Barça-Granollers: Campions de la Supercopa de Catalunya! (52-27)

Els de Carlos Ortega han derrotat els del Vallès Oriental per sumar l'onzena Supercopa de Catalunya consecutiva

Campions de la Supercopa de Catalunya! El Barça s'ha endut el primer èxit en forma de títol de la temporada després de derrotar el Fraikin Granollers per 52-27. Els blaugranes han refermat la seva condició de dominadors d'aquest torneig i han fet esclatar el confeti d'aquesta supercopa per onzena vegada consecutiva.

La maquinària culer funciona

De bon començament, els parcials i els avantatges d'aquesta final s'han pintat de blaugrana. La pista del CEM Les Moreres d’Esplugues de Llobregat ha estat el testimoni de la lògica del FC Barcelona en les facetes del joc, tant en atac com en defensa. Els gols han caigut del costat culer per l'energia en tots els racons de la pista. Els vallesans han maldat per anotar i els barcelonins s'han mostrat molt efectius. Luis Frade ha estat un dels noms propis en l'augment del marcador, que ha vist un clar +9.

Imprimint ritme, els de Carlos Ortega han avançat en l'electrònic. Dominant les diferències, s'han apuntat una nova màxima: +14. Ariño també ha destacat en la voracitat i velocitat atacants, que no han tingut fre. Els esforços culers per recuperar la pilota també han estat un dels altres arguments per mantenir la superioritat. Un context de domini que ha vist com Nielsen ha posat el cadenat a la porteria per evitar l'acostament del Granollers. Així doncs, la primera part s'ha acostat a l'ocàs amb una incontestable +16. Aturat en el +17 del descans.

Certifiquen el títol

A la represa, el Barça ha continuat imposant el seu ritme. Els gols de Bazán i Palomino han contribuït a posar més marge en el marcador i arribar al +20. Una distància que ha tingut un moment de tremolor, ja que el Granollers ha estat capaç de reduir fins al +17. Ha estat el període de partit més equilibrat, entre el minut 5 i 10 de la segona meitat. Ara bé, els culers no han vist perillar en cap moment les grans distàncies, perquè han tornat a posar fil a l'agulla i han eixamplat el marcador fins al +23.

Una renda més que suficient per arribar a la victòria final, tot i el decreixement del ritme. No obstant això, l'equip de Carlos Ortega sempre ha donat la cara i ha obert els darrers cinc minuts de la final amb un +24 gràcies a Richardson, que ha mantingut la seva inspiració anotadora durant tota la final. Finalment, el marge s'ha aturat amb el 52-27.

Així doncs, els de Carlos Ortega han obert les vitrines del Museu per posar-hi la Supercopa de Catalunya ITEGRA, que ja és la número 24 de la història de la secció. La primera alegria en forma de confeti del curs 2024/25 que acaba de començar. El següent capítol d'aquesta campanya és la disputa d'un nou trofeu. Arriba el torn de la Supercopa Ibèrica. El dissabte 31 d'agost, el Porto serà el rival a les semifinals per sumar un nou èxit. De moment, però, cal assaborir aquesta Supercopa de Catalunya.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 52
Granollers, 27

Barça: Nielsen (-), Aleix Gómez (7), Dika Mem (-), Frade (4), Makuc (1), N'Guessan (2) i Ariño (6) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (-), Petrus (-), Carlsbogard (1), Richardson (7), Janc (4), Petar Cikusa (2), Javi Rodríguez (4), Manuel Ortega (5), Antonio Bazán (4) i Palomino (3)
Granollers: Lluc Borrell (-), Jan Duran (1), David Carreño (2), Gerard Domingo (4), Bernat Povill (2), Roger Ferrer (4) i Oriol Vilarrubla (1) -set inicial- Sergio Espinosa (-), Biel Valera (3), Ferran Prieto (5), Ferran López (1), Mario Bartrolí (-), Bertran Otal (-), Jaume Espigule (1) i Xavier Montaner (2)

Parcials: 3-1; 7-1; 13-4; 17-7; 22-8; 27-10 // 33-14; 37-18; 41-19; 44-22; 47-24; 52-27

Àrbitres: Miquel Florenza i Jordi Ausás