Uns migcampistes amb pell de davanters

Uns migcampistes amb pell de davanters

La meitat dels gols que ha fet el FC Barcelona en la temporada 2023/24 a la Lliga els han marcat jugadors del mig del camp

El ritme golejador del mig del camp del Barça va a tota vela. Des de l’inici de Lliga, l’equip de Xavi Hernández ha marcat 6 gols, dos contra el Cadis i quatre contra el Vila-real. La meitat d’aquests sis gols han arribat de les botes dels migcampistes Pedri, Gavi i Frenkie de Jong.

Gols que valen punts

Dels tres gols que han marcat els jugadors del mig del camp blaugrana, dos han servit per estrenar el marcador. El primer va ser el gol de Pedri en l’estrena de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. El canari va marcar el primer gol de la temporada del FC Barcelona contra el Cadis al minut 82 de partit i va obrir el camí de la victòria en un enfrontament que s’havia complicat i molt.

Pedri Gol

En la mateixa línia, Gavi va ser l’encarregat d’obrir la llauna en la tercera jornada de Lliga a l’estadi de la Ceràmica contra el Vila-real, mentre que el migcampista neerlandès Frenkie de Jong faria el gol que serviria per ampliar distàncies i posar el 0-2 al marcador. 

Millor arrancada del mig del camp en la darrera dècada

Els migcampistes d’aquesta temporada del Barça han protagonitzat el millor inici golejador a la Lliga des de la temporada 2011/12. Per primer cop en els darrers dotze anys, la medul·lar blaugrana ha superat la frontera dels tres gols marcats en les tres primeres jornades de Lliga. Una fita que no s’assolia des de la temporada 2011/12, quan Xavi Hernández, Thiago Alcántara i Cesc Fàbregas, amb dos gols, en van fer quatre en total en els primers tres partits. Només en la temporada 2011/12 i en el present curs, tres migcampistes diferents han marcat després d’haver-se jugat tres jornades de Lliga en el segle XXI. 

Després de tres jornades, l’inici de la Lliga 2023/24 suposa la tercera millor arrancada, en termes golejadors, dels migcampistes del Barça en el segle XXI, empatant amb la temporada 2003/04.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut