Joan Laporta: “El Barça ha sortit reforçat”

Joan Laporta: “El Barça ha sortit reforçat”

El president del FC Barcelona destaca que l’acord de finançament de l’Espai Barça és una prova de la confiança dels mercats i que el Club està més viu que mai

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha presentat avui oficialment l’acord de finançament de l’Espai Barça després que dilluns passat el Club anunciés el tancament de l’operació per valor de 1.450 milions d’euros que garanteix l’inici de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou a partir d’aquest estiu.

Davant quasi una cinquantena de mitjans de comunicació i de representants del Club, així com de les entitats que han participat en l’operació, Laporta ha qualificat aquest acord com “el projecte institucional més important de la història del Club” i ha afegit que es tracta d’una fita que permet “complir un somni del barcelonisme, ja que serà el millor estadi món”.

Però més enllà de la importància institucional, el president del FC Barcelona ha remarcat que l’operació és, sobretot, “una prova de fe en el Futbol Club Barcelona”. “Vol dir que la institució està més viva que mai i que estem gaudint d’una gran confiança dels mercats financers nacionals i internacionals. El Barça ha sortit reforçat”, ha afirmat.

En la seva intervenció, el president ha recordat que aquest acord respecta els compromisos adquirits pel Club i que van ratificar els socis en referèndum com són que l’operació mai suposarà costos per als socis i sòcies, que no s’hipotecarà el patrimoni del Club i que no es posarà en risc la gestió esportiva. En aquest sentit, Joan Laporta s’ha mostrat taxatiu i ha afirmat: “Mantindrem el model de governança i els 146.000 socis i sòcies podran seguir gaudint de la seva condició de propietaris”.

Laporta s’ha referit a la complexitat de l’operació i ha aprofitat per expressar el seu agraïment a tots aquells que han fet possible aquest acord, començant pels inversors, un total de 20, així com els directius, executius i treballadors del Club que han treballat “molt i molt bé en un entorn complicat”. Pel que fa a l’àmbit directiu, el president ha fet menció especial a Elena Fort, vicepresidenta institucional, Eduard Romeu, vicepresident econòmic, així com els directius Àngel Riudalbas, Juli Guiu, Jordi Llauradó i el tresorer Ferran Olivé.

En un to solemne i emocionat, el president ha conclòs la seva al·locució amb una mirada de futur, quan l’equip torni a l’Spotify Camp Nou després de poc més d’una temporada jugant a l’Estadi Olímpic Lluís Companys a causa de les obres. “Tornarem a les acaballes del 2024 coincidint amb l’aniversari del FC Barcelona. Serà un llegat que deixarem als nostres nets i netes barcelonistes”, ha afirmat.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut