Barça - Young Boys: Com un rellotge suís (5-0)

Lewandowski, amb un doblet, Raphinha, Iñigo Martínez i un gol en pròpia porteria de Camara permeten a l'equip de Hansi Flick sumar els tres primers punts europeus en una gran nit a Montjuïc

La primera nit europea a Montjuïc s'ha saldat amb una victòria contundent (5-0). El Barça ha derrotat el Young Boys, en el retorn de la Champions a Barcelona, i suma els primers tres punts de la competició. Perquè, després de la desfeta contra el Mònaco en la primera jornada de la fase lliga, el triomf era important. I els gols de Lewandowski (x2), Raphinha, Iñigo Martínez i Camara, aquest en pròpia porteria, han fet possible que els 45.097 espectadors i espectadores presents a les grades de l'Estadi Olímpic tornessin a casa amb un somriure.

Un partit que els de Hansi Flick han dominat pràcticament en tot moment, de manera brillant i amb un engranatge perfecte. També perquè el Young Boys s'ha vist tancat completament en la seva àrea i el resultat al descans ja ha estat insalvable per als suïssos (3-0). Els gols de Lewandowski, Raphinha i Iñigo Martínez al pas pels vestidors han reflectit una gran primera part, que s'ha acabat de completar amb un segon temps en què Lewandowski, novament, i Mohamed Ali Camara, en pròpia porteria, han posat la maneta.

Una maquinària fiable

El Barça ràpidament ha demostrat que aquest partit el volia guanyar. Ha anat a totes i, quan s'ha fet amb la pilota, pràcticament ja no l'ha deixat anar. A més, s'ha trobat amb un gol molt matiner que ha aplanat encara més el camí. L'autor, un Robert Lewandowski que està en ratxa, perfectament carburat de cara a gol, quan ha aprofitat un xut massa creuat de Raphinha per fer el primer. I és que el davanter polonès ha rematat des del segon pal i ha enviat la pilota al fons de la porteria abans que marxés per línia de fons (1-0, min 8).

Aquesta acció no ha canviat el plantejament culer, ja que el Barça ha continuat tocant, tocant i tocant, amb una possessió del 73-74%. Les ocasions i els xuts amb perill, tot i que més amb comptagotes, també han reflectit aquesta sensació. Davant d'aquest clar domini, al Young Boys li ha costat passar del mig del camp. El primer cop que ho ha fet (i únic abans del descans) ha estat ja al minut 30, tot i que és cert que ha estat a punt de marcar. La rematada d'Ebrima Colley des de l'interior de l'àrea ha sortit molt desviada quan tenia bona posició en el xut (min 30).

Això ha acabat d'animar el Barça, que pràcticament ha sentenciat. Primer, quan Raphinha ha aprofitat un refús de Marvin Keller davant d'un xut de Pedri (2-0, min 34). Posteriorment, quan Iñigo Martínez ha marcat el seu primer gol oficial com a culer en rematar de cap una centrada de Pedri en una falta lateral (3-0, min 37).

El retorn de De Jong

El xou golejador no s'ha aturat aquí. Perquè, després del pas pels vestidors, Lewandowski ha fet el seu segon gol de la nit, el quart del Barça, després d'una deixada d'Iñigo Martínez en un córner (4-0, min 51).

Un resultat, ampli, contundent, que no ha canviat gaire el guió, tot i que el Young Boys ha gaudit d'alguna que altra arribada. Sense gaire perill, però, ha permès a Flick començar a fer canvis. Com les entrades al terreny de joc d'Ansu Fati, Héctor Fort, Pau Víctor, Cuenca -que ha fet el seu debut oficial- i, la més esperada, Frenkie de Jong (han substituït Pedri, Cubarsí, Lewandowski, Lamine Yamal i Iñigo Martínez).

L'holandès ha entrat al terreny de joc al 75, després de cinc mesos de baixa, i ha pogut sumar minuts pensant en els propers compromisos. Ha vist sobre la gespa el cinquè i últim gol del Barça, després d'una centrada de Balde a l'interior de l'àrea que Mohamed Ali Camara ha acabat fent-se en pròpia (5-0, min 81).

Una golejada contundent, que pot ser molt important també pel que fa al goal average de cara a la classificació d'aquesta fase lliga de la Champions. Ara els primers punts són al sarró, després d'un gran partit col·lectiu, i el Barça ja espera el proper repte europeu: la visita del Bayern a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. A l'horitzó, doncs, s'albira un gran espectacle.