El record de les darreres 11 Champions

El record de les darreres 11 Champions

Abans de començar un nou repte en la FINAL4, repassem els títols de Copa d'Europa que la secció ha alçat

El palmarès del Barça d'handbol amb la Copa d'Europa és únic. Cap equip ha alçat tantes Champions com els blaugranes, un total d'11. Ara, concentrats en una nova edició de la FINAL4 a Colònia, repassem els títols aixecats per un elenc hegemònic i irrepetible al Vell Continent. Les recordes totes?

El 1991, la primera Copa d’Europa

L'arribada de Valero Rivera obre la vitrina europea. A la direcció tècnica de l’equip des de 1984, inicia un període excepcional ple de títols i èxits que s'estenen al llarg de dues dècades. L'hegemonia culer en l'àmbit estatal es va traduir a Europa. El 1991 el Palau Blaugrana va experimentar una remuntada de llegenda davant el Proleter per alçar el trofeu davant la parròquia local. Amb noms destacats com els de Serrano, Vujovic, Barrufet, Masip o Sagalés es va plantar la primera llavor d'un equip que germinaria el Dream Team

Del 1996 al 2000, cinc consecutives

Ningú podia posar fre al Barça de Valero Rivera. L'anomenat Dream Team va actualitzar els llibres d'història de la Champions i va escriure una fita només present en l'Olimp blaugrana. Cap altre equip ha estat capaç d'alçar de manera ininterrompuda cinc Copes d'Europa. Amb figures històriques com Masip, Guijosa, Ortega, Xepkin, O’Callaghan, Urdangarín o Tomas Svensson. 1996, 1997, 1998, 1999 i 2000 són anys que impregnen d'història la retina barcelonista. 

El 2005, la setena 

Amb el lideratge del porter i capità David Barrufet i amb jugadors com László Nagy, Skrbic o Iker Romero, el Barça va alçar la setena el 2005 després de derrotar el Ciudad Real al Palau Blaugrana. Un temple barcelonista que va presenciar la darrera Copa d'Europa in situ

Les 4 de Colònia, amb un back to back

Si ningú ha experimentat tantes vegades la dolçor de la Champions com el FC Barcelona, tampoc ho ha fet a la ciutat que té un museu de xocolata com un dels seus principals atractius turístics. 2011, amb Saric, Victor Tomàs, Nagy o Sorhaindo, 2015, amb Entrerríos, Karabatic o Lazarov, 2021 i 2022, amb Pérez de Vargas, Mem o Fabregas, ressalten en el palmarès europeu blaugrana. La darrera fita al Lanxess Arena va ser fer realitat el Back to Back. D'aquesta manera, es van convertir en el primer Club en la història de les Final Fours en guanyar-la dos anys seguits. Podran firmar aquest 2023 la tercera consecutiva, i la 12a de la secciió?

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut