25 anys del fitxatge de Ronaldo

25 anys del fitxatge de Ronaldo

Un 17 de juliol de 1996, el FC Barcelona va signar al davanter brasiler, que disputaria una temporada espectacular com a blaugrana anotant 47 gols

Aquest dissabte es compleixen 25 anys de la presentació de Ronaldo Nazario com a jugador del FC Barcelona. Un 17 de juliol de 1996, el brasiler era presentat com a nou jugador blaugrana, i ho feia des de Miami, ja que es trobava convocat amb la selecció olímpica brasilera per disputar els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996. 


El Vicepresident blaugrana en aquell moment,
Joan Gaspart, va ser l'encarregat de tancar l'operació a Miami, tot i els impediments de la selecció brasilera que dificultaven l'operació. Però finalment, el brasiler va acabar recalant a l'equip culer, en la que seria l'única temporada de Bobby Robson a la banqueta.

Ronaldo arribava al Barça amb només 19 anys procedent del PSV, on havia disputat les dues darreres temporades a un gran nivell. Al conjunt barcelonista, però, només hi va estar una temporada, però a un nivell absolutament espectacular: el brasiler va marcar 47 gols en 49 partits, a més de repartir nou assistències. D'aquests, 34 gols van ser a la Lliga, proclamant-se Pitxitxi del campionat i Bota d'Or europeu. 


A més el '9' culer, en només un any, va proclamar-se campió de la
Copa del Rei, la Supercopa d'Espanya i de la Recopa d'Europa, fins que a l'estiu del 1997 va marxar a l'Inter de Milà. A més, va guanyar el FIFA World Player tant al 1996 com el 1997, i va ser Pilota d'Or del 1997 després del seu magnífic any com a blaugrana, mentre que al 1996 va ser Pilota de Plata. Una etapa curta però molt intensa del brasiler a Can Barça.

ronaldo_007
Ronaldo celebra el triomf davant el PSG, que va significar l'única Recopa d'Europa del seu palmarès
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut