El Barça jugarà el 8è Trofeu Joan Gamper amb un equip anglès

El Barça jugarà el 8è Trofeu Joan Gamper amb un equip anglès

Els ‘spurs’ igualaran el Manchester City i seran els únics equips anglesos en haver participat en dues edicions diferents del Trofeu Joan Gamper

El  8 d’agost el FC Barcelona rebrà el Tottenham Hotspur a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’edició d’enguany, la 58a, serà la vuitena que tindrà la presència d’un equip procedent d’Anglaterra. El primer equip anglès a aterrar a Barcelona per disputar el torneig que inaugura la temporada culer va ser l’Ipswich Town, l’any 1981.

Des d’aleshores, durant la dècada dels vuitanta, els equips britànics van ser convidats habituals per disputar el torneig. L’any següent, el Manchester City viatjaria a Barcelona per disputar el Gamper. L’any 1983, el Nottingham Forest seria el tercer convidat anglès a participar-hi, seguit de l’Aston Vila la temporada següent. El cinquè equip a fer-ho seria, precisament, el Tottenham l’any 1986. Així, entre el 1981 i el 1986, cinc equips anglesos jugarien el Trofeu Joan Gamper.

Ja al segle XXI, només dos equips anglesos han disputat el torneig, el 2009 el Manchester City, per segon cop, i, deu anys després, el 2019, l’Arsenal.

El primer cop que Barça i ‘Spurs’ s’enfrontaran en el Gamper

El primer cop que l’equip del nord de Londres va ser convidat a disputar el torneig amistós va ser l’any 1986. Aleshores, la competició la disputaven quatre equips. L’equip dirigit en aquell moment per David Pleat no es va arribar a enfrontar al Barça, ja que va caure eliminat als penals contra el PSV Eindhoven. En canvi, el Barça va accedir a la final eliminant l’AC Milan i, posteriorment, va guanyar el PSV a la final. No obstant això, els de Pleat van marxar de Barcelona amb una victòria després de derrotar el Milan en el partit per al tercer i quart lloc.

El Manchester City, l’altre equip anglès en haver guanyat el Gamper

Dels sis equips anglesos que han disputat el torneig, només dos poden dir que han guanyat un partit de la competició que porta el nom del fundador del FC Barcelona: el Tottenham, l’any 1986, i el Manchester City, dues vegades, els anys 1982 i 2009.

Els citizens van guanyar les semifinals de la dissetena edició contra el FC Köln i, ja amb el format a partit únic, els mancunians van proclamar-se campions de l’edició del 2009, i es van convertir en l’únic equip anglès en ser campió del Trofeu Joan Gamper.

D’altra banda, l’Ipswich Town (1981), el Nottingham Forest (1983) i l’Aston Vila (1984) no van aconseguir guanyar ni les semifinals ni el partit per al tercer i quart lloc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut