Gary Lineker rebrà el Premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu el proper dilluns

Gary Lineker rebrà el Premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu el proper dilluns

El president Joan Laporta i el degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, faran entrega del guardó a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou a les 12.00 hores

Gary Lineker, el quinzè guanyador del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu, rebrà el seu guardó el proper dilluns dia 24 d’octubre a les 12.00 hores en un acte que tindrà lloc a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou. L’esdeveniment comptarà amb un centenar de convidats entre els quals el president del Club, Joan Laporta, acompanyat de la vicepresidenta de l’Àrea Institucional, Elena Fort, que realitzarà la lectura de l’acte del jurat.

Els encarregats d’entregar el guardó a Lineker seran el president Laporta i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. Posteriorment, el periodista Jordi Basté, membre del jurat, realitzarà una entrevista a l’exfutbolista anglès per conèixer les seves impressions en rebre aquesta distinció.

El jurat del premi, integrat per Mònica Terribas, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Ernest Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola i Josep Maria Solé-Sabaté, ja va anunciar al mes de gener que el guardó de la present edició recauria en el futbolista anglès. Lineker, que va jugar al FC Barcelona entre els anys 1986 i el 1989, va entrar a formar part del món de la comunicació després de penjar les botes. La seva trajectòria ha brillat especialment a la BBC, on ha liderat programes com Gary Lineker’s Golden Boots i, sobretot, Match of the Day. Actualment és ambaixador de LaLiga i comenta i analitza el campionat espanyol per als espectadors del Regne Unit i Irlanda a LaLiga TV.

Segons l’acta del jurat, el premi se li ha atorgat per la seva capacitat comunicativa, així com per la seva mirada irònica i crítica del futbol. Unes habilitats que ja van quedar paleses en la seva etapa com a futbolista. Per a la història ha quedat el que va dir després de perdre, amb la seva selecció, contra Alemanya a la semifinal del Mundial 90: “El futbol és un joc simple: 22 corren darrere d’una pilota durant 90 minuts i, al final, sempre guanyen els alemanys”. 

Uns guardons en dues categories

Aquest premi, que es lliura des de l’any 2004 en memòria i homenatge al periodista i escriptor Manuel Vázquez Montalbán, distingeix les trajectòries periodístiques en dues categories: periodisme cultural i polític i periodisme esportiu. Aquesta segona categoria l’atorguen el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona, i té una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura commemorativa. 

El palmarès del Premi Vázquez Montalbán de Periodisme Esportiu des dels seus orígens és el següent:

· 2004: Patrick Mignon
· 2005: Joaquim Maria Puyal
· 2006: Juan Villoro
· 2007: Simon Kuper
· 2008: Candido Cannavò
· 2009: Ramon Besa
· 2010: Eduardo Galeano
· 2011: Santiago Segurola
· 2012: Nick Hornby
· 2013: Sergi Pàmies
· 2014: Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’
· 2017: Michael Robinson
· 2018: Emanuela Audisio
· 2019: Jorge Valdano

Els anys 2015 i 2016 el premi no es va convocar. El 2020, la pandèmia en va impedir la convocatòria.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut