La pólvora de Lewandowski, intacta

La pólvora de Lewandowski, intacta

El polonès del Barça, tot i no marcar en les dues primeres jornades de Lliga, ja acumula tres gols en tres jornades i, en total, suma 36 gols com a culer

Robert Lewandowski ho va tornar a fer. Contra el Betis, el davanter polonès va tornar a ajuntar els punys, en la seva icònica celebració, i va sumar un nou gol com a jugador del Barça, el tercer en aquesta Lliga 2023/24.

Però en total, des de la seva arribada l'estiu del 2022, el 9 culer ja ha pogut celebrar 36 dianes vestint la samarreta del FC Barcelona en totes les competicions. Tot això amb 51 partits a les seves cames o, cose que és el mateix, amb una mitjana de 0,70 gols per enfrontament. 

Unes xifres a l'abast de molt pocs futbolistes, ja que, tenint en compte els jugadors de les cinc principals Lligues europees, només dos noms propis es col·loquen per damunt de Lewandowski des de l'inici de la temporada 2022/23. Es tracta d'Erling Haaland, que suma 59 gols en 59 partits amb el Manchester City, i de Kylian Mbappé, que ha fet 48 gols en 47 partits. Així doncs, el tercer d'aquesta llista, amb els 36 gols en 51 partits, ja és el davanter polonès del Barça, que empata amb Harry Kane, tot i que l'anglès suma tres enfrontaments més (36 gols en 54 partits).

Victor Osimhen (34 gols), del Nàpols, i Lautaro Martínez (33 gols), de l'Inter, completen les cinc primeres posicions de jugadors que sumen més dianes des que Lewandowski va fitxar pel Barça l'estiu del 2022.

Tres gols en tres jornades

Tot i que en les dues primeres jornades no va veure porteria, Lewandowski ja suma tres gols després de cinc jornades disputades a la Lliga 2023/24. El polonès va marcar contra el Vila-real, l'Osasuna i el Betis i va ser una peça clau en els triomfs blaugrana.

Una ratxa només disponible per a set futbolistes de les principals Lligues europees. A banda de Lewandowski, porten un mínim de tres jornades consecutives marcant Maximilian Beier (Hoffenheim), Jude Bellingham (Reial Madrid), Serhou Guirassy (Stuttgart), Erling Haaland (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG) i l'exblaugrana Xavi Simons (Leipzig). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut