Antonio Tabanera, l'atleta que somia a ser astronauta

Antonio Tabanera, l'atleta que somia a ser astronauta

L'esportista del Barça té molt clar que vol seguir compaginant l'atletisme amb l’enginyeria aeroespacial

Arribar a l’elit de l’atletisme no és una feina senzilla. Igual que no ho és estudiar un màster universitari en Enginyeria Aeronàutica. Fer les dues alhora sembla més una utopia que una realitat. 

Però si hi ha alguna persona capaç d’aconseguir-ho és Antonio Tabanera. El jove atleta del Barça, de només 22 anys, ja s’ha consagrat com a un dels espanyols més ràpids en la prova dels 110 metres tanques. A part, és el millor estudiant de les últimes vuit promocions de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i de l’Espai de la Universitat Politècnica de Madrid. Una fita reservada per a molt pocs escollits. 

Nascut a Segòvia el 4 de setembre del 2000, l’Antonio tenia molt clar des de petit que volia estudiar algun tipus de carrera tècnica, així que no va trigar a decantar-se per l’enginyeria aeroespacial. "Vaig veure l'enginyeria aeroespacial i em va agradar molt des del primer moment", assegura Tabanera.

Un any ple de canvis

Just l’any en què va començar els estudis universitaris, també va fer un gran canvi a nivell esportiu: fitxar pel Barça, club amb què ha aconseguit els seus millors resultats. "Un dels meus èxits personals més grans va ser fer la cinquena millor marca d'Espanya sub-20 i guanyar l'or a nivell de clubs amb el Barcelona", rememora. A més, reconeix que estar al club blaugrana li dona un gran suport a l’hora d’assistir a les competicions de més nivell nacional.

Reportatge Antonio Tabanera

Viure a Segòvia, però estudiar i entrenar Madrid, té les seves dificultats. "M'aixeco sobre les 6h, perquè començo les classes a les 8:15h. Estic a la universitat fins a les 14h i després vaig al CAR de Madrid a entrenar". Dues hores i mitja d’entrenament diari, com a mínim, acompanyat del seu entrenador Jesús Álvarez, per després tornar de nou a Segòvia. Una rutina exigent, però que no està disposat a canviar, almenys per ara.

L’aire lliure, el seu gran repte

 El que també té molt clar són els seus objectius, tant a la pista com en l’àmbit professional. "Estem preparant la temporada a l'aire lliure, primer amb entrenaments de càrrega i més endavant ja cuidant més la tècnica". La competició principal per a Tabanera és el Campionat d’Espanya de finals de juliol, en el que espera rendir al seu màxim nivell. Serà la primera vegada que competeixi únicament en categoria absoluta, un canvi que "intimida, perquè hi ha una major responsabilitat", afirma ell mateix.

A llarg termini, el seu somni seria ser astronauta. Una meta que sembla tenir més a prop cada dia. "Ja he tingut alguna oferta per a GMV, l'equivalent a la NASA a Espanya", confessa l’Antonio. "Però si no puc ser astronauta, em faria molta il·lusió poder treballar per a alguna de les empreses grans del sector aeroespacial", explica.

Reportatge Antonio Tabanera

L’atleta del Barça reconeix que no ha estat senzill combinar l’esport i els estudis, però també admet que cada triomf és una recompensa a tot el sacrifici i l’esforç emprat. De fet, té clar que vol continuar compaginant les dues facetes tot el temps que pugui. "Quan acabi el màster, l'objectiu serà pujar el nivell a la pista, que potser no ha tingut l'evolució esperada per les hores que he dedicat als estudis. Mai no m'he plantejat deixar una de les dues coses, almenys ara com ara", finalitza. 



Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut