El Barça celebra aquest Sant Jordi rendint homenatge als herois i les heroïnes que diàriament fan front al coronavirus
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
La diada de Sant Jordi és una de les tradicions més arrelades a Catalunya, i el Barça, fidel als seus orígens, habitualment s’ha sumat a aquesta celebració rememorant la llegenda del drac, la rosa i el llibre per felicitar la seva afició. Aquest any, a causa de la situació excepcional que s’està vivint amb motiu del coronavirus, el Club ha volgut celebrar aquesta data tan assenyalada d’una manera especial i convertir aquesta diada en el dia dels ‘herois’ i de les ’heroïnes’, rendint homenatge a totes aquelles persones que amb les seves accions fan front a la pandèmia, igual que Sant Jordi es va enfrontar al drac.
.
Així, el Club ha preparat diferents activitats per a aquesta jornada, entre les quals el vídeo ‘Herois de Sant Jordi’. Una peça audiovisual que recull tant missatges d’agraïment com diferents videotrucades que aquests dies han realitzat llegendes del Barça i actuals jugadors blaugrana per felicitar la diada i mostrar la seva gratitud a persones anònimes que, amb el seu esforç i el seu compromís, estan ajudant a combatre el coronavirus. En aquesta nova realitat, ara són els jugadors, tradicionalment considerats ‘herois’ per l’afició, els qui mostren el seu reconeixement a aquests ‘nous herois’ anònims, entre ells professionals sanitaris, treballadors que desenvolupen la seva feina en sectors essencials i gent que s’ha quedat a casa per ajudar a frenar la propagació de la pandèmia.
Per a aquesta acció s’ha comptat amb alguns dels jugadors que ja formen part de la llegenda del Barça com Carles Puyol, Patrick Kluivert, Albert ‘Chapi’ Ferrer, Hristo Stóitxkov, Sergi Barjuan, Javier Saviola, Miguel Bernardo Bianquetti ‘Migueli’ i Juan Carlos Navarro, així com el migcampista del primer equip Ivan Rakitic, la defensora del Barça Femení Marta Torrejón, el jugador del Barça B Riqui Puig, i els jugadors dels equips de bàsquet, hoquei patins, futbol sala i handbol Pierre Oriola, Nil Roca, Dídac Plana i Raúl Entrerríos, respectivament.
El Barça, a més, promourà el reconeixement d’aquests ‘herois’ i ‘heroïnes’ a través de les xarxes socials, on posarà a disposició dels aficionats una sèrie d’stickers (adhesius) amb els claims ‘You are my heroes’, Sou els meus herois’ i Sois mis héroes’, juntament amb el de Sant Jordi, i animarà els fans a nominar aquelles persones que representen els seus herois del dia a dia.
La llegenda de Sant Jordi des dels ulls dels socis més joves
Una altra acció impulsada amb motiu d’aquesta jornada tan especial té com a protagonistes als nens i nenes, que també estan patint el confinament a casa. El Barça vol celebrar amb ells la festivitat de Sant Jordi d’una manera especial i per això ha convidat els socis fins els 15 anys a fer un dibuix prenent com a temàtica la tradicional festa de la llegenda del drac, la rosa i el llibre, i a compartir-ho amb el Club. Els participants podran enviar les seves propostes al correu electrònic santjordi.blaugrana@fcbarcelona.cat fins al dimarts 28 d’abril i una selecció dels millors dibuixos s’anirà publicant al web del FC Barcelona durant la mateixa setmana.
Sant Jordi arriba a Nova York
El FC Barcelona també ha donat suport a l’esdeveniment 24 Hores de Sant Jordi NYC impulsat pel The Farragut Fund for Catalan Culture in the US, que des d’avui fins al dia 25 d’abril oferirà un festival literari virtual. El festival, que inicialment s’havia de celebrar en diferents indrets de la ciutat de Nova York, s’ha reinventat en format virtual a causa del coronavirus, i de forma online oferirà lectures, converses i diferents esdeveniments artístics plantejats al voltant del món literari, on també trobaran espai diferents concerts i actuacions musicals.
L’esdeveniment comptarà, a més, amb la participació de destacats escriptors i traductors. Entre ells, un contingent català que inclou una conversa sobre futbol de Jordi Puntí amb Simon Critchley, Jordi Nopca comentant la nova traducció a l’anglès del seu llibre Puja a casa, amb la traductora, Mara Lethem; una xerrada amb la multipremiada assagista Marta Marín-Dòmine i la lectura d’Adrian Nathan West d’una de les seves traduccions de Sergi Pàmies.
Una diada de Sant Jordi solidària
Per últim, la Fundació Barça, dins de la línia de suport a entitats i iniciatives que està portant a terme en l’actual situació de la crisis de la Covid-19, aquesta diada col·laborarà amb diferents campanyes solidàries. Entre aquestes, Rosa virtual pels més vulnerables organitzada per l’Hospital Sant Joan de Déu i que busca recaptar fons per ajudar aquelles persones ateses al centre en situació més vulnerable, o la campanya de sensibilització #Aquest Sant Jordi el rebrotem amb les persones grans que promou l’associació Amics de la Gent Gran.
La Fundació també donarà suport a la iniciativa ‘Inundem les presons de material per Sant Jordi’, impulsada pels centres penitenciaris de Catalunya i que convida a donar còmics i revistes per tal d'ajudar a millorar la situació de les persones internes, en especial durant aquesta situació de confinament, així com a l’acció promoguda per la Generalitat de Catalunya amb la campanya “Foment de la lectura per Sant Jordi”.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç