Joan Laporta: “El barcelonisme ha recuperat l’alegria”

Joan Laporta: “El barcelonisme ha recuperat l’alegria”

El president del FC Barcelona elogia la figura de Xavi i el rendiment del primer equip de futbol i recorda que “hem salvat el Club de la ruïna econòmica”

Joan Laporta ha fet balanç de la primera part de la temporada en una roda de premsa duta a terme aquest dijous al matí a l’Auditori 1899. El president del FC Barcelona ha declarat en el seu parlament inicial que “el barcelonisme ha recuperat l’alegria” i que el Club es troba ara mateix “en una nova era”. 

En aquest sentit, Joan Laporta ha destacat el bon moment que està vivint el primer equip masculí, campió de la Supercopa d’Espanya “oferint un recital de futbol” i encara viu a la Copa, l’Europa League i la Lliga, que és “l’objectiu prioritari del Club”. “Anem bé, anem primers i la dinàmica és bona, tot i que sabem que haurem de seguir treballant molt fins al final de temporada”, ha recalcat.

Elogis a la figura de Xavi

El president del FC Barcelona també ha volgut elogiar la figura del tècnic del primer equip, Xavi Hernández. “Vull agrair públicament el seu compromís. No defuig les seves responsabilitats, coneix la casa i el nostre model de joc. És una persona positiva i que sempre busca solucions”, ha explicat. I ha seguit així: “Xavi ha estat agraït i mai ens ha demanat que estirem més el braç que la màniga. Estem molt satisfets amb la feina que està fent”.

Laporta: “Hem salvat el Barça de la ruïna econòmica”

Un cop fet el repàs esportiu, en què també ha ressaltat el bon moment de les diferents seccions del Club, Joan Laporta ha centrat el seu discurs en l’àmbit econòmic. “Podem dir que hem salvat el Barça de la ruïna econòmica. Hem pres decisions valentes de caràcter financer i ara podem dir que l’endeutament està controlat”, ha afirmat. En aquest sentit, ha explicat que el Club ha passat de tenir una qualificació de BBB negativa a tenir una BBB”.

Sobre les possibles inscripcions de jugadors del primer equip, Joan Laporta ha explicat que “cal seguir reduint la massa salarial”, cosa que s’ha fet des que aquesta Junta Directiva es va fer càrrec del Club el març del 2021. El president ha explicat que en aquest temps s’han gastat 215 milions a reforçar el primer equip, mentre que s’han recaptat 141 milions en vendes. “Amb 74 milions hem construït un equip competitiu”, ha ressaltat. Preguntat sobre si hi haurà reforços a l’estiu, Joan Laporta ha contestat així: “Jo crec que sí. Estem preparats per donar resposta al que ens demani Xavi”.

Sobre el mateix tema de la massa salarial també s’ha manifestat Mateu Alemany, director de Futbol, que ha respost -així com el vicepresident econòmic Eduard Romeu- a les preguntes dels periodistes un cop acabada l’exposició inicial del president. “Jo estimo que al juny o al juliol estarem al voltant dels 450, 460 o 470 milions de massa salarial, prop del paràmetre oficial, que es fixa en el 60% o 70% dels nostres ingressos totals. L’objectiu és poder explicar a la Lliga la nostra evolució, perquè a la temporada 2020/21 estàvem en 655 milions”, ha explicat Alemany.

MATEU

"La Superlliga està progressant"

Un dels temes tractats en el torn de preguntes ha estat la Superlliga. Joan Laporta ha reconegut que la creació de la competició "està progressant" i que el Club "comparteix plenament el decàleg presentat per A 22 Sports Management", l'empresa constituïda per patrocinar i assistir la creació de la Superlliga. "Serà una Superlliga oberta i serà una competició més atractiva, sostenible amb els Clubs i respectuosa amb la salut dels jugadors", ha afegit el president. També ha ressaltat que "no volem que es trenqui el diàleg amb UEFA i volem harmonitzar-nos amb les lligues estatals".

Aposta per la transformació digital i la Fundació

Joan Laporta també s’ha referit a la transformació digital que està vivint el Club, que ha de permetre, entre d’altres coses, millorar la forma de treballar, ser més eficients en els serveis per als socis i sòcies i l'afició i augmentar els ingressos. En aquesta línia es mourà també la regularització del cens que s’iniciarà a partir del 20 de febrer. “D’aquesta manera, es garantirà que les dades es corresponguin fefaentment amb la realitat, ha afegit el president.

JOAN LAPORTA

Joan Laporta també ha destacat els nous projectes engegats a la Fundació del FC Barcelona, que té com a missió millorar la vida de nens, nenes i joves a nivell local i internacional. Ha posat l’exemple de l’aliança global amb ACNUR per donar suport a infants i joves refugiats a diversos països del món com Colòmbia, Uganda, Malàisia i Turquia i també el programa Joves Futur +, que amb el suport de la Fundació "la Caixa" ofereix suport psicosocial i mentoria a joves extutelats.

Per acabar, el president del Club s’ha mostrat “orgullós d’haver impulsat el Barça Genuine” i per haver posat en marxa dos departaments nous al Club: l’Àrea de Sostenibilitat del Club i l’Àrea de Diversitat, Equitat i Inclusió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut