El FC Barcelona i Deco han arribat a una acord per a la seva incorporació al Club

El FC Barcelona i Deco han arribat a una acord per a la seva incorporació al Club

El jugador del primer equip entre els anys 2004 i 2008 signa el contracte com a director esportiu del Club les properes tres temporades

El FC Barcelona i Anderson Luis de Souza “Deco” han arribat a una acord per a la seva incorporació al Club. 

El jugador del primer equip entre els anys 2004 i 2008 signa el contracte com a director esportiu del Club les properes tres temporades.

Deco serà l’encarregat de marcar la filosofia esportiva del FC Barcelona i confeccionar la plantilla juntament amb l’entrenador i el cos tècnic i convertir-se en el màxim responsable de la secció de futbol.

Aquesta incorporació concorda amb el comunicat que es va emetre el 2 de maig passat en què el President i el director de l’Àrea de Futbol, Mateu Alemany, van acordar la seva desvinculació de les seves responsabilitats un cop finalitzat l’actual mercat de fitxatges el proper 2 de setembre. 

D’acord amb el referit comunicat, Deco i Mateu Alemany treballaran conjuntament fins al tancament del mercat d’estiu.

En les properes setmanes el Club detallarà l’estructura esportiva del FC Barcelona. 

Criat al Brasil; idolatrat a Portugal

Nascut fa 45 anys sota el nom d’Anderson Luis de Souza, tothom el va començar a conèixer amb el sobrenom de Deco que li va posar un tiet seu quan era tot just un nadó, i Deco se li ha quedat. Amb aquestes quatre lletres a l’esquena va tenir una brillant trajectòria com a futbolista professional.

Després de formar-se en clubs com Nacional o Corinthians, tots dos de la localitat que el va veure néixer, Sao Paulo, amb 20 anys va fer el salt a Europa de la mà del Benfica. A Portugal hi va desenvolupar la major part de la seva carrera de clubs, i també amb la selecció, ja que després de nacionalitzar-se, va defensar els colors portuguesos fins a 75 vegades.

Però tot i haver mencionat el Benfica, va ser al seu gran rival, el Porto, on va convertir-se en una estrella, guanyant, per exemple, una Copa de la UEFA, tres lligues i una Lliga de Campions. Va ser justament després de ser campió d’Europa amb Os Dragões quan el va fitxar el Barça el 2004, i de blaugrana s’hi va estar quatre temporades.

Masterclass constant, també a la final de París

Aquestes es poden desglossar en 161 partits, 20 gols, 45 assistències i un reguitzell de demostracions d’una classe i qualitat a l’altura d’uns pocs escollits. La samarreta amb el 20 de Deco va ser una de les que va assolir la glòria europea el 2006 a París, a més de les dues lligues o de les tres Supercopes d’Espanya que va guanyar de culer, abans de sortir del club el 2008.

Ara, 15 anys més tard, assumirà un rol molt diferent, i com un dels experts en descobrir talent com el que ell tenia de futbolista, les seves decisions també poden marcar el futur futbolístic del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut