El Barça és campió de Copa del Rei per 28ª vegada a la seva història

Els blaugranes han alçat l’onzè títol del KO consecutiu

El Barça s’ha proclamat aquest vespre del 2 de juny, gràcies a la seva victòria davant el Bathco Torrelavega, campió de la Copa del Rei d’handbol. El títol aconseguit aquest diumenge a Jaén és l’onzè consecutiu de Copa del Rei per a la secció i el 28è en tota la seva història.

Els homes de Carlos Ortega han demostrat durant tota la setmana que aquestes xifres no apaivaguen la seva gana, sinó que l’augmenten. I és que el Barça ha tingut moments d’un handbol brillant a l’Olivo Arena en tots tres partits, des dels quarts de final fins a la final.

Així, els blaugranes es van desfer divendres del Frigoríficos del Morrazo Cangas (42-26), dissabte van tombar un duríssim Bidasoa Irun (28-32) i aquesta tarda han superat la revelació del torneig, el Bathco BM Torrelavega (23-36)

Un títol especial per a Dika Mem

El capità del Barça, Dika Mem, ha aixecat aquest trofeu d’una manera especial, després de passar una setmana molt difícil a nivell personal.

El ‘10’ va estar uns dies a França per la mort d’una de les seves germanes i es va incorporar a la concentració en la tarda de divendres. Tot i el tràngol, Mem s’ha posat l’equip a l’esquena i ha donat la millor versió de sí mateix en la Copa.

També ha estat aquest un títol únic per a Luís Frade, però afortunadament per motius molt diferents. El pivot va marxar cap a Barcelona en la matinada de divendres a dissabte per assistir al naixement del seu primer fill. Un culer més que ja ha celebrat aquesta Copa.

Ja són cinc títols aquesta temporada

El títol de Copa del Rei augmenta a repòquer la quantitat de trofeus aconseguida pel Barça d’handbol en aquesta temporada 2023/24. Amb l’única espineta de la Super Globe, els blaugranes s’han apuntat la Supercopa de Catalunya, la Supercopa Ibérica, la Copa d’Espanya, la Lliga Plenitude i, ara, la Copa del Rei.

El curs, però, no ha acabat encara per al conjunt català, amb la gran cita de la temporada a l’horitzó. La final a quatre de l’EHF Champions League espera el proper cap de setmana, 8 i 9 de juny, a Colònia. Amb l’objectiu complert de ser-hi, els d’Ortega s’enfrontaran al Kiel a les semifinals, mentre Magdeburg i Aalborg lluitaran entre ells per l’altre lloc a la final.