Cap a la Supercopa Ibèrica més competida

Cap a la Supercopa Ibèrica més competida

El Porto, l'Sporting i el Torrelavega completen una edició de molt nivell

El Barça disputa aquest cap de setmana, al Vicente Trueba de Torrelavega, la Supercopa Ibèrica més competida fins ara. Els blaugranes jugaran la semifinal dissabte (20.15 h, Esport3) contra el Porto. L’altre bitllet per a la final d’aquesta tercera edició se’l disputaran el Bathco Torrelavega, l'amfitrió, i l’Sporting de Portugal, el campió de la Lliga i la Copa al seu país.

El Porto ha recuperat aquest estiu, després d’un any, l’entrenador suec Magnus Andersson. Amb ell, els blanc i blaus aspiren a recuperar el tron al seu país. La seva columna vertebral continua sent el mateix bloc que va disputar l’última EHF Champions League, amb homes destacats com Iturriza, Valdés, Rui Silva o Diogo Rema a la porteria.

L’entrenador del Barça, Carlos Ortega, els defineix com un rival “molt perillós, amb bons pivots i llançament exterior”.

“El Porto torna a tenir Magnus Andersson, l’entrenador que ja havia tingut en anys anteriors. Estan tornant al sistema que tenien amb ell. És un equip amb molts quilograms, que acostuma a defensar 6:0 i pot atacar de set”, analitza.

Ortega repeteix la mateixa convocatòria que a la Supercopa de Catalunya, amb els 16 jugadors disponibles del primer equip i Manuel Ortega. Continuen a l’infermeria Pol Valera, Jaime Gallego, que acompanyarà l’equip en l’expedició, i Hampus Wanne, que encara no s’ha recuperat de les seves molèsties a l’espatlla.

El Barça, en aquesta pretemporada atípica pels Jocs Olímpics, arriba a la competició amb tres partits, amb tota la plantilla a la motxilla, i amb la victòria a la Supercopa de Catalunya.

L’altra semifinal la disputaran, a les 18.15 h del dissabte, el Bathco Torrelavega i l’Sporting de Portugal, el vigent campió de la Lliga i la Copa portugueses.

L’Sporting ve de guanyar la setmana passada amb comoditat també la Supercopa i ja fa més de 20 dies del seu primer amistós, en el seu any de retorn a la Champions. Amb Ricardo Costa a la banqueta, les principals referències de l’Sporting són els seus fills Martim i Kiko Costa, sense oblidar jugadors com Natan Suárez, Jan Gurri, Edy Silva o el porter recentment fitxat Mohamed Aly.

“L’Sporting, la temporada passada, va fer un curs grandíssim. Les últimes temporades ens hem enfrontat dos cops contra ells i hem patit molt per guanyar. És un equip que té gana, que segur que donarà molts titulars a la Champions. Però nosaltres hem de tirar endavant, primer, la sefiminal contra el Porto, que serà un rival molt dur”, valora Ortega.

El malagueny, però, no descarta el Torrelavega com a finalista, un equip que comença projecte amb Jacobo Cuétara a la banqueta.

“El Torrelavega té un entrenador nou, un sistema nou. Estaran encara verds: és una plantilla amb molts fitxatges nous, amb un entrenador que vol marcar la seva empremta. De fet, la Supercopa Ibèrica reuneix els millors equips d’Espanya i Portugal de la temporada anterior. Així que serà un torneig molt complet, segur”, analitza l’entrenador blaugrana.

El Barça ha guanyat les dues edicions de la Supercopa Ibèrica celebrades fins ara, una a Màlaga i l’altra a Viana do Castelo.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut