Recta final de les obres de l'Estadi Johan Cruyff
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
L’Estadi Johan Cruyff, la que serà la instal·lació més emblemàtica de la Ciutat Esportiva, encara la recta final de les obres de construcció i la previsió és que entre l’abril i el maig ja estarà finalitzat. Així s’ha confirmat durant la visita d’obres que s’ha fet aquest dimecres, amb una delegació encapçalada pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el vicepresident tercer i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, a la qual ha assistit Susila Cruyff, filla de Johan Cruyff i presidenta de la Fundació Johan Cruyff en representació de la família.
La visita ha comptat amb una extensa presència de representants institucionals, municipals i de les entitats i empreses implicades i col·laboradores en la construcció de l’estadi, entre els quals l’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que va dissenyar la instal·lació que forma part del projecte Espai Barça. Per part del Club, han assistit també els directius Josep Ramon Vidal-Abarca i Xavier Vilajoana, el CEO Òscar Grau, el director de l’Àrea Patrimonial-Espai Barça, William T. Mannarelli, i membres del seu equip. Per part de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, la primera tinent d’Alcalde, Belén Garcia, i membres dels equips d’obres i arquitectura del consistori.
Recorregut fins al terreny de joc
La comitiva principal ha fet un recorregut pels espais principals de l’Estadi Johan Cruyff que ha finalitzat a nivell de terreny de joc, a la planta inferior de la instal·lació, on s’han realitzat els parlaments. L’estadi consta d’una planta -1 d’habilitada com a aparcament amb 96 places, la planta O a nivell de terreny de joc, on hi ha els espais interiors destinats als vestidors, sala de premsa i zona mixta; la planta 1, on trobem els accessos a peu de carrer de lateral i gols i tota la graderia baixa; la segona planta de Tribuna, on s’ubica la Llotja; la tercera planta de Tribuna, on hi ha la zona de premsa i cabines de ràdio i TV per a retransmissions, i una quarta planta, on s’ubica la càmera màster i el control policial (UCO).
Des que es va celebrar la col·locació simbòlica de la primera pedra, el 14 de setembre del 2017, el procés de construcció ha anat avançant progressivament, primer amb el moviment de terres i els treballs de clavament dels pilons de fonamentació profunda, que van finalitzar al març del 2018, i posteriorment amb l’estructura prefabricada de formigó, l’estructura metàl·lica d’acer, la instal·lació de les grades prefabricades, les instal·lacions internes, les canonades i cablejats, el sostre de la coberta, la façana i la preparació del terreny de joc. Des d’ara i fins a la finalització de les obres, s’han de fer les tasques d’acabats dels espais, la instal·lació de la gespa del terreny de joc, dels videomarcadors i finalment s’instal·laran els seients, que són del mateix model que els del Wanda Metropolitano.
La previsió és que la constructora pugui entregar l’obra acabada a finals d’abril i que durant un mes i mig es pugui testar la instal·lació per verificar-ne tot el funcionament. La data oficial d’inauguració encara s’ha de concretar, però el president Bartomeu ha avançat que la voluntat és fer-ho al mes de juny i que l’Estadi Johan Cruyff ja estarà plenament operatiu perquè el Barça B, el Barça Femení i el Juvenil A a la Youth League puguin disputar els seus partits a partir de la propera temporada.
Un estadi modern, eficient i funcional
Cal recordar que l’Estadi Johan Cruyff destaca perquè és un concepte d’estadi modern, eficient i funcional. Tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors i presenta un perfil asimètric entre un costat del camp (la tribuna alta per a 5.000 espectadors) i la resta (graderia baixa per a 1.000 espectadors) sense perdre la sensació d’unitat. La graderia de l’estadi té 360 graus, abraça el públic en tot el seu perímetre i confereix una estructura unitària de conjunt.
Declaracions de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:
“Veure aquest estadi ens omple a molts d’orgull. A tots aquells que deien que l’Espai Barça no es faria, els dic que aviat ja tindrem la primera inauguració i que després vindran un seguit de projectes a les Corts”.
“Estem contents de veure com s’ha fet aquest estadi. L’Espai Barça ja està en marxa. Aquest Estadi Johan Cruyff és la joia de la Ciutat Esportiva. També ha de ser la joia del Barça B, el Femení i el Juvenil A quan jugui competició europea; un estadi que ha de ser el somni de molts joves, un trampolí per arribar al primer equip o a altres clubs europeus. Estem molt orgullosos que la Masia funcioni i que el Barça sigui el Club que més jugadors aporta als clubs de les cinc grans lligues europees. L’objectiu és que els jugadors arribin al primer equip, però si no poden, que és molt difícil, que puguin ser bons jugadors de futbol i bones persones. Aquí tindran les condicions per fer-ho. L’objectiu és que la propera temporada ja comencin a jugar aquí”.
“Espero que us puguem tornar a convocar a tots al mes de juny per inaugurar l’estadi que porta el nom del teu pare”.
Declaracions de Jordi Moix, vicepresident tercer i comissionat de l’Espai Barça:
“L’Estadi Johan Cruyff és molt important, és una aposta estratègica del Club d’aquesta Junta Directiva. Vull recordar que aquí, amb en Sandro Rosell com a president, que avui no és gaire lluny d’aquí i com sabeu fa 22 mesos que és a la presó, i vull esmentar-ho, amb una presó preventiva molt difícil de justificar, va ser amb qui vam impulsar en aquella època, amb la idea de l’alcalde Poveda, comprar els terrenys del Tennis El Forn. Aquesta va ser la primera llavor d’aquesta instal·lació que s’està construint amb l’última tecnologia, tant des del punt de vista de sostenibilitat com a nivell constructiu. L’edifici consolida la Ciutat Esportiva, que creix un 25% en superfície, ajuda a endreçar diversos serveis d’aquesta instal·lació i, a més, ha contribuït a la consolidació d’un nou barri a Sant Joan Despí. Segur que en Johan estarà molt orgullós perquè aquest nou estadi recorda el de l’Ajax, on va començar la seva carrera futbolística. Aquí veurem debutar els futurs jugadors que triomfaran al Barça”.
“Aquesta operació implica alliberar l’actual Miniestadi per portar l’activitat esportiva aquí, i allà construir el nou Palau i la resta del projecte de l’Espai Barça. Ja és una realitat l’aprovació del Pla General Metropolità, l’abril passat. Estem presentant a la ciutat el projecte d’urbanització dels carrers del voltant del Camp Nou. Aquest any estem treballant en el projecte de reparcel·lació i en les llicències. I durant els propers mesos explicarem l’estructura de finançament i els terminis per executar el gruix de les obres del projecte”.
Declaracions d’Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí:
“Aquesta és una zona de 25 hectàrees, de les quals el FC Barcelona té en propietat 17. Una àrea dividida en dues grans parts: una d’activitat esportiva i una altra que és un barri que compta amb 800 habitatges amb serveis i equipaments. Vull agrair al Club que durant aquest temps hagi estat una locomotora per consolidar aquest espai per tirar-lo endavant de forma sostenible, equilibrada, i amb uns valors que són els que representa el Barça”.
“La mobilitat era un dels temes que sempre ens preocupava, però està garantida perquè els socis i aficionats del Barça puguin venir. Tenim pràcticament 800 places d’aparcament, línies d’autobusos que han de donar resposta a les necessitats; tenim el TRAM a set minuts, l’estació de FFCC a deu, la L43 a 100 metres que connecta directament amb Francesc Macià sense aturades; la L78 que arriba fins a l’estació de Sants i la L52 fins a la plaça Espanya”.
Consulta el dossier de premsa de la visita a l'Estadi Johan Cruyff
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç