Ronaldo, l’únic golejador en competició europea a l’Estadi Olímpic

Ronaldo, l’únic golejador en competició europea a l’Estadi Olímpic

L'AEK Làrnaca ha estat l'únic rival europeu contra el qual s'ha enfrontat el Barça a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Queda només una setmana per a l'estrena de la Champions League 2023/24. El FC Barcelona debutarà aquest dimarts, 19 de setembre, davant l'Anvers. Catalans i belgues es veuran les cares en la primera jornada del grup H, on també hi ha el Porto i el Xakhtar Donetsk.

Aquest serà el primer partit de la Copa d'Europa que els blaugranes jugaran a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. En canvi, serà el segon disputat en competició europea després de la victòria per 2-0 davant l'AEK Làrnaca als setzens de la Recopa 1996/1997.

Doblet de Ronaldo

La temporada 1996/97 els blaugranes s'havien classificat per a la Recopa d'Europa després de ser subcampions de la Copa del Rei de la temporada anterior. I a la primera ronda, els setzens de final, el sorteig va emparellar el Barça i l'AEK Làrnaca xipriota.

L'anada s'havia de jugar a l'estadi blaugrana, però a causa del mal estat de la gespa de l'Spotify Camp Nou, l'equip, en aquells moments dirigit per Bobby Robson, va jugar de local a l'Estadi Olímpic Lluís Companys per primera vegada en competició europea.

L'únic precedent fins al moment en competició europea és bo, ja que els culers van superar els xipriotes per 2-0, amb dos gols de Ronaldo Nazário, un a la primera part i un altre, a la segona. A la tornada a Làrnaca l'empat a zero va servir per aconseguir la classificació per als vuitens. Finalment, aquella Recopa l'acabaria guanyant el Barça a Rotterdam davant del París Saint-Germain amb un gol del mateix Ronaldo.

SETZENS RECOPA 96-97 (2)_Easy-Resize.com

Precedent belga a l'Estadi Olímpic

Tampoc serà la primera vegada que un equip belga disputi un partit a l'Estadi Olímpic Lluís Companys davant el Barça. L'any 1990, l'equip dirigit per Johan Cruyff va disputar el trofeu Joan Gamper a la muntanya de Montjuïc a causa del canvi de gespa de l'Spotify Camp Nou. Aquella edició es va jugar entre quatre equips, el Barça, l'Spartak de Moscou, el PSV i l'Anderlecht.

Els blaugranes van superar els russos a les semifinals per 1-0 amb un solitari gol de Bakero i es van enfrontar a l'Anderlecht a la final, en què també es va acabar imposant el Barça per 3-1 amb gols de Koeman, Begiristain i Stòitxkov. El 19 de setembre, l'Anvers serà el segon rival belga del FC Barcelona a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

GAMPER 1990_Easy-Resize.com
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut