Presentada la desena edició de la Barça Academy World Cup

Presentada la desena edició de la Barça Academy World Cup

Els jugadors Ansu Fati i Alexia Putellas han compartit uns rondos i han signat autògrafs

El torneig internacional Barça Academy World Cup presented by Allianz ha estat presentat aquest matí a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona amb la presència del vicepresident primer i esportiu del FC Barcelona, Rafael Yuste, i amb el director esportiu del projecte Barça Academy, Sergi Barjuan. Aquest 2023 la competició celebra la seva desena edició superant en un 50% la participació de l’any passat i recuperant números prepandèmics. A més, comptarà amb uns padrins de luxe, els jugadors dels primers equips del Club Ansu Fati i Alexia Putellas, que avui han compartit uns rondos i han pogut signar autògrafs a una dotzena d’esportistes de les Barça Academy de tot el món que ja es troben a Barcelona. 

La competició, que arrencarà aquest dilluns 3 d’abril a les 10.30 hores a l’Estadi Johan Cruyff amb la cerimònia inaugural, reunirà un total de 1.660 nens i nenes de 6 a 14 anys de tot el món provinents de 34 Barça Academy i Barça Academy Camps d’un total de 19 països dividits en 152 equips. A més, per primera vegada en tota la seva història comptarà amb una competició únicament femenina, on participaran 102 noies a les categories sub-12 i sub-14 provinents de la Barça Escola Barcelona, de Perfeccionament Catalunya, d’Itàlia, de Mèxic i del Japó

Els primers partits arrencaran tot seguit de la cerimònia inaugural, a les 12.00 h, quan s’iniciaran totes sis categories, la sub-8, sub-10, sub-12 i sub-14, i la sub-12 i sub-14 femenina. Les finals de la competició seran el dijous 6 d’abril a partir de les 10.00 h al Camp 7 de la Ciutat Esportiva, i a continuació es farà la final sub-14 femenina i el lliurament de trofeus a l’Estadi Johan Cruyff (13.00 h).

Per a aquesta desena edició hi haurà un total de dues Barça Academy debutants; la Barça Academy Pune (Índia) i la Barça Academy Hiroshima (Japó), a més dels esportistes provinents dels Barça Academy Camps de Puerto Rico. També serà el moment del retorn de diverses Barça Academy que l’any passat no van poder venir perquè encara la pandèmia estava impactant durament als seus respectius territoris, com ara les escoles de l’Índia i de Singapur. 

Declaracions de Rafael Yuste, vicepresident primer i esportiu del FC Barcelona
El projecte Barça Academy ens serveix per poder amplificar la marca Barça arreu del món i demostrar per què som més que un club. Enguany tornarem a tenir joves esportistes de quatre continents gaudint d’aquesta experiència Barça. Per a nosaltres és molt important remarcar que el Barça no són només els primers equips, sinó que tot comença amb aquests nens i nenes. 

Declaracions de Sergi Barjuan, director esportiu de la Barça Academy
Aquest any hem volgut donar més empenta al futbol femení i per això hem creat la primera edició únicament femenina a les categories sub-12 i sub-14, on participaran 102 noies. També serà molt interessant veure com s’aplica l’estil de joc i la metodologia Barça a les diferents acadèmies de tot el món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut