrella Roja, el Brest i el Mònaco són els rivals del combinat blaugrana en la competició europea

Ja estan definits els vuit equips els quals s'haurà d'enfrontar el Barça, en la primera fase de la nova Champions League. El sorteig celebrat aquest dijous a la tarda a Mònaco ha decretat que els rivals de la fase Lliga són: el Bayern de Múnic, el Borussia Dortmund, l'Atalanta, el Benfica, el Young Boys, l'Estrella Roja, el Brest i el Mònaco.

Així doncs, de setembre a gener el combinat de Hansi Flick haurà de disputar vuit duels (quatre a casa i quatre a fora) amb l'objectiu de quedar entre els vuit primers per aconseguir el bitllet directe per als vuitens de final o quedar entre el 9è o 24è per tenir dret a disputar el play-off que atorga vuit places més.

Els quatre duels a casa

Tot i que encara es desconeix el calendari definitiu, sí que s'han establert quins duels es jugaran com a locals i quins com a visitant. Els equips que visitaran l'Estadi Olímpic són: el Bayern de Múnic, l'Atalanta, el Young Boys i el Brest. En canvi, els culers hauran de visitar el Signal Iduna Park (Borussia Dortmund), l'Estádio do Benfica, l'Estadi Marakana (Estrella Roja) i l'Estadi Lluís II (Mònaco).

3200x2000_UCLDRAW2024_CAT

Dos gegants alemanys

Els blaugranes s'hauran d'enfrontar contra dos dels equips més potents d'Alemanya: el Bayern de Múnic i el Borussia Dortmund. El conjunt bavarès és un vell conegut del Hansi Flick, ja que l'actual entrenador culer va dirigir-ne la banqueta durant les temporades 2019/20 i 2020/21 on va guanyar el sextet. En total, s'han jugat 13 enfrontaments entre els dos equips en competició europea i el balanç és molt desfavorable: dues victòries, un empat i 10 derrotes.

En canvi, contra el Borussia no hi ha quasi precedents. El més recent va ser durant la temporada 2019/20 en l'antiga fase de grups on els culers van empatar al Signal Iduna Park (0-0) i van aconseguir el triomf a l'Spotify Camp Nou (3-1).

Tres equips sense precedents

Ni l'Atalanta, ni el Young Boys ni el Brest han disputat mai cap duel oficial contra el combinat barcelonista. Ara bé, tot i que poden ajudar, els partits del passat no sempre són pistes de com podran desenvolupar-se els duels del present.

El que sí que pot ser un símptoma que no seran partits fàcils són les fites aconseguides la temporada passada per tots tres equips. L'Atalanta és el vigent campió de l'Europa League, el Young Boys, el campió de la Lliga suïssa i el Brest va registrar la seva millor posició a la Ligue 1 aconseguint una gran tercera posició, a banda d'aconseguir la seva primera classificació per a una competició europea.

Exigència contra l'Estrella Roja, el Mònaco i el Benfica

El combinat serbi té un dels estadis més difícils per jugar. L'equip visitant viu un autèntic infern i això els fa més perillosos del que ja són, ja que el combinat roig és l'actual guanyador de la Superlliga i la Copa sèrbia.

D'altra banda, el Mònaco ja va demostrar en el Trofeu Joan Gamper passat del que són capaços. El combinat que milita a la Ligue 1 va derrotar els blaugranes a l'Estadi Olímpic per 0-3.

I finalment, el Benfica és un clàssic. Catalans i portuguesos s'han trobat dues vegades a la fase de grups (2021/22, 2012/13) i una a quarts de final (2005/06). El balanç és d'una victòria, una derrota i dos empats.

Bojan: "No es necessita motivació per jugar aquests partits"

El coordinador de l'àrea de futbol, Bojan Krkic, ha estat present aquesta tarda a Mònaco en el sorteig de la Champions. En acabar, el de Linyola ha valorat els encreuaments i el nou format: "Té bona pinta. Totes les coses noves són benvingudes. Competirem, jugarem i gaudirem de la nova Champions". Al final, el format és el que menys importa, ja que l'objectiu és fer un bon paper i arribar el més lluny possible: "Sigui quin sigui el format, encara és la Lliga de Campions i representar un club com el Barça mereix un compromís total i competir al màxim", ha explicat Bojan.

A més, tampoc ha donat importància a la dificultat dels oponents, ja que, segons el coordinador de futbol, "no es necessita motivació per jugar aquest tipus de partits. Hem de creure en nosaltres mateixos, hem de continuar creixent, continuar treballant com a equip, que realment és el que importa".







Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut