El Barça posa la primera pedra de la Barça Academy de Bishkek

El Barça posa la primera pedra de la Barça Academy de Bishkek

El president Joan Laporta i el president del Kirguizstan, Sadyr Zhaparov, han estat els protagonistes d’un acte simbòlic que dona el tret de sortida a la que serà la segona acadèmia del Club al Kirguizstan

L’expedició blaugrana desplaçada a l’Àsia Central s’ha traslladat aquest dimecres al matí des de Jalalabad cap a Bishkek, la capital del país, on aquesta nit els Barça Legends jugaran un partit contra els Legends of Asia a les 20.00 hores (hora local, 16.00h a Barcelona). La comitiva ha estat rebuda a l’aeroport per l’alcalde de la ciutat, Emilbek Abdykadyrov, com a càlida mostra de benvinguda del Club a la capital.

 

Després d’aquesta recepció institucional, el president Joan Laporta i el director esportiu de la Barça Academy, Sergi Barjuan, s’han dirigit cap als terrenys on es construirà la segona acadèmia del Club al Kirguizstan. Allà s’ha procedit  a la col·locació d’una càpsula del temps, com a acte simbòlic d’inici de les obres d’aquest nou centre formatiu del Club.

L’acte ha tingut representació institucional de primer nivell, amb la presència de Sadyr Zhaparov, president del Kirguizstan, i d’Aibek Alybaev, president de Jalgroup Asia, empresa amb la qual el Club desenvolupa el projecte Barça Experience en aquest país.

Durant els parlaments, Laporta ha volgut lloar l’interès del president del Kirguizstan per promocionar el futbol i l’esport al seu país i l’orgull que té de poder fer-ho  amb el FC Barcelona. Per la seva banda, Zhaparov s’ha mostrat molt satisfet pel fet que el Barça doni suport a aquesta iniciativa i que el Kirguizstan hagi estat el primer país escollit de l’Àsia Central per fer arribar el projecte Barça Experience.

Primera pedra del nou Estadi Nacional del Kirguizstan

Després de l’acte de la Barça Academy, Joan Laporta s’ha desplaçat a la localitat d’Orok, a nou kilòmetres de la capital, per participar en un altre esdeveniment inaugural, en aquest cas, la col·locació de la primera pedra del que serà el nou Estadi Nacional del Kirguizstan, un ambiciós projecte destinat a acollir els partits de la selecció nacional de futbol del país.

Concentració dels Barça Legends a Bishkek

Per la seva banda, la jornada dels Barça Legends –amb Puyol, Rivaldo, Belleti, Giuly i molts d’altres– ha estat de concentració a l’hotel Hyatt Regency de Bishkek, per poder disputar amb garanties el partit d’aquest vespre.

Jalgroup Asia ha informat que, malauradament, Ronaldinho no podrà participar en l’enfrontament a causa d’una situació personal que no ha permès que el brasiler s’incorporés a l’expedició blaugrana per viatjar al Kirguizstan.

‘Barça Experience’, un projecte estratègic

Amb el tret de sortida de la segona Academy al Kirguizstan, després de la inauguració de la primera aquest dimarts a Jalalabad, es completa l’expansió de la marca Barça al Kirguizstan, que també preveu la posada en marxa d’una Barça Store i un Barça Cafe.

Barça Experience ha començat la seva singladura internacional a l’Àsia Central, però com ja va anunciar el president Laporta en arribar a terres kirguises, es tracta d’un projecte estratègic que té la vocació d’expandir-se a d’altres països del món per apropar la marca Barça als fans d’arreu del planeta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut