Bona temporada per refermar el projecte

Bona temporada per refermar el projecte

El Barça Atlètic ha completat un curs de creixement després de l’aposta per la continuïtat d’un bloc de jugadors i competint amb l’equip més jove de la categoria

La temporada 2022/23 del Barça Atlètic ha arribat a la seva fi, i ho ha fet amb un balanç molt positiu per a un filial que ha competit en el grup 2 de 1a Federació amb l’equip més jove de la categoria. Amb una mitjana de poc més de 19 anys a l’inici de curs, Rafa Márquez va arribar a la banqueta en la seva primera experiència com a entrenador per fer-se càrrec del grup amb l’objectiu de desenvolupar els jugadors a nivell individual i col·lectiu.

El Club va apostar pel bloc de jugadors que la temporada anterior havia estat campió de Lliga i Copa de Campions amb el Juvenil A. Un grup de jugadors que va ser complementat amb incorporacions procedents d’altres equips, amb futbolistes que també van apostar pel Barça Atlètic per davant d’altres propostes de categories superiors, i d’altres que continuaven a l’equip del curs anterior.

Debutants amb el primer equip

El principal objectiu dels equips del Futbol Formatiu és desenvolupar els futbolistes per al futbol professional i reforçar, quan és necessari, el primer equip. Durant aquesta temporada l’aparició de jugadors de La Masia en els entrenaments del conjunt de Xavi Hernández ha estat una constant, i molts d’ells han tingut l’oportunitat de debutar. Arnau Tenas, capità del filial, ha estat un habitual en les convocatòries, i va arribar a jugar uns minuts en partit amistós.

Durant el curs, Marc Casadó i Chadi Riad van debutar oficialment amb el primer equip. El migcampista ho va fer en Champions League, en la victòria contra el Viktoria Plzen (2-4) l’1 de novembre del 2022, mentre que el defensa es va estrenar en la Lliga una setmana més tard, en el triomf al camp de l’Osasuna (1-2) el 8 de novembre.

mini_Osasuna_FCB-179

Les oportunitats al primer equip no s’han limitat al Barça Atlètic, ja que aquesta temporada també han debutat Ángel Alarcón, Aleix Garrido i Lamine Yamal, del Juvenil A. Alarcón es va estrenar el 19 de gener en Copa del Rei, en la victòria al camp del Ceuta (0-5). L’1 d’abril va ser la data del debut d’Aleix Garrido, en el partit de Lliga al camp de l’Elx (0-4), i unes setmanes més tard, el 29 d’abril, Lamine Yamal (encara en edat cadet) es va convertir en el debutant més jove del segle XXI en el partit de Lliga contra el Betis a l’Spotify Camp Nou.

Un cop finalitzada la temporada oficial, a més, també es van estrenar en partit amistós cinc jugadors més. I és que els juvenils Unai Hernández, Héctor Fort, Dani Rodríguez, Marc Guiu i Pau Prim van comptar amb minuts en l’amistós que el primer equip va disputar al Japó contra el Vissel Kobe.

Oportunitats per als juvenils

La confiança en els jugadors joves també ha quedat palesa en el Barça Atlètic, ja que durant la temporada han participat fins a 11 jugadors en edat juvenil. Àlex Valle, Víctor Barberà i Ilias Akhomach van iniciar el curs amb l’equip, i durant els següents mesos van tenir participació també Alarcón, Aleix Garrido, Astralaga, Unai, Sergi Domínguez, Lamine Yamal, Biel Vicens i Pocho, que va arribar al mercat d’hivern.

BarçaAt_Logroñes-118

Bona trajectòria i Play-off

L’inici de temporada del conjunt dirigit per Rafa Márquez va ser molt bo, amb tres victòries i dos empats en les primeres cinc jornades. Després van arribar quatre derrotes consecutives, però el Barça Atlètic va mantenir la mateixa idea de treball i de joc, i els bons resultats van tornar. Amb l’assignatura pendent de guanyar fora de casa, els blaugrana es mostraven molt sòlids com a locals. En les següents 13 jornades van sumar sis victòries, quatre empats i tres derrotes.

Després de perdre contra el Cornellà a domicili, el Barça Atlètic va encadenar una ratxa de 13 partits sense perdre. L’equip s’havia consolidat i el creixement era visible, quant a joc i competitivitat. Els blaugrana es van situar a la part alta de la classificació, i una última victòria al Johan Cruyff contra la UD Logroñés els va classificar per disputar el Play-off d’ascens. Era un premi a una temporada molt bona per part de tot el grup.

En la primera eliminatòria del Play-off el rival va ser el Real Madrid Castilla. El Miniclàssic de l’anada va acabar amb un resultat favorable de 4-2 a l’Estadi Johan Cruyff, però el 3-0 de la tornada una setmana després a Valdebebas, amb un final de partit cruel per als blaugrana, va deixar l’equip fora de la lluita per l’ascens. D’aquesta manera va acabar una temporada que ha servit per refermar el projecte del Barça Atlètic per part del Club a mig i llarg termini. Prova d'això és la continuïtat de Rafa Márquez a la banqueta del filial blaugrana una temporada més, anunciada aquesta mateixa setmana.

BarçaAt_Logroñes-171
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut