Cinc coses que cal saber de la Copa Àfrica
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
La pilota de la Copa d'Àfrica de Nacions 2019 està a punt de rodar. La 32a edició d’aquest torneig s’iniciarà aquest divendres 21 de juny, amb l’Egipte-Zimbàbue, i es tancarà el 19 de juliol. Una competició que, amb seu a Egipte, compta amb un blaugrana, Moussa Wague. El lateral dret culer participa amb el Senegal i s’afegeix a una llista de culers que han participat en aquest torneig. Però aquests no són els únics al·licients de la Copa d'Àfrica, amb 24 seleccions involucrades. A continuació, repassem les cinc coses que cal saber d’aquesta competició africana.
1. Qui disputarà la Copa Àfrica de Nacions?
Per primera vegada aquesta competició africana comptarà amb 24 seleccions. Egipte, República Democràtica del Congo, Uganda, Zimbàbue, Nigèria, Guinea, Madagascar, Burundi, Senegal, Algèria, Kènia, Tanzània, Marroc, Costa d'Ivori, Sud-àfrica, Namíbia, Tunísia, Mali, Mauritània, Angola, Camerun, Ghana, Benín i Guinea Bissau.
2. Moussa Wague, l’únic blaugrana de la Copa Àfrica 2019
El lateral dret senegalès compareixerà per primera vegada en aquesta competició amb la selecció absoluta. No obstant això, Wague no és nou en competicions de seleccions, perquè va disputar la Copa Àfrica sub-23 i el Mundial de Rússia passat, on es va convertir en l’africà més jove a perforar la xarxa en una cita mundialista (19 anys, 8 mesos i 20 dies).
Tal com va explicar Moussa Wague en primera persona, Senegal és favorita per assolir el títol per primera vegada en la seva història. El combinat entrenat per l’exfutbolista Aliou Cissé compta amb futbolistes que han ratllat a un bon nivell aquesta temporada a Europa: Mané, l’exjugador de la Masia, Keita Baldé, Niang o Koulibaly, entre d'altres. Així doncs, el primer senegalès de la història del FC Barcelona pot escriure amb lletres d’or el nom de la seva selecció a la Copa Àfrica després d’una temporada on ha debutat amb el primer equip blaugrana.
3. Cinc altres blaugranes han jugat la Copa Àfrica
En tota la història de la Copa Àfrica, creada l’any 1957, solament sis jugadors del FC Barcelona hi han participat. A Wague, se li han de sumar Emmanuel Amunike (Nigèria), Gbenga Okunowo (Nigèria), Samuel Eto’o (Camerun), amb 18 dianes el màxim golejador de les memòries de la Copa Àfrica; Yaya Touré (Costa d'Ivori) i Seydou Keita (Mali).
Ara bé, aquesta competició també ha registrat el nom d’altres futbolistes que han passat per les files del FC Barcelona. Per exemple, Alex Song, Keita Baldé o André Onana, dos exfutbolistes de la Masia.
4. L’exculer Emmanuel Amunike, actual seleccionador de Tanzània
Blaugrana del 1996 al 2000, com a entrenador de Tanzània, ha redactat una crònica quasi única. Perquè, el 24 de març del 2019, el combinat nacional dirigit per Amunike es va classificar per a la Copa Àfrica per segona vegada en la seva història després de derrotar per 3-0 Uganda. Una fita quasi sense precedents. Ens havíem de remuntar a l’any 1980 per trobar la primera participació de Tanzània en aquest torneig. Per tant, la Copa Àfrica 2019 serà especial per a la selecció dirigida per l’exblaugrana Amunike, que, precisament, s’enfrontarà contra la Senegal de Wague en la fase de grups.
5. Coincidència amb la Copa Amèrica
Per primera vegada la Copa Àfrica de Nacions es juga a l’estiu. Les darreres edicions s’havien disputat a l’hivern, de gener a febrer. Aquest canvi de dates ha provocat que la Copa Àfrica convergeixi amb la Copa Amèrica, competició que disputen cinc blaugranes. Així doncs, el futbol de seleccions, aquest cop africanes, omple l’agenda del món del futbol.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç