Un estadi nou amb l’estructura actual
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
Aquest dilluns s’han conegut els primers detalls del que podria ser el nou Camp Nou. La Junta Directiva ha presentat una proposta que, segons els estudis realitzats, permetria construir un nou estadi mantenint l’estructura actual, garantint les mateixes prestacions que donaria un estadi que s’hagués de començar des de zero. El Camp Nou seguiria a les Corts, però amb un aspecte extern i intern molt diferent.
És una proposta que incorporia millores en funcionalitat, accessibilitat, mobilitat, sostenibilitat, modernitat i qualitat, mitjançant un urbanisme al servei de les persones, del barri i de la ciutat. Aquest nou Camp Nou s’inclouria dins una nova ordenació urbana en què hi ha tres peces principals: el propi Camp Nou, un nou Palau Blaugrana per a uns 10.000 espectadors i l’Espai Barça, que tindrà edificis d’usos complementaris i integrats al barri.
Aquesta reordenació implicaria traslladar el nou Miniestadi la Ciutat Esportiva. En aquest cas, tindria entre 6.000 i 7.000 seients.
Més gran, modern i rendible
El Camp Nou passaria dels gairebé 100.000 espectadors actuals fins als 105.000. Pel que fa a les graderies, es construiria una nova primera més vertical i amb millor visibilitat (actualment no es poden veure moltes parts de l’estadi), mentre que la segona es mantindria tal com és ara i la tercera es completaria. Els canvis a les graderies implicarien moure aproximadament un 10% dels abonats, però millorant substancialment la qualitat de visió, segons la informació actual i a l’espera de l’elaboració del projecte definitiu.
A banda, es construirà una nova anella de llotges, restaurants amb vistes al terreny de joc, ‘superboxes’ i altres serveis VIP entre la primera i la segona graderia. Aquestes zones VIP milloraran pel que fa a la qualitat i a la quantitat (s’afegiran 3.500 seients nous per completar un total de 5.700 seients de màxim comfort).
També es milloraran els passadissos de l’estadi. Es construirà un anell perimetral de serveis i accessos per facilitar-ne la circulació interior, millorant l’oferta gastronòmica, els serveis públics i l’operativa del servei de neteja. S’inclouran escales mecàniques i ascensors per accedir a tota la tercera graderia i es crearan plantes anivellades i ordenades, eliminant les escales interiors i afegint espais més diàfans. El nou Camp Nou, en definitiva, tindrà serveis més visibles, una millor senyalització i estarà pensat per a les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.
També hi haurà una nova ubicació de la càmera màster a una posició central, segons requeriments de la UEFA, i que permetrà explotar una segona U televisiva (el perímetre de la publicitat dinàmica a peu de gespa) que incrementaria els ingressos per al FC Barcelona.
A l’exterior del Camp Nou s’incrementarà la capacitat del pàrquing a un aforament total d’unes 5.000 places de cotxe.
Gairebé quatre anys d’obres
En cas d’aprovar-se en referèndum, que es farà el 5 o 6 d’abril, les obres del nou Camp Nou s’iniciarien el mes de maig del 2017, una data que està subjecte al pla d’urbanisme i als permisos municipals. Durarien pràcticament quatre anys, fins al febrer de 2021, cosa que suposa quatre estius d’obres.
Seguint el calendari futbolístic, les obres es desenvoluparien durant tres temporades i mitja. Mentre duri l’actualitat esportiva es farien sobretot els treballs d’adequació d’interiors, deixant els treballs a les graderies principalment per a l’estiu, per tal de minimitzar les molèsties als abonats. Durant la construcció es garanteix, per damunt de tot, la seguretat dels espectadors.
Tot i les obres, el primer equip del FC Barcelona podrà seguir jugant al Camp Nou els seus partits com a local, un requisit que sempre ha estat prioritari. L’afectació de la capacitat, doncs, serà mínima.
Cal recordar que tot el procés d’estudi sobre el nou Camp Nou ha durat un any i mig i que la inversió feta s’ha mogut aproximadament sobre el milió d’euros. Han col·laborat ISG (empresa especialitzada a identificar i optimitzar noves vies d'ingressos i millorar les experiències dels espectadors en nous estadis), AEG (companya d’activitats esportives i d’entreteniment), ICON Venue Group (empresa especialitzada en la gestió de projectes, desenvolupament d'estadis i pavellons per tot el món) i Ryder Levett Bucknall (empresa especialitzada en el control i gestió econòmica de projectes).
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç