Abrines explica la relació dels atletes d’elit amb la tecnologia
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
El jugador del primer equip de bàsquet del FC Barcelona Àlex Abrines ha estat un dels noms destacats de la segona jornada de l’Sports Tomorrow Congress (WOM+N)2021 el congrés d’innovació esportiva que organitza el Barça Innovation Hub, que s’està celebrant aquesta setmana en format híbrid -presencial a les instal·lacions del Club- i online. Abrines ha intervingut en una de les sessions dins del track -programa- de tecnologia aplicada al món de l’esport juntament amb Ferran Prieto, CEO i director general de Pau Gasol Enterprises.
El panell ha consistit en una xerrada presencial entre els dos protagonistes, on s’ha fet una immersió en els últims avenços en matèria de tecnologia esportiva i de quina manera aquestes innovacions poden ajudar a millorar el rendiment de l’atleta en la pista o el procés de recuperació durant una lesió. En aquest sentit Abrines ha destacat que la tecnologia de rehabilitació que utilitza -màquines de rehabilitació específiques, magnetos a base de microfreqüències- està sent de gran utilitat en el seu procés de recuperació de la lesió que pateix al genoll esquerre i que el manté allunyat de les pistes des de mitjans del mes de setembre passat. “Aquestes tecnologies escurcen el període de recuperació i hi ha menys riscos de recaure, ja que ajuden que el cos es regeneri més ràpid”, ha explicat el jugador.
Un altre tema que s’ha tractat ha estat l’experiència dels fans i l’impacte de les tecnologies de nova generació en l’esport a nivell mundial. En aquest punt Abrines ha explicat, des de la seva experiència com a jugador dels Oklahoma City Thunders de l’NBA, les diferències que encara existeixen entre la Lliga nord-americana i les europees. “A nivell de l’espectacle Europa s’està acostant a l’NBA, però encara no els hem atrapat. Allà tot gira al voltant del fan i de l’entreteniment. Anar al pavelló es molt més que anar a veure un partit i tot el que es genera està pensat només en l’espectador”.
Situar el fan al centre de tot es cap a on s’encamina la indústria de l’esport. I això inclou no només els partits, sinó els continguts que es deriven de l’espectacle de l’esport. Les xarxes socials, fenòmens com el Twitch o els eSports són un exemple de la nova revolució tecnològica de la qual Abrines no és aliè. El jugador ha explicat que és un gran usuari de Twitch, on té un canal propi des d’on comenta els partits del Barça amb els fans. Així mateix el jugador és un gran aficionat als videojocs i als e-esports, fins al punt que és copropietari d’un equip, el Ramboot Club, juntament amb els futbolistes Álvaro Morata i Dani Parejo.
A banda d’Àlex Abrines, el programa de Tecnologia ha comptat avui amb la participació, entre altres ponents, d’Alana Beard, l’exjugadora de bàsquet guanyadora de la WNBA, medalla de bronze a Rio de Janeiro 2016 amb els Estats Units i actualment presidenta i fundadora de Transition Play, empresa que assessora atletes d’elit retirats a reenfocar la seva carrera professional. Beard ha explicat en una locució les claus per reinventar-se un mateix a nivell professional basat en la seva experiència personal.
Avui dimarts també ha tingut lloc la segona jornada del programa de Medicina i Fisioteràpia en què han participat, entre d’altres, Jill Cook, professora de La Trobe University i experta mundial en tendinopaties; Clara Prats, investigadora del grup de biologia computacional i sistemes complexos de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Kathryn Ackerman, directora del Programa de Medicina Esportiva Femenina del Boston Medical del Boston Children’s Hospital.
Per part del FC Barcelona han intervingut el doctor Gil Rodas, director mèdic del Barça Innovation Hub, el doctor del primer equip de futbol Lluís Til, la doctora del Barça Femení Eva Ferrer i la directora del Departament de Psicologia d’Alt Rendiment Esportiu, Rocío Pomares, entre d’altres.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç