El Barça converteix el centre dels seus camps de joc en el símbol femení en el Dia Internacional de les Dones
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
El FC Barcelona, fermament compromès amb la igualtat, la diversitat i la inclusió, ha volgut commemorar un any més el Dia Internacional de les Dones aquest 8 de març amb una acció amb què reivindica la importància de donar visibilitat a les dones en el món de l’esport. Amb aquest objectiu, el Club ha aprofitat les línies dels seus terrenys de joc i, per primer cop en la història, les ha transformat per convertir-les en el símbol de la dona.
Sota el lema 'La línia que no divideix, ens uneix', la proposta del Barça és molt senzilla però carregada de significat: construir en les seves instal·lacions el símbol de Venus, que es basa en un cercle central i una creu connectada en la part inferior, aprofitant el cercle central dels seus terrenys de joc i afegint una línia perpendicular a la línia que separa els dos camps.
Així, el Camp Nou, l’Estadi Johan Cruyff, els camps d’entrenament de la Ciutat Esportiva i el Palau Blaugrana lluiran aquest 8 de març aquest símbol. Una acció que ha comptat amb Alexia Putellas, Pedri i Àlex Abrines, en representació dels esportistes del Club, per a la seva realització. I és que els tres jugadors blaugrana van “assaltar” el Camp Nou, l’Estadi Johan Cruyff i el Palau per ajudar a pintar aquesta franja amb què els camps del Barça volen donar visibilitat i impulsar el paper de la dona en el món de l’esport.
D’altra banda, aquesta acció reivindicativa en un dia tan assenyalat també s’ha volgut traslladar als carrers de Barcelona. I, per això, es cobriran les façanes d’un edifici d'una les principals artèries de la ciutat com la Via Laietana amb la imatge del símbol femení al Camp Nou. Un punt per on cada dia passen milers de persones i amb què es busca amplificar el missatge llançat per l’entitat blaugrana des dels seus estadis.
Una història de suport i reconeixement
L’aposta del FC Barcelona per promoure el paper de la dona en el món de l’esport i de la societat en general és ferma. Així ho demostra la feina que desenvolupa el Club dia a dia per avançar en la igualtat i impulsar el paper de la dona en l’àmbit esportiu, juntament amb la seva aposta per l’esport femení i, en especial, pel futbol femení, que es remunta a més de 50 anys.
En el marc d’aquesta aposta per part del Club, en els últims mesos cal destacar la creació d’un departament d’Igualtat i Inclusió, que treballa per potenciar la inclusió i la diversitat cultural, funcional, generacional, de gènere i orientació sexual dins l’Entitat, així com en els col·lectius que formen part de la família blaugrana. Una nova àrea que se suma a la millora constant de les estructures i els serveis en l’àmbit de l’esport femení, com pot ser la inversió en un nou camp de gespa natural a la Ciutat Esportiva que s’ha posat a disposició del Barça Femení per tal que puguin realitzar tots els entrenaments d’una manera òptima.
Així mateix, aquest estiu es van viure dos grans moments que posen de nou en relleu la visió del Club respecte a l’esport femení. El primer d’aquests va tenir lloc quan el primer equip femení de futbol blaugrana va participar en el Trofeu Joan Gamper presentant-se a l’afició conjuntament amb el primer equip masculí, en una edició històrica que es va celebrar a l’Estadi Johan Cruyff. El segon va tenir com a protagonista la Masia, l’escola de vida del FC Barcelona i una de les seves banderes arreu del món, que va obrir per primer cop les seves portes a nou residents femenines de les categories inferiors. El proper 30 de març també hi haurà una mostra molt significativa de l’aposta del Club pel futbol femení quan les actuals campiones d’Europa, que acaben d’estrenar la sèrie documental Matchday-Queens of the Pitch, juguin per primera vegada amb públic al Camp Nou davant el Reial Madrid en els quarts de final de la Champions.
Així mateix, a través de la seva segona samarreta per la present temporada 2021/22, el Club també va voler llançar un missatge en favor de l’empoderament de la dona a través del seu disseny. Amb aquest objectiu es va apostar pel violeta —color que neix de la fusió del blau i el vermell i amb què popularment es representa la lluita per la igualtat de gènere-, mentre que en els laterals es va gravar la frase de l’himne ‘Tots units fem força’, també amb la forma per al femení: ‘Totes unides fem força’.
El suport del Club per l’esport femení del Club es visibiliza també a través de les 600 esportistes -nenes, noies i dones- que vesteixen la samarreta blaugrana en els esports amateurs del Club (bàsquet femení, vòlei femení, patinatge artístic, rugbi, hoquei herba). Precisament les noies del Barça CBS de bàsquet, que és el líder de la Lliga Femenina Challenge i lluita per pujar a la màxima categoria, també van fer història diumenge passat en jugar per primera vegada un partit femení al Palau Blaugrana davant l’Alcobendas.
I és que l’esport femení és un dels pilars sobre els que es construeix la identitat única del Barça i que es recull en el lema de ‘Més que un Club’ amb què el FC Barcelona és conegut arreu del món. Un pilar que es presenta a través del concepte de ‘Més que gènere’, sota el qual el Club recull totes les accions i posa en valor el compromís de l’Entitat amb el futbol femení i el rol de la dona en l’esport.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç