10 coses que cal saber de l'EHF FINAL4 2023

10 coses que cal saber de l'EHF FINAL4 2023

Coneix tota la informació de la competició que es disputa a Colònia el 17 i 18 de juny

Endinsa’t en les curiositats de la TruckScout24 EHF FINAL4 2023. Una fase final que decidirà el campió d'Europa al Lanxess Arena. Un pavelló que el 17 i 18 de juny respirarà handbol per les quatre cantonades i on el Barça intentarà alçar el títol per tercera vegada consecutiva. 

Per amenitzar l’espera, et deixem 10 punts que has de conèixer abans que comenci a volar la pilota europea. 

1 - Amb pas ferm 

El conjunt de Carlos Ortega arriba amb un 94% de victòries en l'actual torneig. 15 triomfs i un empat és el sensacional balanç fins a aquesta fase final. Només el trepidant 30-30 a la pista del Kiel en la fase de grups es va escapar de la tendència victoriosa d'un Barça invicte en l'actual Champions. El darrer equip que va experimentar el mode piconadora culer va ser el GOG en uns quarts de final de clar color blaugrana. 

Els 557 gols a favor és una de les altres estadístiques dels culers abans de la final a quatre. Una faceta on sobresurt Dika Mem, que amb 83, és el màxim artiller barcelonista de la competició. 

 

2 - De nou, Colònia

Per 14a vegada seguida, el Lanxess Arena dictaminarà sentència. D'ençà que es va instaurar el format de final a quatre per veure el campió del Vell Continent al curs 2009/10, aquest colossal pavelló situat a Colònia n'ha estat la seu. Un escenari que coneix amb escreixos el FC Barcelona. Perquè és la seva 11a presència en 14 temporades. Uns números que converteixen l'equip culer en l'elenc amb més participacions a la Final Four de la història.

No hi ha dubte que les memòries d'aquest torneig s'actualitzen majoritàriament al pas blaugrana, així ho demostren també els següents punts. 

3 - Amb l'anhel de la tercera consecutiva

La campanya passada, els de Carlos Ortega es van proclamar campions d'Europa. En conseqüència, el confeti blaugrana va esclatar per segona vegada consecutiva. Una fita inèdita, ja que es va convertir en el primer Club en les pàgines de les finals a quatre en fer-ho. Ara, l'objectiu és ser el precursor de guanyar-la tres anys seguits, i actualitzar aquesta efemèride. 

4 - El Barça lidera el palmarès d'Europa, i de Colònia

Ningú ha experimentat tantes vegades la dolçor de la Champions com el FC Barcelona. Tampoc a la ciutat que té un museu de xocolata com un dels seus principals atractius turístics. Si mirem el palmarès total, els blaugranes tenen 11 títols: 1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005, 2011, 2015, 2021 i 2022. D'aquestes, quatre s'han alçat a la Final Four de Colònia d'ençà que es va instaurar el format al curs 2009/10. Unes xifres inigualables per a la resta. 

5 - El Magdeburg, rival a semifinals, s'estrena en una F4

El dissabte 17 de juny a les 15.15 hores, l'agenda de la TruckScout24 EHF FINAL4 2023 té apuntat el Magdeburg-Barça. Aquest equip alemany entrenat per Bennet Wiegert va acabar segon del grup A i, posteriorment, es va desfer de l'Orlen Wisla Plock. A 436 quilòmetres de Colònia, l'equip de la ciutat de Magdeburg ha firmat la seva primera participació en una final a quatre de la principal competició europea, on ha retornat després de 17 anys d'absència. Però, no val a badar, perquè es presenta a aquestes semifinals amb una victòria en el seu currículum contra el Barça aquesta temporada. Va ser a la final de la Super Globe (41-39), després d'imposar-se a la pròrroga. 

6 - PSG - Kielce, l'altre encreuament 

Francesos i polonesos també buscaran un lloc a la final. Serà el dissabte 17 de juny a les 18 hores. El PSG aterra a Colònia després d'haver quedat primer del grup A i de derrotar als quarts de final el Kiel. Per la seva banda, el Kielce ho fa amb la segona plaça del grup B i després de vèncer el Veszprém en la fase anterior. 

7 - Carlos Ortega, a la recerca d'un rècord 

El tècnic barcelonista té a l'abast una fita que mai cap altra figura de l'handbol ha escrit: guanyar vuit Champions. La temporada passada es va apuntar el seu primer trofeu des de la banqueta. Però, anteriorment, n'havia conquerit sis com a jugador (1996, 1997, 1998, 1999, 2000 i 2005). Sempre lluint els colors del FC Barcelona. Per tant, en cas d'alçar el vigent trofeu a Colònia, Carlos Ortega es convertiria en el primer personatge de la història en tenir vuit Champions. De moment, comparteix primera posició amb l'exblaugrana Andrei Xepkin, que en va guanyar set com a jugador. 

8 - Nielsen, Wanne, Carlsbogard i Valera volen la primera amb el Barça

De l'actual plantilla del primer equip del FC Barcelona, només Emil Nielsen, Hampus Wanne -sí que ja la va alçar amb el Flensburg el curs 2013/14-, Jonathan Carlsbogard i Pol Valera encara no han estrenat el seu palmarès europeu de blaugrana. A l'altre extrem, es troben Gonzalo Pérez de Vargas i Ariño, amb quatre Champions (2010/11, 2014/15, 2020/21 i 2021/22). 

9 - Sis culers nominats als EHF Excellence Awards 2023

Cindrić, Mem, Janc, Ludovic Fàbregas, Pérez de Vargas i Thiagus Petrus obten a aquests premis que designen el millor jugador en cada posició d'aquesta EHF Champions League. Una elecció que es coneixerà el pròxim 26 de juny de 2023 a Viena i on han participat jugadors, entrenadors, mitjans de comunicació i el vot telemàtic dels aficionats. 

10 - La defensa, clau

Aquesta estadística explica el bon moment defensiu de l'elenc de Carlos Ortega: cap equip ha encaixat menys gols que el Barça. Amb una mitjana de 29,06 dianes per partit, Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas, juntament amb el treball i concentració defensius corals, han construït un mur difícil de superar.

Ben segur que la defensa serà un dels punts cabdals dels blaugranes en aquest camí a Colònia. En aquest camí per alçar la tercera consecutiva a Colònia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut