“La via telemàtica és un gran repte”

“La via telemàtica és un gran repte”

El Club presenta els detalls de la consulta vinculant del 19 de desembre, que per primera vegada a la història es farà sense urnes tradicionals i en què els socis i sòcies han de ratificar l’ampli suport de l’Assemblea sobre el finançament de l’Espai Barça

El 19 de desembre el Barça farà historia, perquè per primera vegada els socis i sòcies prendran una decisió transcendental per al Club i ho faran de manera telemàtica, sense urnes convencionals, i només de manera presencial electrònicament de manera excepcional. “El vot telemàtic serà un gran repte”, ha afirmat el president Joan Laporta en l’acte de presentació del referèndum per al finançament de l’Espai Barça, en què els socis hauran de ratificar l’ampli suport que van donar els Compromissaris en l’Assemblea General Ordinària del 23 d’octubre passat.

“Els compromissaris van estar a l’altura d’una decisió de gran calatge”, ha reconegut el president. “Van entendre que és una gran oportunitat per seguir creixent i competir a un alt nivell. No és una despesa, és una inversió”, ha insistit Laporta, que després d’explicar els motius pels quals la Junta Directiva va decidir reformular un projecte en què “en set anys s’han invertit 145 milions i només s’ha executat el 5%”, entenem que “la nostra obligació és culminar el projecte, incorporant millores que entenem que són necessàries per seguir creixent i competir a un alt nivell”.

El president també ha explicat el motiu pel qual la Junta Directiva ha decidit fer aquest referèndum només de manera telemàtica i electrònica. “Fidels a la centenària tradició democràtica del Club, vam entendre que ho havíem de fer tots junts. Per via telemàtica, perquè serà pioner, i perquè intentem afavorir la participació i obrir-ho als socis d’arreu del món”. “El que volem és que el veredicte sigui positiu pel bé del Barça. El fet que es faci telemàtic ens farà mes forts per continuar caminant els propers anys. Sabem que l’aprovació representarà un llegat per als nostres fills, filles, nets i netes”, i ha acabat amb la frase de la campanya per incentivar el vot: “I si tots votem, guanyarem!

El CEO del Club, Ferran Reverter, ha explicat els detalls del finançament i ha recordat perquè es fa el referèndum: “Per ratificar el que els nostres socis i sòcies compromissaris van aprovar per una àmplia majoria. L’Assemblea va donar un gran suport, però entenem que per la dimensió projecte feia falta passar-ho per referèndum de tots els socis i sòcies”.


El director general, a més, ha justificat els perquès de la xifra de 1.500 milions d’euros que es demana per poder fer realitat el projecte que es va aprovar en el referèndum del 2014, que havia de costar 600 milions, una xifra que ha quedat desfasada i infravalorada, igual que el propi projecte. “Estimem aquesta inversió. És un projecte a quatre anys, i sempre hi pot haver imprevistos. Ara a causa de la pandèmia, s’han incrementat els costos de construcció un 10%. Potser d’aquí a un any no passarà”.

No es descarta jugar a Montjuïc i assistència rotativa

En la roda de premsa posterior, Ferran Reverter ha donat resposta a qüestions relacionades amb les obres de remodelació del Camp Nou i l’impacte que tindrà en els partits de casa pel que fa l’assistència dels socis i aficionats. El director general ha confirmat que les obres duraran quatre temporades i que “la primera, es jugarà al Camp Nou, amb l’Estadi parcialment tancat, com van fer a Bilbao; la segona temporada anirem a jugar fora i les dues últimes jugarem al Camp Nou amb zones parcialment tancades”. La idea del Club és que quan l’Estadi no disposi de la seva capacitat total, s’apliqui una assistència rotativa entre els abonats. Reverter no va descartar l’opció d’anar a jugar a l’Estadi Olímpic de Montjuïc durant aquesta segona temporada, però va puntualitzar que “tenim temps de decidir on anirem perquè no és la primera temporada, sinó la segona. Montjuïc és una opció, però també estem avaluant solucions internes”. El que sí que va descartar és anar a jugar “fora de la ciutat o del cercle urbà de Barcelona, no anirem a Girona, per exemple”.

Respecte als ‘naming’ i tittle rights’ de l’Estadi, Reverter va reconèixer que “el Club està negociant i valorant algunes ofertes”. “Seria important tenir-los tancats al més aviat possible -va afegir-, perquè dona més credibilitat al projecte de cara als inversors. Anem força avançats i valorem ofertes que van entre els deu i els 20 anys. Però òbviament inclourem en el contracte que en no més de deu anys podrem decidir si seguim o no en funció de si l’import ha quedat desfasat”. El director general va confirmar que gairebé amb seguretat l’operació de finançament la liderarà Goldman Sachs. “Ells actuen com a agents i ens porten les inversions. En el darrer tender que vam fer ells van ser els millors, per tant, no crec que canviem”.

Per últim, pel que fa a si l’estimació de 1.500 milions pot variar al llarg del temps i que els costos siguin superiors, com ha passat amb el pressupost del 2014, Reverter ha assegurat: “Hem intentat fer una anàlisi del que ha passat en altres clubs per ser realistes. Estimem que seran 1.500 milions, que podem tenir contingències, però que ho podem controlar. Creiem que hem fet els deures”.

Vot telemàtic, seguretat i transparència

Juan Manuel Tabero, director d’IT, ha explicat com es farà el vot telemàtic, que el Club farà amb el suport informàtic de Minsait, que garanteix “seguretat i transparència”. La plataforma incorpora mètodes d’identificació i autenticació dels socis i sòcies”, un procediment que inclou cinc claus secretes criptogràfiques que estaran en possessió de cadascun dels cinc membres de la Junta de Consulta, que seran els socis escollits per sorteig que vetllaran per la transparència del procés. A més, la plataforma permetrà un recompte de vots de manera ràpida, garantint l’anonimat dels socis i sòcies votants. “El recompte triga un minut cada 10.000 vots, per tant, si fossin 80.000, trigaria 8 minuts. El procés dissocia les dades” i garanteix l’anonimat dels votants de manera criptogràfica. “Quan acaba el procés de votació es certifica i no queda rastre”.


Per últim, Tabero ha recordat la importància que “les dades personals que tinguem dels socis i sòcies siguin les correctes. Una gran part de la seguretat viatja amb aquest punt, que les dades siguin correctes”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut