El FC Barcelona celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ hissant la bandera irisada

El FC Barcelona celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ hissant la bandera irisada

Vuit estendards que representen aquest col·lectiu estaran situats al Gol Sud de l’Estadi Johan Cruyff durant una setmana per visibilitzar el compromís del Club amb la diversitat sexual i de gènere

Com cada 28 de juny, avui se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBQI+, data en la qual el FC Barcelona homenatja el seu compromís amb la reivindicació dels drets de la comunitat LGTBQI+ hissant la bandera irisada en les seves instal·lacions. L’any passat l’escenari va ser l’Spotify Camp Nou, i aquest any, a causa de les obres a l’Estadi, el tribut tindrà lloc a l’Estadi Johan Cruyff.

El Club torna a escollir com a emblema d’aquesta acció la bandera de l'Orgull progressista (Progress Pride) més inclusiva. Així, s’afegeixen a la bandera irisada les franges blanques, rosades i blau clar juntament amb les marrons i negres en forma de fletxa, amb què es representa que es tracta d’un moviment en constant progressió i com encara queden passes a fer per assolir una total integració i acceptació dels diferents col·lectius dins la societat.

En total s’han col·locat vuit banderes, ubicades al Gol Sud, que onejaran al vent com a símbol de la diversitat sexual fins al 6 de juliol.

Un Club en contra de l’homofòbia, bifòbia i transfòbia

El FC Barcelona, des del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió, vetlla per tal que tot tipus de diversitats s’integrin com a part de la cultura organitzacional de l’Entitat així com per donar visibilitat als diferents col·lectius.

Durant tota la temporada, el Club ha dut a terme diverses accions en relació amb la comunitat LGTBQI+, entre les quals, una jornada multiesportiva al mes de febrer en què els equips de l’associació LGTBQI+ sense ànim de lucre Panteres Grogues, amb la qui el FC Barcelona té un conveni de col·laboració des del 2022, es van enfrontar a jugadors de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i als veterans de bàsquet i handbol per celebrar el Dia contra l’LGTBI-fòbia en l'Esport i donar visibilitat a la causa. Dos mesos més tard, el 17 de maig, també amb Panteres Grogues, el FC Barcelona va fer un taller adreçat a joves esportistes de la Masia per celebrar el Dia contra l’LGTBI-fòbia, fidel al seu compromís per contribuir en l’erradicació de situacions de desigualtat del col·lectiu LGTBQI+ en el món de l’esport.

També pel que fa a partners, coincidint amb el Mes Europeu de la Diversitat -maig- i amb motiu del partit Barça-Reial Societat del dia 20, Spotify, el Main Partner del FC Barcelona, va convidar a l’Estadi creadors, creadores i cantants amb l’objectiu de donar a conèixer els seus treballs a les grans audiències. Aquesta acció forma part del projecte GLOW de Spotify, i té com a objectiu reforçar el compromís de les dues entitats per afavorir un canvi cultural que construeixi una societat més plural i diversa.

En record de la injustícia a Stonewall Inn

La celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBQI+ recorda que a Nova York el 28 de juny del 1969 hi va haver una batuda policial al local gai Stonewall Inn. A mesura que els policies anaven traient la clientela al carrer per traslladar-la a la comissaria, una multitud de persones es va concentrar davant del local per manifestar-se davant d’aquella injustícia. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava contundentment contra la repressió institucional i social que patia. Es considera que aquest succés va marcar l’inici de l’alliberament homosexual.

La primera manifestació de l’Orgull es va fer a Nova York el 28 de juny del 1970. El 1977, a la Rambla de Barcelona, va tenir lloc la primera manifestació pels drets del col·lectiu LGTBI de l'estat espanyol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut