Barça 81-79 Baxi Manresa: La Lliga Catalana és blaugrana!

Una gran segona meitat impulsa el Barça de Roger Grimau al primer títol de la temporada en una final emocionant que ha caigut del bàndol culer

El Barça de Roger Grimau inaugura la temporada amb el primer títol oficial del curs! Els culers s'han endut la Lliga Catalana ACB després d'imposar-se al Baxi Manresa (81-79) en una final en la qual han anat de menys a més i han demostrat capacitat de reacció per sobreposar-se a un mal inici.

Primera part per oblidar

Als de Roger Grimau els ha costat molt entrar al partit, i ràpidament s'ha vist un Manresa més actiu al Barris Nord de Lleida, també esperonats per una bona presència d'afició manresana a les graderies. Tot i uns primers minuts igualats en el joc i en el marcador, amb Brizuela produint sortint des de la banqueta, els del Bages han agafat el domini ben aviat.

Amb el dinamisme dels exteriors com Branco Badio i Brandon Taylor, la primera meitat ha estat tot un maldecap per als blaugrana. Si bé el primer període ha acabat amb un desavantatge mínim (18-20), ha estat en el segon quan la final s'hauria pogut trencar de manera perillosa.

Reacció culer després del descans

L'encert del Manresa s'ha disparat, mentre que un 2/13 en triples per al bàndol culer ha acabat derivant en un 34-47 al descans que amenaçava i de valent la possibilitat d'aixecar el primer títol de la temporada. Però, com ja havia passat 24 h abans en les semifinals, el tercer quart ha vist un Barça amb una cara totalment oposada.

mini__SG_7202

Roger Grimau ha introduït quatre canvis respecte al cinc inicial i ha fet entrar Brizuela, Parra, Da Silva i Hernangómez, només ha repetit Satoransky i no podia haver sortit millor. Un parcial de sortida de 10-2 ha restablert la igualtat, però la defensa blaugrana ha seguit col·lapsant l'atac rival fins al punt de posar-se al davant amb un 55-54 per primer cop des de l'11-9.

Final d'infart amb somriure blaugrana

Pedro Martínez s'ha vist obligat a demanar un temps mort amb el 60-54 per evitar que el partit es trenqués del tot, però el Barça ha tancat un període brutal de 32-11 que portava el partit al darrer quart amb vuit punts de marge a favor.

Però en els moments decisius s'ha vist que el que hi estava en joc era, ni més ni menys, que un títol. El Manresa ha demostrat caràcter i no ha deixat el Barça tancar el partit en cap moment. El joc s'ha endurit, i alguns errors culers en els tirs lliures han permès que Brancou Badio empatés el partit a 79 a mig minut per al final.

Però, en l'últim atac a favor, Laprovittola ha filtrat una pilota interior perquè Vesely volés per sobre de la cistella del Barris Nord. Quedava temps, i el Manresa ha pogut preparar un últim atac en un temps mort, però la defensa del Barça ha curtcircuitat totes les idees manresanes i han acabat llançant fora de temps un triple que tampoc ha entrat.

La 24a Lliga Catalana, per al Barça

Així, en una gran final i plena d'emoció fins als segons finals, Roger Grimau i el seu Barça han sumat el primer títol de la temporada 2023/24, que s'inaugura amb dues remuntades que porten la 24a Lliga Catalana al palmarès barcelonista.

El segon títol en joc és aquesta mateixa setmana, amb les semifinals de la Supercopa Endesa contra el Reial Madrid. Abans, però, cal assaborir aquesta Lliga Catalana que s'ha suat de valent.