Barça – Madrid: El Clàssic es queda a casa (97-82)
Ofert per

Victòria dels blaugranes davant l’etern rival per tornar a la primera posició de la Lliga regular

El Clàssic és blaugrana! Els de Saras Jasikevicius han superat al Reial Madrid en un Palau Blaugrana ple, per 97-82. Els culers han estat superiors als blancs durant quasi tot el partit i gràcies a aquesta victòria i la derrota de Baskonia, dormiran líders de la Lliga a falta de set partits pel final de la fase regular.

Les males notícies de la tarda, han estat les lesions de Vesely i Abrines. El txec ha hagut d’abandonar el partit al descans per molèsties al genoll i el mallorquí al final del partit.

Igualtat màxima

El Barça ha sortit bé al Clàssic, amb un gran Vesely que ha anotat els primers quatre punts blaugranes. Però on sobretot ha començat endollat el Barça ha estat des de línia de tres, en quatre minuts, els de Jasikevicius ja havien fet tres triples que els posaven per damunt al marcador.

Però en el tram final del primer quart, la tònica ha canviat. El Barça ha començat a estar imprecís en atac, cosa que el Madrid ha aprofitat per posar-se per davant, després d’un parcial de 0-7 amb un Tavares molt encertat. Els blancs han tancat el primer quart amb set punts d’avantatge davant el Barça, 17-24.

A l’inici del segon temps, ha tornat a sortir millor el Barça, que ha aprofitat el temps de descans per tornar a apropar-se a l’electrònic. I és que els blaugranes han començat a no fallar en atac i amb un triple de Laprovittola, els culers s’han posat a només dos punts.

Els de Jasikevicius han millorat molt en defensa i això s’ha vist reflectit al marcador. I és que a dos minuts per tancar la primera part, Vesely ha posat al Barça per davant des de la línia de tirs lliures, cosa que han mantingut fins al final del quart, 47-46.

Exhibició al tercer quart

Quin tercer quart ha fet el Barça! Els blaugranes, que havien perdut a Vesely per molèsties al genoll esquerre al descans, han sortit de manera espectacular. Amb dos triples consecutius, primer d’Abrines i després de Sanli, s’han allunyat a nou punts del Reial Madrid.

A partir d’aquí, els de Jasikevicius han dominat els rebots i juntament amb una gran defensa, han aconseguit posar-se a +14, la màxima diferència del partit, després d’un triple de Nikola Mirotic. Abans del final del quart, encara hi ha hagut temps de veure una exhibició física de Nnaji, que amb dues esmaixades que han fet que el Barça acabés el quart 15 punts per damunt del Madrid, 78-63.

El Clàssic és blaugrana

A l’inici de l’últim quart, els blancs han sortit molt bé a la pista i en poc més de dos minuts han retallat l’avantatge blaugrana a només sis punts. I és que els blaugranes han tardat tres minuts a fer la primera cistella del quart.

Però el Barça s’ha tornat a posar les piles i ha recuperat un avantatge de 13 punts, que li ha servit per afrontar amb més marge el final del partit. Amb el partit ja controlat, els blaugranes han tancat el partit i s’han emportat el Clàssic  97-82.